ΠΑΡΓΑ
Το λιμανι της Πάργας 1974 (Βίντεο)

Αρχείο Γ. Γκίκα.
Βρισκόμαστε στην Πάργα. Ο κινηματογραφιστής από έναν ύψωμα καταγράφει σε αντικρινό κατάφυτο λόφο το Ενετικό Κάστρο της Πάργας, στην είσοδο του λιμανιού. Στα δεξιά του Κάστρου βλέπουμε την πόλη, αμφιθεατρικά κτισμένη έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους.
Ένα γενικό πλάνο της παραλίας Κρυονέρι και πανοραμικό ολόκληρης της πόλης, από τα βουνά στην πλάτη της, μέχρι τις βραχονησίδες μπροστά από το λιμάνι. Ανάμεσα τους το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας με το χαρακτηριστικό, ομώνυμο εκκλησάκι του.
Στη συνέχεια βρισκόμαστε στο λιμάνι, δεμένα καΐκια και μικρές ψαρόβαρκες, κίνηση από κόσμο, εργαζόμενοι και επισκέπτες και μέρος της δόμησης του οικισμού, πανοραμικές λήψεις από σκάφος εν πλω.
ΠΑΡΓΑ3 months agoΑυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛηστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν
ΠΑΡΓΑ3 months agoθρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»
ΠΑΡΓΑ3 months agoΕντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΠάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες
ΠΑΡΓΑ3 months agoΟλονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛύχνος Πάργας: Λιμενικό και αλιευτικά αναζητούν αγνοούμενο ψαρά
ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks agoΔύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας



























