Το 2016 τελειώνει σε λίγες μέρες και μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουμε τον δικό μας απολογισμό για τα eSports.

Παρακάτω λοιπόν θα ακολουθήσει η λίστα με τα 5 δημοφιλέστερα παιχνίδια για το 2016 σύμφωνα με τη δημοτικότητα τους και…θα ήταν καλό να κρατάτε και υπογλώσσια για τη δεύτερη θέση.


5. Street Fighter V (Capcom)

Το παιχνίδι της Capcom, που όπως θα παρατηρήσετε και στη συνέχεια είναι το μόνο fighting game στην λίστα, δεν είχε την απήχηση και τις πωλήσεις που θα περίμενε η εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, με την επιμονή που δείχνουν οι υπεύθυνοι για να το προωθήσουν, έχουν κάνει το Street Fighter V το καλύτερο παιχνίδι στο είδος του.

Μένει μόνο να δούμε το επερχόμενο τουρνουά Street Fighter, Evolution 2016, που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας τον Ιούλιο και τότε θα μπορούμε με βεβαιότητα να σας πούμε αν αξίζει η σθεναρή υποστήριξη που δέχεται μέχρι τώρα.


4. Overwatch (Blizzard)

Αυτό το παιχνίδι επιβεβαίωσε όλες τις εικασίες μας και μάλιστα πολύ γρήγορα σε σχέση με το πόσο πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει. Μπορεί να μην συγκρίνεται με άλλα παιχνίδια της εταιρείας, όπως το WoW, αλλά σίγουρα μας έχει εκπλήξει με το πόσο δυναμικά έχει μπει στα δρώμενα των eSports.

Το Overwatch έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και η μοναδικότητά του κρατάει το ενδιαφέρον του αμείωτο. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει ούτε τους μισούς από τους άσσους που κρύβει στο μανίκι της η εταιρεία, οπότε μπορείτε να καταλάβετε τι πρόκειται να ακολουθήσει με το νέο έτος.


3. Dota 2 (Valve)

Το δεύτερο παιχνίδι της Valve στη λίστα μας, το Dota 2, είναι ένα παιχνίδι που διατηρεί σταθερό κοινό, αλλά δεν αφήνει ανοιχτό παράθυρο για “φρέσκο αίμα,” λόγω της αρκετά μεγάλης πολυπλοκότητάς του. Ενώ το παιχνίδι έχει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως, θα πρέπει να ομολογήσουμε που επηρεάζεται κατά πολύ η δημοτικότητά του, από την αδυναμία του να κερδίσει το κοινό της Νότιας Κορέας.

Όπως και να χει πάντως, κερδίζει επάξια την τρίτη θέση στη λίστα και σε αυτό έχει βοηθήσει δραματικά η επιρροή των επάθλων από το κοινό του παιχνιδιού. Θεωρώ πως αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να το κρατήσουν στα κορυφαία παιχνίδια για αρκετό ακόμα καιρό.


2. League Of Legends (Riot Games)

Τη δεύτερη και φαρμακερή θέση καταλαμβάνει το μέχρι πρότινος δημοφιλέστερο eSports παιχνίδι, League Of Legends. Πολλοί από εσάς θα εκπλαγείτε, γιατί οι γύρω σας δεν έχουν σταματήσει να παίζουν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο στο Summoner’s Rift. Τα νούμερα όμως δυστυχώς δείχνουν άλλα πράγματα.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, παρά τα πολλά εκατομμύρια που παρακολουθούν και παίζουν το παιχνίδι, οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό απ’ ό,τι παλιότερα. Αυτό βέβαια για τους περισσότερους είναι λογικό, αφού το παιχνίδι μετράει πλέον 7 χρόνια από την κυκλοφορία του και η προσθήκη νέων ηρώων, ας μην γελιόμαστε, δεν κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Ο καιρός έχει περάσει και ίσως το παιχνίδι να έχει κορεστεί, αλλά είναι έτοιμη η Riot Games να τα παρατήσει; Αν όχι, τι είναι διατεθειμένη να κάνει για αυτό;


1. Counter Strike Global Offensive (Valve)

Πανηγυρικά πρώτο το CS:GO, το δεύτερο παιχνίδι της Valve στην λίστα μας. Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει να απειλεί την πρωτιά του League Of Legends τα δύο τελευταία χρόνια και απ΄ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε. Με τουρνουά να προβάλλονται πλέον σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, το CS:GO έχει πλέον μόνο ανοδική πορεία.

Η απλότητά του, σε σχέση με άλλα παιχνίδια, όπως το League Of Legends, που σε βομβαρδίζει με πληθώρα από spells και objectives που μόνο να σε μπερδέψουν μπορούν, το έχει βάλει στην πρώτη θέση των eSports και καθώς φαίνεται, επάξια!

Εμείς σας είπαμε τη γνώμη μας, εσείς όμως σε ποιο παιχνίδι δίνετε την πρωτιά;

Πηγή