ΠΑΡΓΑ
Πάργα: Βαρκαρόλα σαν καθιστική διαμαρτυρία
Στην Πάργα κάθε χρόνο μαζί με την γιορτή της Παναγίας γιορτάζεται και η επιστροφή των Παργινών από την ”αυτοεξορία τους” όταν η Πάργα πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά.
Εφέτος λοιπόν κατά γενική ομολογία, ήταν η πιο υποτονική εκδήλωση που έχει γίνει από όταν ξεκίνησε ο εορτασμός αυτός.
Δηλαδή «πως πάν τα παιδία σου κόρακα; όσο πάνε και μαυρίζουν»!
Τα μεγάφωνα ενημέρωσαν με λίγα λόγια ,σε σχέση με άλλες χρονιές, για το ιστορικό της εκδήλωσης , αλλά και αυτά τα λίγα δεν μεταφράστηκαν σε καμία ξένη γλώσσα ενώ τα κείμενα υπάρχουν.
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τους διοργανωτές της φετινής εκδήλωσης όταν αγνοούν με τον τρόπο αυτό τους χιλιάδες ξένους που παραθερίζουν στην Πάργα.
Ευτυχώς έπεσαν και κάποια βεγγαλικά και μπαλώθηκε λίγο η κατάσταση , αλλά με ακριβώς 10.342,11 Ευρώ – http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%A9%CE%A8%CE%A9%CE%9E0-%CE%A7%CE%95%CE%9A
Ο κόσμος που είχε κατακλίσει την παραλία και όχι μόνο ,περίμενε να δει την Βαρκαρόλα όπως ανακοίνωσαν τα μεγάφωνα αλλά η βαρκαρόλα ήταν όλη κι όλη ένα και μόνο σκάφος που έπλευσε στο λιμάνι από τον ”βάλτο” ενώ καμιά δεκαριά άλλες βάρκες παρέμειναν ”αρόδου” μπροστά στο νησάκι και δεν κουνήθηκαν από εκεί καθόλου ακούγοντας Κεφαλλονίτικες καντάδες που για αρκετή ώρα έπαιζαν τα μεγάφωνα.
Μπήκαν δηλαδή στις βάρκες τους οι Παργινοί, άναψαν ένα –δύο φαναράκια για να τιμήσουν τους προγόνους τους αλλά έκαναν και μια πραγματικά πρωτότυπη ”καθιστική διαμαρτυρία”.
Ήταν πράγματι μια πετυχημένη διαμαρτυρία που έχει να κάνει με τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας ιδιαίτερα μάλιστα της αντιδημαρχίας, για την όλη πολιτεία και την αδιαφορία που δείχνουν για την Πάργα και η οποία κανείς δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να είναι τυχαία.
http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/20430-2013-08-16-07-01-53.html
ΠΑΡΓΑ3 months agoΑυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛηστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν
ΠΑΡΓΑ3 months agoθρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»
ΠΑΡΓΑ3 months agoΕντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΠάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες
ΠΑΡΓΑ3 months agoΟλονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛύχνος Πάργας: Λιμενικό και αλιευτικά αναζητούν αγνοούμενο ψαρά
ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks agoΔύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας




























