Υποσιτίζεται το 1/3 των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα - Media

Τη συνέχιση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης το 2016, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρελλάς o οποίος προκάλεσε αίσθηση προσδιορίζοντας σε 200.000 τους μαθητές που υποσιτίζονται στην χώρα μας.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας μίλησε για 200.000 μαθητές επί συνόλου 600.000, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό.

Μιλώντας στο Mega ο κ Καρελλάς αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα δεκατιανού σε 64 σχολεία και σε 11.000 παιδιά σε «θύλακες φτώχειας», κυρίως στην Αττική. Είπε επίσης ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές και δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυτό όμως που θέλει το υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Καρελλά, είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016.

Τόνισε ότι «έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?