Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τεράστια «τρύπα» στον προϋπολογισμό – Πρωτογενές έλλειμμα 4,8 δισ. ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2020

Published

on

«Βουτιά» στα έσοδα

Πρωτογενές έλλειμμα 4,795 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2020 λόγω των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας. Ιδιαίτερα δύσκολος για την οικονομία θεωρείται και ο μήνας Ιούνιος.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θεωρούν ότι οι επιπτώσεις από το Lockdown του Απριλίου στην οικονομία διαχέονται και στον Ιούνιο και ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού θα αρχίσουν να ανακάμπτουν από τον Ιούλιο και μετά. Ωστόσο οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να είναι μεγάλες και σχετίζονται τόσο με την πορεία του τουρισμού που δέχεται ισχυρό πλήγμα, με το κόστος των μέτρων στήριξης, αλλά και με την ανταπόκριση των τραπεζών στην παροχή ρευστότητας στην αγορά, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό το βασικό σενάριο της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας το 2020 παραμένει το ίδιο και προβλέπει ύφεση από 4,7% έως 7,9%, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι θα κυμανθεί σε ετήσια βάση φέτος λίγο πάνω από το 3% του ΑΕΠ. Παρ’ όλα αυτά παρατηρούνται και θετικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους καταναλωτές. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, στα σέρβις των ΙΧ αυτοκινήτων παρατηρείται αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά 150% τον Ιούνιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ στον τομέα των οικοδομικών υλικών η αύξηση είναι 100%, στις οδοντιατρικές υπηρεσίες φθάνει και το 150%, στις πωλήσεις air condition η αύξηση ξεπερνά το 60% και στα ηλεκτρικά είδη φθάνει και το 120%.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πεντάμηνο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Μάιο είχαμε, όπως αναμέναμε, σημαντική μείωση των εσόδων (33,5%), καθώς τα έσοδα επλήγησαν ταυτόχρονα από το μαζικό lockdown της οικονομίας τον μήνα Απρίλιο, από τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για πολύ μεγάλο μέρος της οικονομίας και από την προπληρωμή (λόγω της έκπτωσης του 25%) μέρους του ΦΠΑ που επρόκειτο να εισπραχθεί τον Μάιο, στο τέλος Απριλίου. Η τελευταία παρατήρηση εξηγεί και τη μικρή απόκλιση, σε σχέση με την πρόβλεψη των εσόδων που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού προκύπτει επίσης ότι η επεκτατική πολιτική αντιμετώπισης της ύφεσης που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει προσεγγίσει μέχρι τον Μάιο, μόνο για το Κεντρικό Κράτος (χωρίς δηλαδή να συνυπολογιστούν και τα νομικά πρόσωπα της Γενικής κυβέρνησης, όπως ο ΕΦΚΑ), τα 5 δισ. ευρώ, με τη μορφή πρόσθετων δαπανών και μειωμένων εσόδων, λόγω COVID 19».

Ειδικότερα το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 4,795 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα 916 εκατ. ευρώ. Σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαΐου 2020, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 7,445 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,512 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών: Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16,078 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,663 δισ. ευρώ ή 14,2% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επίπτωση από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19. Επιπρόσθετα, εκκρεμεί η καταχώριση ποσού 30 εκατ. ευρώ περίπου στους Αναλυτικούς Λογαριασμούς Εσόδων (ΑΛΕ) και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Φόροι» για το μήνα Απρίλιο 2020. Το ανωτέρω ποσό θα εμφανιστεί στους ορθούς ΑΛΕ μετά την επίλυση του υφιστάμενου τεχνικού προβλήματος. Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17,852 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,453 δισ. ευρώ ή 12,1% έναντι του στόχου.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 15,539 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,157 δισ. ευρώ ή 12,2% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο κατατέθηκε στην Ε.Ε. στις 30 Απριλίου 2020 και οι οποίες περιέχουν τις επιπτώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τα έσοδα από φόρους είναι αυξημένα κατά 300 εκατ. ευρώ.

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,775 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 209 εκατ. ευρώ από το στόχο (1,565 δισ. ευρώ). Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1,294 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 117 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τον Μάιο 2020 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 1,917 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 1,370 δισ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη λήψη μέτρων φορολογικής ανακούφισης, όπως η αναστολή καταβολής του Φ.Π.Α. και των βεβαιωμένων οφειλών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό, καθώς και η παροχή κινήτρου έκπτωσης 25% εφόσον κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους (ΦΠΑ και βεβαιωμένοι φόροι). Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 2,367 δισ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 1,267 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 2,268 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,143 δισ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τα έσοδα από φόρους είναι μειωμένα για το μήνα Μάιο 2020 κατά 219 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τον μήνα Απρίλιο υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή από την εκτιμώμενη στην ολοσχερή εξόφληση του οφειλόμενου ΦΠΑ και συνεπώς το ευεργέτημα της έκπτωσης 25% επί του καταβαλλόμενου ποσού αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο ποσό συμψηφισμού για το μήνα Μάιο. Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 36 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι επιστροφές εσόδων του Μαΐου 2020 ανήλθαν σε 450 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 103 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (347 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 ανήλθαν στα 23,523 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 2,271 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι κυριότερες αιτίες της εμφανιζόμενης απόκλισης είναι:

α) η δαπάνη αποζημίωσης ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας του COVID-19 ύψους περίπου 747 εκατ. ευρώ (μισθωτών και επιστημόνων), η οποία πληρώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (κατηγορία μεταβιβάσεων),

β) οι αυξημένες εκροές του ΠΔΕ κατά 1,760 δισ. ευρώ κυρίως λόγω των δαπανών για αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων και των δαπανών για επιδότηση τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19 και

γ) οι αυξημένες πληρωμές για τόκους κατά 97 εκατ. ευρώ.

Με αντίρροπο χαρακτήρα κινήθηκε η υποεκτέλεση σε άλλες μείζονες κατηγορίες δαπανών, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν με ανάλωση μέρους του αποθεματικού. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 κατά 1,578 δισ. ευρώ, λόγω του ΠΔΕ, το οποίο παρουσίασε αυξημένη δαπάνη κατά 2,195 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω των προαναφερόμενων αιτιών.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο του Μαΐου 2020 ανήλθαν στα 5,351 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 1,207 δισ. ευρώ έναντι του στόχου λόγω των αυξημένων εκροών ΠΔΕ κατά 1,102 δισ. ευρώ, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά

Published

on

Το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά στην Πάργα ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026 έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, θα δέχεται αιτήσεις από κορίτσια ηλικίας 18 έως 36 ετών, που κατοικούν μόνιμα στην Πάργα. Οι επιτυχούσες θα λάβουν χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ, με σκοπό την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο του Κληροδοτήματος. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 12 Μαρτίου 2026.

Continue Reading

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρώτη φορά στα χρονικά χωρίς πληρωμή οι αγρότες τον Οκτώβριο

Published

on

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώτη φορά στα χρονικά χωρίς πληρωμή οι αγρότες τον Οκτώβριο
Μια ακόμη παράπλευρη απώλεια από τη μη πληρωμή στους αγρότες της προκαταβολής του τσεκ, στα μέσα Οκτωβρίου, αφορά και την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αγρότες δεν πρόκειται να πληρωθούν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης τον Οκτώβριο, ενώ ταυτόχρονα μένουν άδεια τα ταμεία του ΕΛΓΑ. Πλέον είναι οριστικό ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται να πληρώσει τους αγρότες τον Οκτώβριο. Πρόκειται για χιλιάδες αγρότες που τόσα χρόνια λαμβάνουν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης τον Οκτώβριο και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο και τα εκατομμύρια που κατάφεραν να αρπάξουν όσοι εμπλέκονται.

Μια ακόμη παράπλευρη απώλεια από τη μη πληρωμή στους αγρότες της προκαταβολής του τσεκ, στα μέσα Οκτωβρίου, αφορά και την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.

Η ασφαλιστική εισφορά στον ΕΛΓΑ μπορεί να καταβληθεί από τους παραγωγούς είτε σε μετρητά είτε με εξουσιοδότηση κατά την περίοδο πληρωμής.

Αφού δεν θα πληρωθεί η προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης του 2025 στα μέσα Οκτωβρίου, αυτό σημαίνει ότι και ο ΕΛΓΑ δεν θα μπορέσει να εισπράξει την ασφαλιστική εισφορά από τους παραγωγούς.

Άρα, τα ταμεία του ΕΛΓΑ μένουν άδεια και ο ασφαλιστικός οργανισμός χωρίς ρευστότητα για να πληρώσει αποζημιώσεις.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας.

Ο Βουλευτής της Ημαθίας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ζήτημα των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε ο παγετός της άνοιξης 2025 στις καλλιέργειες του νομού.

Κ. Τσιάρας: Μέσα στον Νοέμβριο θα πληρωθεί η προκαταβολή της Bασικής Eνίσχυσης

Για το φλέγον ζήτημα της πορείας των πληρωμών στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Action 24.

Απαντώντας, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι στο πλαίσιο της μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ γίνονται πραγματικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από κάθε πληρωμή και σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ χαρακτηριστικά για την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης είπε: «η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης κάθε χρόνο δίνεται στο τέλος Οκτωβρίου. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αυτή την περίοδο να μπούμε σε μια κανονική ομαλή ροή πληρωμών. Μέσα στον Νοέμβριο πιστεύω θα δοθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην προτεραιοποίηση των πληρωμών που έχουν καθυστερήσει, και, όπως τόνισε, το προσεχές διάστημα –μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων– θα πιστωθούν τα χρήματα για το deminimis των ζωοτροφών, τα φερτά υλικά από τον Daniel, τις αποζημιώσεις των θανατωθέντων ζώων από την ευλογιά, τα βιολογικά και θα ακολουθήσουν οι πληρωμές για τις σπάνιες φυλές, το κομφούζιο κ.ά.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι έως τις αρχές Νοεμβρίου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι στο τέλος του Οκτωβρίου ή έως τις αρχές Νοεμβρίου, σε συνεννόηση με την Επιτροπή μπλόκων των αγροτών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κτηνοτροφία λόγω των ζωονόσων, αλλά και των καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 2/10, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΣΕΚ στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, και μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, που παρουσίασαν δραματικά στοιχεία για τη συρρίκνωση του κτηνοτροφικού κλάδου. «Ο βασικός πυλώνας της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα είναι η αιγοποβατοτροφία που απασχολεί τουλάχιστον το 70% των κτηνοτρόφων και πλήττεται σφοδρά. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Μέσα σε 1,5 με 2 χρόνια χάθηκαν περίπου 500.000 παραγωγικά ζώα από τις ζωονόσους, τις πυρκαγιές κ.λπ. Αν αναλογιστούμε ότι τα παραγωγικά ζώα είναι 6 εκατομμύρια στην Ελλάδα, έχει χαθεί το 10% του ζωικού κεφαλαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσχος.

Μάλιστα, ο κ. Μόσχος αποκάλυψε ότι το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς δεν τηρείται από πλευράς ΥΠΑΑΤ και των αρμόδιων υπηρεσιών, δίνοντας το ακόλουθο χαρακτηριστικό παράδειγμα: «υπάρχει μονάδα στην Ημαθία που έχει χτυπηθεί από την ευλογιά εδώ και έναν μήνα και ακόμα τα ζώα δεν έχουν θανατωθεί, κάτι που πρέπει να γίνει μέσα σε ένα 48ωρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσχος έδωσε στοιχεία μεταξύ άλλων και για το βόειο κρέας επισημαίνοντας: «Ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια να μην στηριχθεί η ελληνική παραγωγή βόειου κρέατος, αλλά να στηρίξει την εισαγωγή ζώντων ζώων για πάχυνση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από το επάγγελμα το 6% των βοοτρόφων και κυρίως νέοι κτηνοτρόφοι. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια έλλειψη στο ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας σε ποσοστό 10%. Το 90% από το κρέας που καταναλώνουμε στη χώρα μας θα είναι εισαγωγής, ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές στον καταναλωτή που θα φανούν περίπου σε ένα δίμηνο».

Continue Reading

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα Ιωάννινα — Αισθητός και στην Πάργα με μεγάλη διάρκεια

Published

on

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/7) στις 09:43, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Ήπειρο και κυρίως στην Πάργα, όπου κάτοικοι ανέφεραν πως είχε μεγάλη διάρκεια αλλά δεν συνοδεύτηκε από βοή.

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ3 years ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

Δημος Παργας1 week ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ1 week ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 week ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ2 weeks ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

Θεατρικό-Εργαστήρι-Πάργας Θεατρικό-Εργαστήρι-Πάργας
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

«Φτυστός ο μακαρίτης» στην Πάργα: Το Θεατρικό Εργαστήρι «Η Αυλαία» επιστρέφει με κωμωδία!

Παραστάσεις Μαρτίου-Απριλίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο – Πληροφορίες και κρατήσεις Το Θεατρικό Εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία» ενισχύει για ακόμη μια...

Παργινό Καρναβάλι. Παργινό Καρναβάλι.
ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ο Δήμος Πάργας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε Πάργα, Αγιά και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ