Το Football Manager 2012 πλησιάζει. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ποια ομάδα θα αναλάβουμε αρχικά. Εμείς, θα σας βάλουμε στο τρυπάκι να σκεφτείτε κάπως διαφορετικά και να επιλέξετε έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο να παίξετε το Football Manager 2012. »Πήρα 3 Champions League με τον ΠΑΟ», »Ο Yaya Sanogo έβαλε 45 goal σε 25 αγώνες». Καλά όλα αυτά, αλλά είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθούν;

Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες βασικές αρχές που ακολουθώ όταν παίζω FM έτσι ώστε να αισθάνομαι ότι παίζω ρεαλιστικά και να ‘’χάνομαι’’ στις δυσκολίες του παιχνιδιού που προκύπτουν λόγω αυτών.
Past Playing Experience: Στην αρχική καρτέλα, πριν επιλέξεις ομάδα, εκεί που γράφεις τα στοιχεία σου πρέπει να δηλώσεις τι ήσουν ως ποδοσφαιριστής. Μην πεις ψέμματα. Sunday League player ήσουν, άντε κανένας από εσάς να ήταν semi-professional player. Το συγκεκριμένο στοιχείο παίζει ρόλο στην φήμη σας. Προτιμήστε να την ‘’χτίσετε’’ μόνοι σας ingame σαν ένας άλλος Μουρίνιο!

Ψευτάκο!
FMRTE & Editor: Μακρυά από αυτά τα προγράμματα αν θέλετε να προσδώσετε ρεαλισμό στο παιχνίδι. Αν θέλετε να βρείτε τους κατάλληλους παίκτες για την ομάδα σας υπάρχουν οι ατζέντηδες που σας προτίνουν πολλές φορές ‘’λαβράκια’’ καθώς και οι scouts που αν έχουν κάποια χαρακτηριστικά υψηλά μπορούν να σας βοηθήσουν πάρα πολύ.


Save, Quit, Load: Και ποιός δεν έχει μπει στον πειρασμό να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια; Ειδικότερα σε τελικούς διοργανώσεων ή πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Το έχω κάνει και εγώ και ξέρω αλλά τότε ήμουν στο δημοτικό και έπαιζα ultimate soccer manager :P. Πάντως, εκεί είναι η μαγεία του παιχνιδιού, να παίζεις τελευταίο ματς για την σωτηρία σου, να έχεις ανοιχτή την online βαθμολογία και τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να παλεύεις με τις αλχημείες σου να πάρεις το επιθυμητο αποτέλεσμα. Η αδρεναλίνη στα ύψη!

Επ!

Forum παικτών & έτοιμες shortlists: Το ξέρω ότι αυτό που γράφω είναι κατά ενός από τους καλύτερους τομείς του forum του fmgreece.gr αλλά οφείλω να το γράψω. Μην τσεκάρετε το forum για παίκτες ή κατεβάζετε έτοιμες shortlists. Ισχύει ό,τι είπα για τον FMRTE και τον Editor.
Αυτές είναι οι βασικές αρχές για να παίξει κάποιος μέχρι ενός βαθμού με ρεαλιστικό τρόπο το Football Manager. Από εποχής Championship Manager, υπήρχαν gamers ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί, λάτρεις του ρεαλισμού, οι Lower League Managers (LLM). Οι συγκεκριμένοι, εκτός των παραπάνω περιορισμών θέτουν ακόμα αυστηρότερους όπως:
Επιλογή ομάδας: Επιλέγουμε ομάδα από την χαμηλότερη κατηγορία από όποια χώρα επιλέξουμε ή ξεκινάμε ως unemployed αναμένοντας κάποια πρόταση (η οποία εφόσον έχουμε επιλέξει σωστό past playing experience θα είναι από πολύ μικρή ομάδα). Πλέον, με τα patches ενεργοποίησης χαμηλότερων κατηγοριών το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται υπερβολικά.

Αγορά παικτών: Δεν αγοράζουμε παίκτες επειδή ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα είναι όντως καλοί. Επίσης, δεν χρησιμοποιούμε το player search, περιοριζόμαστε μόνο στις προτάσεις των ατζέντηδων και των scouts μας.

Τακτικές & προπόνηση: Δεν κατεβάζουμε τακτικές άλλων, δεν διαβάζουμε συμβουλές πάνω στην τακτική γενικότερα. Προπόνηση; Fireblast; ευχαριστώ δεν θα πάρω, φτιάξτε το δικό σας προπονητικό πρόγραμμα, μην κατεβάζετε έτοιμα.

Ανεπίσημα data updates: Δεν χρησιμοποιούμε κανένα ανεπίσημο data update διότι τα περισσότερα »φουσκώνουν» τα χαρακτηριστικά αρκετών παικτών και γεμίζουν το παιχνίδι με wonderkids.

Γενικότερα, προσπαθήστε να σκέφτεστε όπως ένας πραγματικός προπονητής. Θα μου πείτε ο Έλληνας προπονητής μπορεί να σκέφτεται πως θα πάρει τη μίζα από την μεταγραφή, πώς θα συννενοηθεί με τον πρόεδρο για να στήσουν κάποιο ματς κ.α. τέτοια όμορφα αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που πιθανόν να ξεχνάω και να αυξάνει την αίσθηση ρεαλισμού του παιχνιδιού γράψτε το.

http://www.fmgreece.gr/columns/afierwmata/432——-fm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Fmgreecegr+%28fmgreece.gr%29&utm_content=FaceBook