ΕΡΕΥΝΕΣ
Πως η υγρασία επηρεάζει την υγεία μας;

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και η υγρασία που πέφτει το βράδυ βασανίζουν κόσμο και κοσμάκι….
Οι παρενέργειες του υγρού καιρού δε περιορίζονται όμως μόνο στους πόνους στα κόκαλα και στο φριζάρισμα των μαλλιών αλλά προκαλούν ξερόβηχα,άσθμα, βρογχίτιδα, διάφορες αλλεργίες, πονοκέφαλο και ακμή!
«Με πονάνε τα κόκαλά μου. Θα έχει υγρασία αύριο», λένε πολύ συχνά οι γιαγιάδες ή οι παππούδες. Και πράγματι έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες παθήσεις παρουσιάζουν έξαρση όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι πολύ αυξημένη.
Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην αυξημένη ατμοσφαιρική υγρασία και στην επιδείνωση των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις.
Έτσι τις ζεστές το πρωί ημέρες και τις υγρές νύχτες οι ειδικοί συνιστούν την παραμονή σε χώρους με κατάλληλα ρυθμισμένη θερμοκρασία ενώ για την ανακούφιση των ενοχλητικών τη λήψη απλών.
άσθμα, βρογχίτιδα και αναπνευστικές αλλεργίες
Συνήθως οι ασθένειες αυτές παρουσιάζουν επιδείνωση τις περιόδους με έντονη υγρασία.Ιδιαίτερα οι αναπνευστικές αλλεργίες φουντώνουν από τα σταγονίδια νερού που περιβάλλουν τα σωματίδια γύρης και σκόνης και διευκολύνουν την είσοδό τους στο αναπνευστικό σύστημα.
Οι οδηγίες των ειδικών και σε αυτή την περίπτωση είναι αποφυγή των ανοιχτών χώρων με υψηλή υγρασία, γιατί ο υγρός αέρας που μπαίνει στους πνεύμονες μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας.
έντονος πονοκέφαλος
Αν και δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι η αυξημένη υγρασία μπορεί να συνδέεται με συχνούς πονοκεφάλους. Δεν είναι, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στις βόρειες και υγρές περιοχές της Ελλάδας αναφέρονται περισσότερα περιστατικά κεφαλαλγίας από ό,τι σε περιοχές με λιγότερη υγρασία.
ξερόβηχας…που δεν λέει να σταματήσει
Μήπως, όταν βγαίνετε από ένα ζεστό και ξηρό μέρος σε υγρή και ψυχρή ατμόσφαιρα, σας πιάνει ξερόβηχας, που σταματά μετά από λίγο και επανέρχεται την επόμενη ημέρα; Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενός ήπιου άσθματος ή υπερευαισθησίας του αναπνευστικού.

ακμή
Ο υγρός καιρός μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, αυξάνοντας τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου, που ενοχοποιείται για την εκδήλωσή της.
Επιπλέον, επιδεινώνει τις δερματικές μυκητιάσεις, όπως το «πόδι του αθλητή», αφού οι μύκητες επιβιώνουν καλύτερα σε υγρό περιβάλλον.
Οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε προσεκτικά το πρόσωπο και το σώμα σας και στεγνώνετε καλά το δέρμα σας. Στα πόδια, χρησιμοποιείτε πούδρα για να περιορίζεται η υγρασία και να μην εμφανίζονται μύκητες.
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago
Η ΤΕΡΝΑ είχε αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καρδίτσα το 2021!
-
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago
Περίθαλψη… στο ρίσκο
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago
«Είχαμε προειδοποιήσει για την Κακοκαιρία Daniel, όλοι ήξεραν» αποκαλύπτει το meteo
-
Δημος Παργας3 weeks ago
Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας
-
Δημος Παργας4 weeks ago
Αίτημα της λαϊκής συσπείρωσης προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Πάργας
-
Δημος Παργας2 weeks ago
Ξεκίνησε η εγκατάσταση του πρώτου φωτοβολταϊκού σταθμού σε στέγη σχολείου στον Δήμο Πάργας
-
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago
Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 weeks ago
Ελεύθερες παραλίες: 340 παραβάσεις σε αιγιαλούς, 11 νέες συλλήψεις στη Νάξο