Πρεβεζα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, απογειώνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου κλέβοντας του το χρόνο, διαλύει κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης. Τσακίζει τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, επιβάλλοντας ένα συνδικαλισμό ακίνδυνο (κάτι σαν τη ΓΣΕΕ… και το τοπικό παράρτημα του Εργατικού Κέντρου). Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά , καθώς όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση, αδιαφορώντας για την κάλυψη και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους. Όλα αυτά στο όνομα μάλιστα του εκσυγχρονισμού και της προόδου!
Πρόοδος για μας είναι το 30ώρο-5ήμερο-6ώρο σταθερό.
Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, ούτε να ψηφιστεί. Το ίδιο και η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με απεργίες που μετακινούνται ανάλογα με τις ορέξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που είχε εξαφανιστεί και απομονωθεί πλήρως, στις 31/05 πραγματοποίησε συνεδρίαση, μετά από πολλοστές αναβολές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα συνδιαλεγόταν με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ για το νομοσχέδιο. Στην συνεδρίαση αυτή αποφασίζουν απεργία στις 10 Ιούνη, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απεργία που είχε ήδη προκηρυχτεί για τις 3 Ιούνη από ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά και πλήθος άλλων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων πανελλαδικά στην οποία είχαν συμφωνήσει και οι δυνάμεις της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων ανέργων Πρέβεζας». Μάλιστα η ηγεσία της ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται λόγω «ορισμένων επίμαχων διατάξεων του νόμου»! ενώ βλέπει θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο!!!
Δυστυχώς, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί (για τις 3/6) κάτω από την πίεση εκατοντάδων συνδικάτων υποχώρησε μέσα σε λίγες ώρες. Με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έσπευσαν να αλλάξουν την ημερομηνία της απεργίας με τη συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, βοηθάει την κυβέρνηση της ΝΔ να κερδίσει κι άλλο χρόνο και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων (ανακοίνωσε «τυχαία» την κατάθεση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της βουλής τη προηγούμενη Παρασκευή 4/6, αμέσως μετά τη αναβολή της απεργίας). Η απόφαση αυτή μετατρέπει τις απεργίες σε «κινητές εορτές», υπονομεύοντας κι άλλο την αξιοπιστία των συνδικάτων και των αποφάσεων τους.
Με την απόφαση αυτή δίνεται το πράσινο φως στην υποταγμένη ΓΣΕΕ να εκτονώνει τους αγώνες, υπονομεύοντας τις αποφάσεις των συνδικάτων.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Οι αποφάσεις των συνδικάτων δεν μπορούν να διαγράφονται μέσα σε λίγες ώρες. Οι αποφάσεις συνελεύσεων δεν μπορούν να ακυρώνονται με το «έτσι θέλω»
Απαιτείται εδώ και τώρα ένα απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο με σχέδιο αποτροπής ψήφισης του νόμου, για την μαχητική εμφάνιση των εργαζόμενων στο προσκήνιο και όχι μια απεργία που θα μετακινείται με διάφορες δικαιολογίες και αφορμές. Η απεργία και οι μαζικές διαδηλώσεις στις 6 Μάη, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί για τις 3 Ιούνη χωρίς και κόντρα στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, ανέδειξαν αυτές τις δυνατότητες οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν….
Η αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να σημάνει κατευνασμό της οργής τους για την κυβερνητική αντεργατική επέλαση. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την απεργία της 10 Ιούνη, δεν τη χαρίζουμε στα παιχνίδια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παλεύουμε για νέα απεργιακή κλιμάκωση με στόχο την ανατροπή του νόμου. Τα μέλη μας διαφώνησαν με τη πραξικοπηματική μεταφορά της απεργίας και επειδή η στάση μας συμβαδίζει με τη μορφή του αγώνα, καλούμε τη Πέμπτη στις 10 Ιούνη σε συγκέντρωση στον ΟΤΕ.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα .Ας μην θριαμβολογούν. Η μάχη τώρα αρχίζει και δεν θα είναι μια ζαριά. Τους λέμε το εξής : σε στιγμές κρίσεις οι εργαζόμενες/οι ανακαλύπτουν σε λίγες μέρες όσα δεν «έβλεπαν» σε δεκαετίες..
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Εκπαιδευτικοί Πρέβεζας ζητούν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών κτιρίων. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά με δυσκολίες και πενιχρά μέσα την υγιεινή των σχολείων, εκεί όπου εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας βρισκόμαστε καθημερινά.
Καταγγέλλουμε με τη σειρά μας την κυβέρνηση, καθώς και τις προηγούμενες γιατί έχουν σοβαρή ευθύνη για τη μείωση των κονδυλίων που δίνονται για τη σχολική καθαριότητα ενώ εκατομμύρια δίνονται απλόχερα σε επιχειρηματικούς ομίλους και στην πολεμική οικονομία.
Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας που επικρατεί με τους εργαζόμενους να προσλαμβάνονται Σεπτέμβριο (οριακά κάποιες φορές με τον αγιασμό…) και να απολύονται τον Ιούνιο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς αφήνοντάς τους με τα ψίχουλα και τις προπληρωμένες κάρτες της ΔΥΠΑ και με τις δημοτικές αρχές να μη διεκδικούν τη μονιμοποίηση των ανθρώπων που εργάζονται χρόνια ολόκληρα στα σχολεία μας και τα στηρίζουν.
Η απαίτησή μας να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση όπως είναι κοινός και ο αγώνας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδικούμε μαζί τους να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά τους.
Απαιτούμε:
Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα ανεξαρτήτως τα σχολεία από την πρωινή προσέλευση μέχρι και το σχόλασμα των μαθημάτων (και των Ολοήμερων τμημάτων). Μόνο έτσι μπορούμε να στηρίξουμε ολόπλευρα την υγιεινή των παιδιών με βάση την ηλικία και τις ανάγκες που διαμορφώνονται.
Αύξηση του αριθμού των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες αλλά και τη φροντίδα για αντικατάσταση των αδειούχων καθαριστών/στριών στα σχολεία τους τις ημέρες που αυτοί/ές απουσιάζουν με άδεια.
Άμεση μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας από μερικής απασχόλησης σε πλήρες ωράριο.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση, τους πολέμους και τα κέρδη τους. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.
Πρεβεζα
345 δείγματα χωρίς ευρήματα σε κτηνοτροφικές μονάδες Πρέβεζας

Αρνητικά ήταν και τα 345 νέα δείγματα που ελήφθησαν από κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Πρέβεζας για τυχόν διασπορά του ιού της ευλογιάς.
Τα δείγματα εξετάστηκαν την Τρίτη 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο πρόσθετης δειγματοληψίας για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων εντός των ζωνών προστασίας και ενόψει της μετακίνησης ζώων προς σφαγή. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σφαγείων και τη διάθεση των αμνοεριφίων στην αγορά.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί δειγματοληψία σιέλου σε όλες τις εκτροφές εντός της ζώνης προστασίας των πέντε χιλιομέτρων, με συνολικά 445 δείγματα, τα οποία επίσης βρέθηκαν στο σύνολό τους αρνητικά.
Τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την απουσία κλινικών συμπτωμάτων κατά τους επιτόπιους ελέγχους, καταδεικνύουν ιδιαίτερα θετική επιδημιολογική εικόνα ως προς την εξέλιξη της νόσου.
Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων, ενώ οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός των ζωνών καλούνται να επικοινωνούν εγκαίρως με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές και να δηλώνουν τον αριθμό των προς σφαγή ζώων και την ημερομηνία μετακίνησης, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, για τον έγκαιρο προγραμματισμό της δειγματοληψίας και τη διασφάλιση της λειτουργίας των σφαγείων.
ΕΡΕΥΝΕΣ
Κατοικίες και παλαιά κτίρια κυριαρχούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε πρόσφατα τα στοιχεία της απογραφής για τα κτίρια στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας την εικόνα σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων αφορά κατοικίες, ενώ σημαντικό μέρος τους έχει ανεγερθεί πριν από το 1980. Η παλαιότητα αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για ανακαινίσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα. Οι νέες οικοδομές των τελευταίων ετών είναι περιορισμένες, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση που καταγράφεται στην Ήπειρο.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τον στρατηγικό σχεδιασμό των τοπικών αρχών, αλλά και για επενδυτές που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις προοπτικές της περιοχής, είτε στον τομέα της στέγασης είτε στις τουριστικές υποδομές.
- ΑΠΟΨΕΙΣ2 months ago
Δύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας2 months agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 months ago
5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
Αγγελίες4 weeks agoΞενοδοχείο στην Πάργα αναζητά υπαλλήλους για την καλοκαιρινή σεζόν 2026!
ΠΑΡΓΑ2 months agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΑΠΟΨΕΙΣ2 months agoΓκούμας: Σκεπτικό Απόφασης Τώρα και Λογοδοσία
Δημος Παργας2 weeks agoΚάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση



































