ΕΡΕΥΝΕΣ
Τα υπέρ και τα κατά των ποτών
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 3,5-5%
Θερμίδες : 170 (ένα μεγάλο ποτήρι)
Υπέρ : Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Κατά : Ανοίγει την όρεξη, προσθέτει κιλά. Επίσης, περιέχει πουρίνες, οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος στις αρθρώσεις προκαλώντας ουρική αρθρίτιδα.
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 12%
Θερμίδες : 93 τα 125 ml
Υπέρ : Η σαμπάνια δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία
Κατά :
Οι φυσαλίδες της βοηθούν στην άμεση απορρόφησή της από το αίμα, ενώ η συχνή κατανάλωσή της μπορεί να εξασθενήσει τη βαλβίδα που υπάρχει ανάμεσα στο στομάχι και τον οισοφάγο και να οδηγήσει σε καούρες και παλινδρόμηση.
ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 12%
Θερμίδες : 93 τα 125 ml
Υπέρ : Προκαλεί λιγότερο hangover από το κόκκινο και, σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών, όταν πίνεται με μέτρο βοηθά στην υγεία των πνευμόνων, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.
Κατά : Το λευκό κρασί προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση γαστρικών οξέων, που οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα και ναυτία. Επίσης, το διοξείδιο του θείου που χρησιμοποιείται στη συντήρηση των σταφυλιών, πειράζει τους ασθματικούς.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 10-15%
Θερμίδες : 85 τα 125 ml
Υπέρ : Το κάλλιο, ο σίδηρος, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, οι φαινόλες, προστατεύουν τις στεφανιαίες αρτηρίες από θρόμβωση. Ένα έως δύο ποτηράκια την ημέρα, προστατεύουν από εγκεφαλικό, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.
Κατά : Συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και προκαλεί πονοκεφάλους και ναυτία.
ΤΖΙΝ
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 37,5%
Θερμίδες : 55 τα 25 ml
Υπέρ : Δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες. Επειδή δεν περιέχει χημικά, δεν οδηγεί σε έντονο hangover.
Κατά : Προκαλεί διούρηση και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ενώ προσθέτει θερμίδες στον οργανισμό.
ΟΥΙΣΚΙ
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 40%
Θερμίδες : 55 η μονή δόση
Υπέρ : Κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικών και τον καταρράκτη στα μάτια, ενώ η βύνη που περιέχει, βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου .
Κατά : Προκαλεί άσχημο μεθύσι.
ΒΟΤΚΑ
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 40%
Θερμίδες : 55 τα 25 ml
Υπέρ : Μπορούν να την καταναλώσουν και όσοι κάνουν δίαιτα. Είναι το πιο «αγνό» ποτό, γιατί δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Κατά : Όταν ξεπεραστεί το μέτρο, προκαλεί τα συνήθη συμπτώματα του hangover.



Δημος Παργας2 months agoΟ Αντώνιος Βασιλάκης νέος Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πάργας



ΠΑΡΓΑ2 months agoΑθηνά Οικονομάκου: Ξέγνοιαστες διακοπές στην Πάργα με τον Τσερέλα και τα παιδιά της!



ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα: Αλλοδαπός με μεταλλική ράβδο και τρεις ημεδαποί χωρίς πιστοποιητικά υγείας



ΠΑΡΓΑ3 months agoΛύματα στους δρόμους της Πάργας από τουριστικό κατάλυμα – σύλληψη ιδιοκτήτριας



ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα: Θερινός κινηματογράφος με φόντο το Κάστρο



ΑΓΙΑ3 months agoΠαρά την αργία, οι εργαζόμενοι της Ύδρευσης Πάργας στο καθήκον – Δημόσια αναγνώριση από τον Δήμαρχο



ΦΑΝΑΡΙ2 months agoΑπό τη θάλασσα στο βουνό: η Αμμουδιά και η Αηδονιά φιλοξενούν την ΕΡΤ3
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Καμένη γη και αβοήθητοι πολίτες: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την πυροπροστασία αποκαλύπτεται στις φωτιές της Πρέβεζας






























