Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

11 tips για να γίνετε πιο δημιουργικοί

του Γιώργου Κόκουβα
‘Θα το κάνω όταν βρω χρόνο’. Σας λέει τίποτα αυτή η φράση; Πάντα έχουμε στο μυαλό μας κάποιο σχέδιο που θέλουμε να υλοποιήσουμε, αλλά η καθημερινότητα έχει άλλη άποψη. Προέκυψε κάποιο ταξίδι, επομένως περιμένουμε να καταπιαστούμε εκ νέου μετά από αυτό. Αρρώστησε το παιδί, κι έτσι το project των ονείρων σας πρέπει να περιμένει. Μπλέξατε με κάτι κληρονομικά που θα πάρουν αρκετές εβδομάδες να διευθετηθούν, περιμένετε να ολοκληρώσετε μια μετακόμιση, να βελτιωθεί ο καιρός, να έχετε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, και πολλά ακόμη ‘να’…

Σας έχουμε νέα. Τα εμπόδια, οι περισπασμοί και οι δυσκολίες δεν σταματούν ποτέ. Γι’ αυτό, μια δουλειά ή ασχολία στην οποία θέλετε να αφοσιωθείτε και απαιτεί την δημιουργικότητά σας, δεν αξίζει να αναβάλλεται συνεχώς. Είναι προτιμότερο να βρείτε τρόπους να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας, με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε στιγμή. Είτε λοιπόν σχεδιάζετε για παράδειγμα να γράψετε ένα βιβλίο, να στήσετε μια ιστοσελίδα, να ετοιμάσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση ή παρουσίαση για την δουλειά σας, να ασχοληθείτε με μια τέχνη ή ένα ενδιαφέρον καινούριο χόμπι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω ιδέες και να βρείτε τον πολυπόθητο χρόνο και την κατάλληλη συγκέντρωση ώστε να τα καταφέρετε.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Δημιουργήστε ένα σταθερό πρόγραμμα
Βάλτε σε μια σειρά της ‘αγγαρείες’ της ημέρας, όπως π.χ. τα ψώνια, το μαγείρεμα, την πληρωμή των λογαριασμών, τις δουλειές του σπιτιού κλπ, ώστε από ένα σημείο και μετά να γίνονται ‘μηχανικά’. Θα δείτε πως έτσι θα μπορείτε ακόμη κι όταν τις κάνετε, να σκέφτεστε ήδη πράγματα και ιδέες που αφορούν το project σας.

Έχετε πάντα διαθέσιμα τα ‘πολεμοφόδια’
Αν για παράδειγμα η ασχολία που προσπαθείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας είναι η ζωγραφική, οργανώστε ένα ντουλάπι ή ένα βαλιτσάκι με τα κατάλληλα εργαλεία. Έτσι, όταν ξαφνικά βρεθεί ο πολυπόθητος αλλά ελάχιστος χρόνος να καταπιαστείτε, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε τον μισό από αυτόν στο να ψάχνετε τα αντικείμενα που θα σας χρειαστούν και να τα ετοιμάσετε προτού ξεκινήσετε.

Εστιάστε κάθε φορά σε μια δραστηριότητα
Έτσι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τον εγκέφαλό σας, ο οποίος μπορεί να συγκεντρωθεί απερίσπαστα σε μια δουλειά, κάτι που θα σας κάνει πιο αποτελεσματικούς στην εκάστοτε ασχολία σας.

Κάντε κάτι σχετικό με το σχέδιό σας κάθε μέρα
Όσο το αφήνετε… σας αφήνει. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι ελάχιστο που θα εξελίξει την ιδέα στην οποία εργάζεστε, κάντε το μέσα στην ημέρα. Μία ή δύο σελίδες ακόμη για το βιβλίο που γράφετε, η επεξεργασία μιας ακόμη φωτογραφίας για το εικαστικό project που ετοιμάζετε, τα ψώνια ή οι προσκλήσεις για ένα party που στήνετε– ακόμη και πέντε λεπτά αφιερωμένα σε μια πτυχή της δημιουργικής σας ασχολίας κάθε μέρα, μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Βρείτε τρόπους να συγκρατείτε τις ιδέες σας
Οι ιδέες και η έμπνευση είναι βασικά ‘καύσιμα’ για κάθε δημιουργική ασχολία. Μην αφήνετε τα προϊόντα της έμπνευσής σας να ξεφύγουν: Έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό σημειωματάριο ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά, συνηθίστε να καταγράφετε ή να ηχογραφείτε στο κινητό σας τις ιδέες την ώρα που σας έρχονται και χρησιμοποιήστε προς όφελός σας τα post-its για να μην χάσετε κανένα ‘λαβράκι’ που έρχεται ξαφνικά στο μυαλό σας.

Μελετήστε προς την επιτυχία
Διαβάστε βιβλία σχετικά με την δραστηριότητά σας ή παρακολουθήστε διαλέξεις και σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν να μάθετε μεθόδους και θεωρίες, οι οποίες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά σας σε αυτό που κάνετε.

Οργανώστε τα λεπτά σας
Όπως είπαμε, ακόμη και 5 ή 10 λεπτά είναι πολύτιμα. Σκεφτείτε με ‘βραχυπρόθεσμη’ λογική: Τι μπορείτε να κάνετε σε 10 λεπτά σχετικά με το project σας. Ο ελεύθερος χρόνος, καλώς ή κακώς, δεν έρχεται μαζεμένος, αλλά διασκορπίζεται σε μικρές δόσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να τον αξιοποιούμε έστω και αποσπασματικά.

Δημιουργικότητα… to go
Πάρτε την δημιουργικότητα μαζί σας: Ηχογραφημένο υλικό για την εργασία σας, σχετικά βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε κάποιο ταξίδι, ένα εύχρηστο ελαφρύ netbook, το οποίο μπορείτε να παίρνετε παντού και να δουλεύετε είναι μερικές λύσεις που μας έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.

Ξεφορτωθείτε όσα σας επιβραδύνουν
Με άλλα λόγια, κλείστε την τηλεόραση ή τον browser στον υπολογιστή σας, βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο και απομακρύνετε κάθε περισπασμό, όταν απαιτείται η προσήλωσή σας.

Εκπαιδεύστε την Μούσα σας
Aκόμη και η τέχνη είναι και μια εργασία, που όσο χρειάζεται το πέταγμα του νου και των αισθήσεων, άλλο τόσο απαιτεί και την καθήλωσή σου για ώρες και ώρες στον τόπο, στον χώρο και στο σημείο, όπου έχει κανείς συνηθίσει να γράφει. Με άλλα λόγια, συνηθίστε να εργάζεστε σε συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα, και σύντομα θα δείτε πως η έμπνευση είναι κάτι που… εκπαιδεύεται.

Συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας εμπνέουν
Σκεφτείτε ποιοι άνθρωποι από τον κύκλο γνωριμιών σας σάς ασκούν την πιο «θετική» επίδραση σχετικά με την έμπνευσή σας, με ποιους φίλους σας η συζήτηση παίρνει κάθε φορά ενδιαφέρουσες τροπές και μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες, και φροντίστε να συναναστρέφεστε περισσότερο μαζί τους, ώστε να σας εμπνέουν, να σας συμβουλεύουν, να σας δίνουν feedback για την πρόοδό σας και να σας στηρίζουν μέσω της ουσιαστικής σας επικοινωνίας.

http://www.iatronet.gr/

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ15 hours ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ4 days ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ