Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Ο ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ !

Published

on

attualita_dr0m8qbclpqu7dcrk9t67j43m2_180523Η Κίνηση Πολιτών κατά του αγωγού IGI POSEIDON, ύστερα από την απόρριψητου πρότζετ από το Αζερμπαϊτζάν, έχει καταθέσει τα όπλα.

Με την γνωστή μαεστρία τους, η Ελληνική Κυβέρνηση, η ΔΕΠΑ και η Περιφέρεια κατάφεραν να μας γελάσουνε ακόμα μια φορά και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι, από τη στιγμή που το Κονσόρτσιουμ του Sach Deniz II επέλεξετο TAP , το Poseidon ήταν τελειωμένη ιστορία.

 

Όσοι από μας ασχοληθήκαμε με το θέμα και μελετήσαμε τις διακρατικές συμφωνίες και πλήθος άλλων δεδομένων, ξέραμε καλά, και το είχαμε επισημάνει και στην διαβούλευση για την έγκριση της Μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου, πριν περίπου ένα χρόνο, ότι ο Αγωγός IGI Poseidon δεν είναι αποκλειστικά συνδεδεμένος με τα αέρια του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ανεξάρτητο έργο που, από την Διακρατική Συμφωνία προβλέπει την μεταφορά αερίου από την Κασπία Θάλασσα, τη Μέση Ανατολήή άλλες πηγές.

 

Δεν μας δώσανε ιδιαίτερη σημασία, ακόμα και οι συναγωνιστές μας. Πέσανε όλοι στην παγίδα της «τυπικής διαδικασίας έγκρισης για να εκταμιευτούν τα κοντύλια της Ε.Ε.» και πειστήκανε όλοι ότι αφούτο Αζερμπαϊτζάν επέλεξε το ΤΑΡ ,το Poseidon δεν θα γινόταν ποτέ.

 

Γελαστοί και γελασμένοι, ησυχάσαμεαλλά η «τύχη» μας δουλεύει και να που οι ισχυρισμοί μας επιβεβαιώνονται από τηνείδηση που μας έρχεται από την Ιταλία, ότι δόθηκε από το  αρμόδιο ιταλικό υπουργείο παράταση για την έναρξητων εργασιών του αγωγού Poseidon μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

 

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετετην μετάφραση της σχετικής δημοσίευσης από Ιταλική  ιστοσελίδα.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονόςότι, όπως φαίνεται από το πιο κάτω άρθρο, η χάραξη του αγωγού ακολουθεί τον υπάρχοντα διάδρομο του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Ιταλίας, ενώ η ΔΕΠΑ υποστήριζε ότι για την προτεινόμενη Βόρεια Χάραξη (Περιοχής Σαγιάδας) ήταν απαγορευτικός λόγος η ύπαρξη υποθαλάσσιων καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικούρεύματος !

 

 Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

 

Ο Ελληνοϊταλικός Αγωγός Φ.Α. IGI – Poseidon  παίρνει παράταση προθεσμίας.

 

Η προθεσμία που προβλέπεται απότο Υπουργικό Διάταγμα  Αδειοδότησης παίρνει παράταση μέχρι το 2016 για την υλοποίηση του έργου.

 

Υστέρα από την έναρξη τωνεργασιών για την κατασκευή του μεγάλου αγωγού (TAP) που θα μεταφέρει το φυσικό αέριομέχρι την Βόρεια Ευρώπη, ο IGI-  Poseidon ανακοινώνει  ότι με το διάταγμα της 22/10/13 το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης έδωσε παράταση προθεσμίας  μέχρι τον Ιούνιο του 2016 (…) για την έναρξητων εργασιών.

 

Ο αγωγός Poseidon είναι το υποθαλάσσιο τμήμαμεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας του πρότζετ ITGI που προβλέπει την υλοποίηση ενός νέου συστήματος μεταφοράς ικανού να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την λεκάνη της Μεσογείου, την Κασπία Θάλασσα και την Μέση Ανατολή.

 

Η ανάπτυξη του πρότζετ ITGI – Poseidon είχετην υποστήριξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης TEN-E (Trans European Energy Network) και EEPR (EuropeanEnergy Plan for Recovery).

 

Το σημείοανάδυσης του αγωγούPoseidon προβλέπεταιστον Δήμο Οτράντου κοντά  στο σημείο που ήδηχρησιμοποιείται για την κατάληξη του υπάρχοντος καλωδίου ηλεκτρικής σύνδεσης  μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Το σημείο ανάδυσης, το χερσαίο τμήμα και η χωροθέτηση του σταθμούμέτρησης έχουν οριστεί  σε συνεννόησημε  την Δημοτική Αρχή με την οποίαυφίσταται  μια ειδική σύμβαση, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο μέρος το διάδρομο του υπάρχοντος ηλεκτρικού καλωδίουσύνδεσης με την Ελλάδα.

 

Η αδειοδοτικήδιαδικασία, εκ μέρους της Ιταλίας, του Αγωγού Poseidon ολοκληρώθηκε με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τον Αύγουστο του 2010, το Διάταγμα Αδειοδότησης του ΥπουργείουΟικονομικής Ανάπτυξης τον Μάιο του 2011 και την έκδοση της Πράξης Παραχώρησης Εκτάσεων τον Ιούνιο του 2013 που προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο από ΠεριβαλλοντικέςΟργανώσεις αλλά και από την Ένωση των Παράκτιων Επιχειρηματιών.

 

(…)

 

Με τη συγκυρίατης παράτασης προθεσμίας, απαραίτητη για την συνέχιση των εργασιών ο Elio Ruggeri, Διευθύνων Σύμβουλος της IGI – Poseidon δηλώνει:«Είμαστε ευχαριστημένοι για την παράταση προθεσμίας που μας δόθηκε από τοΥπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και επιβεβαιώνουμε  την δέσμευση μας  να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας για την   ανάπτυξη του πρότζετ, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του».

«Η ένταξη του ITGI – Poseidon  στον κατάλογο τωνέργων Κοινοτικού ενδιαφέροντος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – συνεχίζει οElio Ruggeri – επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ωριμότητα και την στρατηγική αξία αυτής της πρωτοβουλίας, ικανής να εξασφαλίσει την εισαγωγή στην Ευρώπη των παραγωγών φυσικού αερίου που αναμένονται στην Κασπία Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

http://www.leccenews24.it/articoli/attualita/2013/11/15/190714/gasdotto-italiagrecia-igi-poseidon-ottiene-la-proroga-dei-termini-.html

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Νεα μαρμάρινη βρύση με το όνομα του Βασιλείου Βασιλά έξω από τον Άγιο Δημήτριο

ΒΡΥΣΗ ΒΑΣ. ΒΑΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γράφει ο Σπ. Νούσης πρόεδρος του κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑΣ Aκολουθήστε μας στο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ