Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Ανοικτό κάλεσμα για τη δημιουργία δημοτικής κίνησης στο Δήμο Πάργας

Published

on

Ανοικτό κάλεσμα για τη δημιουργία δημοτικής κίνησης στο Δήμο Πάργας

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε μία ομάδα πολιτών στο Δήμο Πάργας, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα δημιουργίας δημοτικής κίνησης στους πολίτες της περιοχής.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει:

 

 

«ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης και:

ΚΑΛΟΥΜΕ

 

  • Όλους τους πολίτες σε ανοιχτή συζήτηση σ’ ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα δημοκρατίας και αντίστασης. Απέναντι στην ιδιοτέλεια και τους παραγοντισμούς. Το ταξίδι στη κόλαση μπορεί να σταματήσει μόνο όταν, πέσει η Κυβέρνηση, καταργηθεί το Μνημόνιο και διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους.
  • Καλούμε κάθε Δημότη, ανεξάρτητα από την πολιτικό χώρο που προέρχεται ή ανήκουν, σε συζήτηση για τη δημιουργία Δημοτικής Κίνησης που η ίδια θα αναδείξει από τα κάτω τις ανάγκες, τους ανθρώπους και τις πολιτικές που αρμόζουν στο τόπο μας.
  • Να φτιάξουμε πρώτα την παράταξη και μετά από συλλογικές διαδικασίες να επιλέξουμε τον επικεφαλής και τους υποψηφίους που θα μας εκπροσωπήσουν.
  • Σήμερα το ερώτημα είναι όχι πόσο Αριστερός είναι ο Δήμος. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει Δήμος και Δημοτική Αρχή ή δεν θα υπάρξει και απλά γίνει ένας ακόμη Φορομπηχτικός Μηχανισμός.
  • Δεν διεκδικούμε να διαχειριστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποχείριο της Κεντρικής Κυβέρνησης και των εντολών της Ε. Ε. Αλλά τη ριζική ανατροπή όλου του νομοθετικού πλαισίου και των πολιτικών στο χώρο της Τ. Α.
  • Ήρθε η ώρα το παλιό να τελειώσει και το νέο να γεννηθεί.

 

Φίλες και φίλοι Η Ζωή μας στην ύπαιθρο υποβαθμίζεται και την οδηγούν στον αφανισμό.Οι απλοί πολίτες του Δήμου μας στις καθημερινές τους συζητήσεις διαβλέπουν τον κίνδυνο της ερήμωσης του τόπου μας.

Συμβαίνουν αλλαγές που χειροτερεύουν τη ζωή μας και νιώθουμε πια πως ο τόπος μας βαδίζει προς κατάσταση που δεν έχει προϋπάρξει και που κανένας δεν μπορούσε ίσως να φανταστεί λίγο καιρό πριν.

Κλείσιμο Σχολείων, Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών, Δ.Ο.Υ., Ειρηνοδικείου Πάργας, ίσως ένα από τα δύο Κέντρα Υγείας, κατάρρευση Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμού και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Βασικές κοινωνικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται, όπως η καθαριότητα, το νερό, η αποχέτευση, εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ΔΕΗ κ.λ.π.

Αποστερούν από τους πολίτες την άμεση εξυπηρέτηση από δημόσιες υπηρεσίες. Αποψιλώνουν την αγορά από μεγάλη μερίδα καταστημάτων και επαγγελματιών, αναζωπυρώνουν την ανεργία και δημιουργούν προβλήματα στην εμπορική και αγροτική ζωή του τόπου.

Φίλες και φίλοι

Δεν θα αντιτάξουμε ειδυλλιακές εικόνες ή ανούσιους εξωραϊσμούς.

Στις σημερινές διαφορετικές συνθήκες η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η απόλυτη προϋπόθεση για να είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε πρόταση της Δημοτικής Κίνησης.

Για μας άμεση ανάγκη είναι να σταματήσει η καταστροφή και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Προτεραιότητα της κίνησής μας είναι η προστασία και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και όχι των οικονομικών συμφερόντων.

Η ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και η ανόρθωση της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών

Λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο μοχλό ανάπτυξης με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Σας θέλουμε μαζί μας για να βρούμε όσα μας ενώνουν και να διαμορφώσουμε μαζί ένα Δήμο στο οποίο αξίζει να ζει και να δημιουργεί.

 

Η συζήτηση και η ίδρυση της δημοτικής κίνησης θα γίνει την:

Παρασκευή, 3 Γενάρη και ώρα 07.00 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλάκι.

Το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης υπογράφουν:

Μάρκου Μαρία, Σιάρμπα Αγγελική, Τζάκος Ευάγγελος, Αναστασίου Θωμάς, Γεωργίου Σπύρος, Γιαννούλη Θεοδώρα, Κιτσώνης Μιχαήλ, Μάρκου Αναστάσιος, Τζάκος Γιάννης, Τζιμούλης Σωτήρης, Τσάτσης Σπύρος, Τσουμπούλης Σωτήρης, Μπόχτης Σπύρος, Πάνου Αναστάσιος, Τσάνος Πέτρος, Αναστασίου Βασίλειος, Κωτσαντής Γιάννης, Ντόστας Σπύρος, Τόλης Παναγιώτης, Παναγιώτου Βαγγέλης, Σάββας Νίκος Μαυροματίδης Ηλίας, Τζιμούλης Βασίλης, Πιτσαρός Βαγγέλης, Σώτος Δημήτρης, Βέργας Χρήστος, Νάκας Αναστάσιος, Κατσούκης Βασίλης, Τζίμας Γιώργιος, Κολιοφώτης Χρήστος, Νικολάου Ανδρέας, Χαχούλη Παναγιώτα».

via

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Νοέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ22 ώρες ago

Κορωνοϊός: Εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα δεν έχουν πληρώσει κανένα από τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν (video)

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Το πρώτο διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.800€ στον Δήμο Πάργας

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Δήμος Πάργας: Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Κρατική στήριξη 120 εκ. ευρώ στην Aegean ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

ΑΠΟΨΕΙΣ5 ημέρες ago

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Ανάγκη συμμόρφωσης όσων πίστεψαν ότι είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι

COVID-197 ημέρες ago

Κορονοϊός: Εικόνες-σοκ με πτώματα σε σακούλες στο νοσοκομείο Βόλου

ΕΡΕΥΝΕΣ7 ημέρες ago

Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις μέτρων στήριξης της κοινωνίας από την πανδημία!

ΠΑΡΓΑ7 ημέρες ago

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στον τηλεοπτικό σταθμό Art tv

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ7 ημέρες ago

To «πάγωμα» των διακοπών ρεύματος στα καταστήματα εστίασης, αλλά και τις οικίες των επιχειρηματιών,ζητά η estiasi greece

COVID-197 ημέρες ago

Μεταφέρονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα: Έλεγχοι από σπίτι σε σπίτι (vid)

Δημοφιλή

Αρέσει σε %d bloggers: