Το γιγάντιο υδρόβιο και δηλητηριώδες έντομο Λιθόκερος έχει κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας ήδη από το 2018 στην περιοχή της Λαμίας με τις μαρτυρίες πολιτών να διασπείρονται πλέον σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Εάν «γκουγκλάρει» κάποιος τη λέξη Λιθόκερος θα εμφανιστούν μια σειρά από δημοσιεύσεις με τίτλους αντίστοιχους με αυτόν της ανάρτησης.. Λιθόκερος στην Πάργα, λιθόκερος στο Βόλο και γενικά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Επηρεασμένη προφανώς από κάτι τέτοιο απέστειλε στο Larissanet.gr και τις παρακάτω φωτογραφίες η αναγνώστρια εξηγώντας πως είναι λιθόκερος, εντυπωσιασμένη από το μέγεθος του.

Όπως αναφέρεται συχνά σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έντομα στον κόσμο και μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα. Επιστημονικά ονομάζεται Lethocerus Patruelis – Belostomatidae και έχει ένα ιδιαίτερο ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, ενώ μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Πρόκειται για υδρόβιο έντομο που εθεάθη κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε κοντινή περιοχή δηλαδή με το ποτάμι.

Πηγή 
newsbeast.gr