Χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν να παντρευτούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ανθεί το νέο και εξαιρετικά επικερδές αυτό είδος τουρισμού μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν από τους τοπ γαμήλιους προορισμούς.

Συνήθως, τα ζευγάρια αυτά επιλέγουν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και άλλους δημοφιλείς προορισμούς της πατρίδας μας.

Φέτος, όμως, ξεχωρίζει και η Πάργα με έναν γάμο καθαρά αυστραλιανό!

Σχεδόν εκατό προσκεκλημένοι, στην πλειοψηφία τους από την Αυστραλία (αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου όπως Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και φυσικά την Ελλάδα) βρέθηκαν στους γάμους της Αρετής Ιωάννου και του Dan Connelll που έγιναν στην Πάργα την μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, τους Παξούς, τους Αντιπαξούς και με καταγάλανα νερά, που δίνουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

Η Πάργα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα νησί. Η αμφιθεατρική της ρυμοτομία, τα πολύχρωμα σπίτια, τα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που σκαρφαλώνουν ως την κορυφή του λόφου, η απίστευτη θέα στη θάλασσα του Ιονίου και στο νησί της Παναγίας που καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, σε μαγεύουν.

Έτσι μάγεψε και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που βρέθηκαν εκεί για τον γάμο της Αρετής και του Dan.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών εκδηλώσεων του γάμου περιελάμβανε τα πάντα: Μέχρι και κρουαζιέρα στους Παξούς και τους Αντιπαξούς με αποτέλεσμα οι προσκεκλημένοι, πολλοί από τους οποίους πήγαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα να παραμιλούν με τις ομορφιές της.

Φυσικά, η τελετή, που έγινε πάνω στο πανέμορφο κάστρο της Πάργας με την απίθανη θέα του έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά και η δεξίωση που ακολούθησε σε ένα πανέμορφο κέντρο εκεί κοντά, με επίσης εντυπωσιακή θέα, συνέβαλε ώστε το κέφι να εκτιναχθεί στα ύψη.

Η Αρετή, κόρη των γνωστών ομογενών της Μελβούρνης , Παναγιώτη και Βαρβάρας Ιωάννου, γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιά της Dan Connell, πριν 6, 5 χρόνια στην κουζίνα ενός υποκαταστήματος της τράπεζας ΝΑΒ στη Μελβούρνη.

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι ζει και εργάζεται (σε διαφορετικές τράπεζες) στο Λονδίνο και ταξιδεύει τακτικά στην Ευρώπη.

Η Αρετή επέλεξε την Πάργα για τον γάμο της (με τη σύμφωνη γνώμη του Dan) για να τιμήσει την μητέρα της Βαρβάρα που έλκει την καταγωγή της από την περιοχή.

Η επιλογή της ενθουσίασε όλους τους προσκεκλημένους ενώ ο πατέρας του γαμπρού Mark Connell, έχοντας από κοντά την σύζυγό του Michele (παραφράζοντας πρόσφατη δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού Scott Morrison) δεν σταματούσε να λέει: How good is Greece? How good is Parga?