Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/01/2022

Published

on

1.Στο μείζον θέμα της καταβολής από τους Δήμους του τέλους ταφής απορριμμάτων , η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας (βλέπε στο τέλος του Δελτίου Τύπου) , το οποίο έγινε δεκτό και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μένει να αποδειχτεί , αν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις με της πράξεις τους και τις αποφάσεις , ενδιαφέρονται πράγματι να ανατρέψουν την αντιλαϊκή των κυβερνώντων , σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο , ή θα μείνουν σε ευχολόγια.

2.Ψηφίστηκε η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τη Δ.Ε Πάργας. Η μελέτη αυτή ούτε νέα είναι ούτε και κάτι καινούργιο φέρνει . Αποτελεί αντιγραφή τη παλιάς με κάποιες μικρές αλλαγές. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας γνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάργα ως προς το κυκλοφοριακό ζήτημα. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης μιας κυκλοφοριακής μελέτης που να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και οι μελετητές να λειτουργούν αυτόνομα , με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση και όχι να είναι καθοδηγούμενοι για να δώσουν μια επίφαση νομιμότητας και επιστημοσύνης στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων και συμφερόντων ορισμένων κύκλων.Ο Δήμος πρέπει άμεσα να ελευθερώσει τους κατειλημμένους (και πολλές φορές καταταπημένους) δημοτικούς και κοινοχρήστους χώρους , να διασφαλίσει και να προστατέψει τη δημοτική περιουσία και να σταματήσει την άναρχη διάθεση κοινοχρήστων χώρων. Για τους λόγους αυτούς ψηφίσαμε παρών.

3.Η Δημοτική Αρχή ,με συναίνεση και σύμπλευση των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου , προχώρησε στην απόφαση να δημοπρατήσει , με μακροχρόνια μίσθωση , 41 στρέμματα δημοτικής περιουσίας στην Αμμουδιά για την δημιουργία ιδιωτικού camping.Όλα γίνονται στο όνομα της”ανάπτυξης”. Μιας “ανάπτυξης” που στόχο έχει το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Οι λίγοι και εκλεκτοί θα καρπωθούν τα υπερκέρδη και οι υπόλοιποι μαζί και ο Δήμος θα γίνουν οι βαστάζοι τους.Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την ευημερία του και όχι για την ευημερία του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας.Το έχει αποδείξει αυτό και στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Αρχή σε αγαστή συμπόνια με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σταθερά και μεθοδικά ξεπουλάνε τα πάντα στους ιδιώτες –καθαριότητα, ανακύκλωση , δημοτική περιουσία κλπ. Όπως το πάνε θα ξεπουλήσουν ακόμα και την ιδιότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και στη θέση τους θα τοποθετήσουν μάνατζερ.

4.Τέλος , για άλλη μια φορά τέθηκε το θέμα των γραφείων των Δημοτικών Παρατάξεων ,τα οποία δικαιούνται σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων , N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) , άρθρο 49 , παρ.7 , << Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να τους παραχωρεί γραφείο εντός του δημοτικού καταστήματος, με δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν.>> Ο κύριος Δήμαρχος , με αρκετή δόση χιούμορ θα λέγαμε , μας υπέδειξε ως χώρο γραφείων το κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου στο Θέμελο. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα αυτό με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Καναλάκι , 03/02/2022

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Για την επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20/12/2021, υπενθύμισε στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) όλης της χώρας, ανάμεσά τους βέβαια και στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΗΠΕΙΡΟΥ την υποχρέωσή τους για την είσπραξη του “τέλους ταφής” από τους δήμους-μέλη τους. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σε εφαρμογή από 1/1/2022 το συγκεκριμένο χαράτσι, το οποίο επέβαλε με το άρθρο 38 του Ν. 4819/2021. Να θυμίσουμε εδώ βέβαια ότι πρώτη φορά ο συγκεκριμένος φόρος προβλέφτηκε με τον Ν. 4042/2012 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. και μετονομάστηκε σε “περιβαλλοντική εισφορά” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το χαράτσι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, η οποία στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίησή του και στη μεγέθυνση των κερδών των ομίλων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, ενώ συνολικά το κόστος μετακυλίεται στα λαϊκά στρώματα, μέσω του αντιδραστικού συστήματος “πληρώνω όσο πετάω”.

Η πολιτική αυτή προβλέπει την εκτίναξη των ανταποδοτικών τελών τα επόμενα χρόνια, ενώ βάζει σε σοβαρή δοκιμασία τον Δήμο Πάργας, που ήδη πληρώνει πολλά από την καθυστέρηση της κατασκευής των ΣΜΑ και την ληστρική σύμβαση με την ΜΕΑ για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα παράδοσης Α.Σ.Α. σε αυτήν.

Φυσικά, όλα αυτά “ντύνονται” με το επιχείρημα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, η υποκρισία του οποίου αποκαλύπτεται πλήρως, αν σκεφτούμε πως η πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, περιλαμβάνει την τροφοδοσία των τσιμεντοβιομηχανιών με απορριμματικά καύσιμα, για τα οποία μάλιστα επιδοτούνται, περιλαμβάνει την καρκινογόνα καύση σε μονάδες αποτέφρωσης αποβλήτων κλπ. Επιπλέον, τιμωρούν με το τέλος ταφής τον λαό, ενώ η ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ιδιωτικοποιημένο σύστημα ανακύκλωσης ανήκει αποκλειστικά στις ίδιες τις κυβερνήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάργας  εκφράζει την αντίθεσή του και ζητά την κατάργηση των συγκεκριμένων φόρων.

Σήμερα, ακόμα μία φορά, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, για διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Χρειάζεται ολοκληρωμένος επιστημονικός σχεδιασμός, πανελλαδικός και κατά Περιφέρεια, με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει στη χώρα. Το κόστος αυτών των προγραμμάτων πρέπει να προέρχεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους και όχι από τη διπλή και τριπλή φορολογία των εργαζομένων.

Ως Δ.Σ του Δήμου Πάργας, μαζί το λαό και τους εργαζόμενους, θα αγωνιστούμε για την ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους ταφής και κάθε λογής χαρατσιών που επιβάλλονται στη λαϊκή οικογένεια για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ12 ώρες ago

Δεκαπενταύγουστος στην Πάργα

Δήμος Πάργας1 ημέρα ago

Σε δημοπράτηση έργα ασφαλτοστρώσεων 220.000 € από τον Δήμο Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 ημέρα ago

Καταγγελίες για τουριστικές επιχειρήσεις: Απλήρωτες αποδοχές, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Νεκρομαντείο και Κάστρο Πάργας

ΠΑΡΓΑ7 ημέρες ago

Η Πάργα στην «Ώρα Ελλάδος » του Open

ΠΑΡΓΑ7 ημέρες ago

Ξεδιάντροπο κλέψιμο εργαζομένων στην Πάργα από μερίδα επιχειρηματιών

Δήμος Πάργας1 εβδομάδα ago

Νεές ασφαλτοστρώσεις σε Πάργα και Αγία Κυριακή

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Επιχείρηση μεταφοράς βρέφους με κορονοϊό από την Πάργα στην Πρέβεζα στήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 εβδομάδες ago

Δράση καθαρισμού στην Αμμουδιά και στους Αντίπαξους από τους CLEANINGANS

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Η περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη τόσο για την Τ.Κ. Πάργας όσο και την Τ.Κ. Καναλακίου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Κάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών… αλλά η πείνα δεν είναι μεταδοτική και έτσι δεν μας αφορά!

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

Δημοφιλή