ΠΑΡΓΑ
Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην Πάργα, όταν σημειώθηκε ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών κοντά στην παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους που βρίσκονταν κοντά στο περιστατικό, οι δράστες, τέσσερις στο σύνολο, έφτασαν με ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσε δίπλα στο κοσμηματοπωλείο.
Οι ληστές, με όπλα στο χέρι, απείλησαν τον ιδιοκτήτη και άρπαξαν μετρητά και κοσμήματα. Στη συνέχεια, κατά την έξοδό τους, ήρθαν αντιμέτωποι με το Λιμενικό, το οποίο είχε κατέβει στην περιοχή. Για να διαφύγουν, οι δράστες φέρεται να πυροβόλησαν 6-7 φορές στον αέρα, προκειμένου να αποτρέψουν τους λιμενικούς από το να τους πλησιάσουν.
Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να πυροβόλησε με το όπλο του κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Αξιοσημείωτο είναι ότι το όπλο μπορεί να είναι η αιτία για την καταστροφή του λάστιχου στο όχημα των ληστών, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην περιοχή.
Η αστυνομία και το Λιμενικό συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και συγκεντρώνουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες.
ΠΑΡΓΑ
Η Ευρυδίκη επέλεξε την Πάργα για τις καλοκαιρινές της διακοπές

Στην Πάργα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα ταξίδεψε η Ευρυδίκη το φετινό καλοκαίρι, επιλέγοντας γνωστούς προορισμούς του Ιονίου για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς δίπλα στη θάλασσα.
Η γνωστή τραγουδίστρια, στις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, μοιράστηκε στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές της διακοπές, δείχνοντας ότι οι αναμνήσεις του καλοκαιριού παραμένουν ακόμη ζωντανές.
Ανάμεσα στα μέρη που ξεχωρίζουν είναι η Πάργα, η παραλία Μονολιθίου στην Πρέβεζα και η Λευκάδα, τρεις δημοφιλείς προορισμοί που αποτέλεσαν σταθμούς της φετινής καλοκαιρινής της απόδρασης.
«Πάργα, παραλία Μονολιθίου, Λευκάδα… και τα όνειρά μας γεννιούνται ξανά»
Με αυτή τη φράση συνόδευσε τις φωτογραφίες της, αποτυπώνοντας τη νοσταλγική διάθεση με την οποία αποχαιρετά σταδιακά το καλοκαίρι.
Δείτε την ανάρτηση:
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε πολλά likes και σχόλια από τους θαυμαστές της, που φαίνεται πως συμμερίζονται την ίδια… άρνηση να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι.
Προ ημερών η Ευρυδίκη γιόρτασε την επέτειο γάμου με τον σύζυγό της, δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία. Ο Μπομπ Κατσιώνης τράβηξε τα βλέμματα, καθώς της αφιέρωσε ένα άκρως χιουμοριστικό τραγούδι με στίχους που αστειεύονταν ότι η Ευρυδίκη «πήγε στη Σαντορίνη με τον Μαραντίνη».
Δείτε φωτογραφίες:
ΠΑΡΓΑ
Έργο 463.000 ευρώ στην Πάργα για βελτίωση της πρόσβασης στην Αγία Ελένη

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 463.000 ευρώ για έργο αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Αγία Ελένη αποδέχθηκε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πάργας, κατά τη συνεδρίασή της στις 31 Αυγούστου 2026. Το έργο αφορά υφιστάμενο αγροτικό δρόμο μήκους περίπου 3,9 χιλιομέτρων και έχει στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης και της ασφάλειας προς γεωργική γη, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.
Η πράξη με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία στη Δ.Ε. Πάργας στην περιοχή Αγία Ελένη» έχει ενταχθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, στην παρέμβαση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Προϋπολογισμός 463.000 ευρώ
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 463.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το κύριο υποέργο της αγροτικής οδοποιίας έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ και αφορά την υλοποίηση της σχετικής μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας.
Ο δρόμος βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Πάργας και έχει μήκος περίπου 3,9 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου που εξυπηρετεί δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα.
Παράλληλα, προβλέπεται δεύτερο υποέργο ύψους 3.000 ευρώ για την πρόσληψη αρχαιολόγου, ο οποίος θα παρακολουθεί τις χωματουργικές εργασίες.
Ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής
Με την απόφαση 183/2026, η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης, την εγγραφή της στον προϋπολογισμό του Δήμου Πάργας και την εξουσιοδότηση του δημάρχου Νικόλαου Ζαχαριά για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την υλοποίησή της.












































