Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Ρήξη μηνίσκου

Published

on

Dr Αντώνης Α Θεοδωρίδης

MBBSBScMRCSMSc, CCT(UK), FRCS(Tr&Orth)

Διευθυντής Ορθοπαιδικός και Τραυματολόγος

Ειδικός στα Γόνατα και στις Αθλητικές Κακώσεις

Ειδικευθείς και Μετεκπαιδευθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Imperial College, London

ΜαρούσιΑθήνα

www.theodorideskneesurgeon.gr

6940869069

Ρήξη μηνίσκου

Τι είναι ο μηνίσκος;

Η άρθρωση του γόνατος έχει δύο μηνίσκους, τον έσω και τον έξω που βρίσκονται μεταξύ των αρθρικών επιφανειών του μηριαίου οστού και της κνήμης. Ο μηνίσκος είναι ένας τύπος χόνδρου, ο οποίος είναι πιο ελαστικός και λιγότερο σπογγώδης από τον αρθρικό χόνδρο.

Ποια είναι η λειτουργία των μηνίσκων;

Οι μηνίσκοι λειτουργούν σαν αμορτισέρ απορροφώντας τους κραδασμούς. Βαθαίνουν τις αρθρικές επιφάνειες, διασπείροντας έτσι το φορτίο σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και ελαττώνουν την καταπόνηση του αρθρικού χόνδρου. Επίσης, αυξάνουν τη σταθερότητα της άρθρωσης του γόνατος επειδή αγκαλιάζουν τον μηρό, παρέχοντας πρόσθετη μπρος πίσω σταθερότητα.

Τύποι ρήξης μηνίσκου

Οι ρήξεις μηνίσκων είναι οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί που αντιμετωπίζει ένας χειρουργός γόνατος. Οι δύο κύριοι τύποι ρήξεων μηνίσκου είναι η οξεία και εκφυλιστική ρήξη. Η οξεία ρήξη είναι πιο συνηθισμένη σε νεαρούς, ενεργούς ασθενείς και οφείλεται σε τραυματισμό που συμβαίνει όταν ο ασθενής στρίβει πάνω στο λυγισμένο γόνατο. Η εκφυλιστική ρήξη συμβαίνει συνήθως σε ηλικιωμένους ασθενείς και μπορεί να συμβεί χωρίς τραυματισμό αλλά από κάποια δραστηριότητα χαμηλής ενέργειας όπως το γονάτισμα, το βαθύ κάθισμα ή η έξοδος από το αυτοκίνητο. Με την πάροδο της ηλικίας, ο μηνίσκος γίνεται περισσότερο αδύναμος και εύθραυστος, λιγότερο ελαστικός και περισσότερο επιρρεπής σε ρήξεις.

Συμπτώματα ρήξης μηνίσκου

Τα συμπτώματα ρήξης μηνίσκου είναι πόνος (ιδιαίτερα σε στροφικές κινήσεις και βαθύ κάθισμα) και οίδημα που συνήθως εμφανίζεται μέσα σε μια ημέρα. Το γόνατο μπορεί να κλειδώσει εάν υπάρχει μεγάλη ρήξη του μηνίσκου η οποία μπλοκάρει την κίνηση και ο ασθενής αδυνατεί να τεντώσει το γόνατο πλήρως – αυτό χρειάζεται επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση.

Αντιμετώπιση των ρήξεων μηνίσκου

Σε γενικές γραμμές συντηρητική αγωγή είναι κατάλληλη για εκφυλιστικές ρήξεις μηνίσκου και στους ηλικιωμένους. Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε τρεις μήνες και αν όχι τότε μπορεί να προσφερθεί αρθροσκοπική μηνισκεκτομή. Η συρραφή είναι κυρίως επιτυχημένη σε νεαρούς ασθενείς, με μικρές ρήξεις στην περιφέρεια του μηνίσκου όπου η αιματική παροχή είναι καλύτερη.

Χειρουργική των μηνίσκων

Η αρθροσκόπηση γόνατος περιλαμβάνει δύο μικρές τομές στις δύο πλευρές του επιγονατιδικού τένοντα. Από την μία μπαίνει η κάμερα και βλέπουμε από μέσα όλο το γόνατο και από την άλλη τομή βάζουμε τα εργαλεία για να εξετάσουμε το γόνατο και να κάνουμε επιδιορθώσεις. Όσο περισσότερο χρόνο αφήσει ο ασθενής να περάσει από τη στιγμή της ρήξης μηνίσκου μέχρι το χειρουργείο τόσο μειώνεται η πιθανότητα να μπορέσει ο ορθοπαιδικός να σώσει τον μηνίσκο με συρραφή και αυξάνεται ο κίνδυνος να χρειαστεί αφαίρεση μεγαλύτερου τμήματος του μηνίσκου.

Οι χειρουργικές επιλογές στις ρήξεις μηνίσκων είναι:

  • Αρθροσκοπική μερική μηνισκεκτομή

Η αρθροσκοπική μερική μηνισκεκτομή είναι η πιο συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται ως χειρουργείο ημέρας. Η ρήξη μηνίσκου και η επακόλουθη μερική μηνισκεκτομή οδηγεί σε 7 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επακόλουθης οστεοαρθρίτιδας. Ένας εξειδικευμένος ορθοπαιδικός στο γόνατο είναι σε καλύτερη θέση να επισκευάσει μια ρήξη μηνίσκου έτσι ώστε να τον σώσει.

  • Αρθροσκοπική συρραφή μηνίσκου

H συρραφή της ρήξης με μη απορροφήσιμα ράμματα έτσι ώστε να σώσουμε τον μηνίσκο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή. Όταν δεν μπορούμε να ράψουμε τη ρήξη τότε αφαιρούμε το φθαρμένο τμήμα του μηνίσκου και ομαλοποιούμε την επιφάνεια του μηνίσκου και σταθεροποιούμε το υπόλοιπο κομμάτι. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συρραφή των ρήξεων μηνίσκου όπως all inside, insideout, outsidein, ανοικτή και συρραφή ριζών. Κάποιος εξειδικευμένος ορθοπαιδικός στο γόνατο πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος σε όλες αυτές τις τεχνικές.

Χειρουργική μεταμόσχευσης μηνίσκου

Αυτή η επέμβαση ενδείκνυται όταν ο ασθενής έχει υποβληθεί σε πλήρη ή σχεδόν πλήρη αφαίρεση του μηνίσκου και έχει πόνο σε εκείνη την πλευρά του γόνατος. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη αλλομοσχεύματος μηνίσκου από δότη. Έχει καλά αποτελέσματα παρουσία κάποιας αρθρίτιδας αλλά έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει αρθρίτιδα και κανένας άλλος συνδεσμικός τραυματισμός. Ο σκοπός της μεταμόσχευσης μηνίσκου είναι να προστατεύσει τον αρθρικό χόνδρο του ασθενή και να του παρατείνει την ποιότητα ζωής και πρώιμης αρθρίτιδας.

Ο Dr Θεοδωρίδης απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των μηνίσκων με ικανότητα συρραφής ακόμα και στις πιο περίπλοκες ρήξης μηνίσκου για να σωθούν, και στη μεταμόσχευση μηνίσκου σε παγκόσμια κέντρα αναφοράς στην Αγγλία.

Μάθετε περισσότερα για τη ρήξη μηνίσκου, τους διάφορους τύπους, η σημασία της ρήξη της ρίζας μηνίσκου και η μηνισκοθυλακική ρήξη (βλάβη Ramp), σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση, και λεπτομέρειες για τις διάφορες θεραπευτικές επιλογές.

Ρήξη μηνίσκου

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/rixi-kakosi-miniskou

Χειρουργική των μηνίσκων

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/cheirourgiki-miniskou

Αρθρίτιδα του Γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/arthritidaosteoarthritidagonatos

Πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/prolipsi-travmatismou-prosthiou-chiastou-syndesmou

Dr Αντώνης Α Θεοδωρίδης

MBBSBScMRCSMSc, CCT(UK), FRCS(Tr&Orth)

Διευθυντής Ορθοπαιδικός και Τραυματολόγος

Ειδικός στα Γόνατα και στις Αθλητικές Κακώσεις

Ειδικευθείς και Μετεκπαιδευθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Imperial College, London

ΜαρούσιΑθήνα

www.theodorideskneesurgeon.gr

6940869069

Ο Αντώνης Α Θεοδωρίδης MBBSBScMRCSMScCCT(UK), FRCS(Tr&Orth) είναι Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Τραυματολόγος, ειδικευθείς και μετεκπαιδευθείς στα γόνατα και στις αθλητικές κακώσεις σε διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έζησε για 30+ χρόνια. Γεννήθηκε και σπούδασε στο Λονδίνο, αλλά αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του για να προσφέρει τις υπηρεσίες.

‘Εχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), όπου εργάστηκε για 17 χρόνια και διαθέτει πιστοποιημένο logboook άνω των 6000 εγχειρήσεων. Τώρα εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και επισκέπτεται το American Medical Centre στη Λευκωσία.

Αποφοίτησε από την επίλεκτη Ιατρική Σχολή Imperial CollegeLondon, και είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου της Μεγάλης Βρετανίας (FRCS). Έκανε 3 χρόνια υπερεξειδίκευση στα γόνατα και αποπεράτωσε 5 Senior Knee Fellowships σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία NHS σε Λονδίνο, CoventryBristolLeeds, και Southampton, δουλεύοντας δίπλα σε πρωτοπόρους στον τομέα, οι οποίοι καθοδηγούν την παγκόσμια ορθοπαιδική κοινότητα για τις καλύτερες χειρουργικές και συντηρητικές θεραπείες και βλέπουν διάσημους πρωταθλητές από όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων ομάδων ποδοσφαίρου της Premiership και Rugby.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις αθλητικές κακώσεις, στην πρόληψη τραυματισμών στα γόνατα και κάτω άκρα, στην ανακατασκευή και αναθεώρηση των συνδέσμων, όπως ο πρόσθιος χιαστός, εξωαρθρική τενόδεση (που μειώνει το ρίσκο ρήξης του χιαστού κατά 40%), στη συρραφή και μεταμοσχεύσεις μηνίσκων, την αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών, πρόσθια γοναλγία, αστάθεια επιγονατίδας, τροχιλιοπλαστική, οστεοτομίες γύρο από το γόνατο, αρθροπλαστική γόνατος, και βλαστοκύταρα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές που συμβάλλουν στην σύντομη αποθεραπεία του ασθενούς. Η υπερεξειδίκευση στην αρθροπλαστική γόνατος (ολική, μονοδιαμερισματική, επιγονατιδομηριαιάς, και αναθεώρηση) αποκτήθηκε σε πολυάριθμα τριτοβάθμια εξειδικευμένα κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσπαθεί να είναι πάντοτε ενημερωμένος σχετικά με την πρόοδο της χειρουργικής του γόνατος, πιστεύει ακράδαντα στη συντηρητική θεραπεία των ασθενών, αλλά και στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας θεραπείας εφαρμόζοντας πρωτοποριακές, αλλά και τεκμηριωμένες θεραπευτικές τεχνικές.

COVID-19

17.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Published

on

 

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που κάνει λόγο για τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ επισημαίνει ότι οι θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας έφτασαν τις 17.500.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, είπε: «17.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ»

Και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν, δεν έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί κινδυνεύουν και μπορεί να καταλήξουν».

Αναφερόμενος δε στην εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία, τόνισε:

«Βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες, όπως για παράδειγμα στους Παξούς όπου ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα φορτηγού γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο “Μεταξά” σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες γιατί δεν υπάρχει φαρμακοποιός και στη Νίκαια δεν θα εφημερεύσει το νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν χειρουργικές μπλούζες, καθώς δεν λειτουργεί μηχάνημα αποστείρωσης και δεν τους έχουν φέρει την παραγγελία για μπλούζες μιας χρήσης».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ, που μιλούσε ξανά για 17.500 θανάτους, ζητούσε με ανακοίνωσή της από την κυβέρνηση επίσημη ενημέρωση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Και αναφερόμενη στα στοιχεία της 9/2/22, σημείωνε:

«Με βάση τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ έχουμε 24.410 νεκρούς από κορωνοϊό κι από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 4.116 ασθενείς. Η θνητότητα στις ΜΕΘ από τα στοιχεία των νοσοκομείων είναι κοντά στο 62%. Το ίδιο αναφέρουν και οι έρευνες των επιστημόνων. Με δεδομένο ότι εξήλθε το 38% των ασθενών από τις ΜΕΘ, το οποίο αντιστοιχεί σε 4.116 ασθενείς, προκύπτει ότι συνολικά νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ λιγότεροι των 11.000. Εξ αυτών προκύπτει ότι οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ είναι κοντά στους 6.800 ασθενών και τα εξιτήρια 4.116. Από τους 24.410 που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό κοντά στο 72%. Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς τους νεκρούς σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ το ποσοστό των θανάτων εκτός κανονικών ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται κοντά στο 75%. Στην κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ ήταν κοντά στο 85%».

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Nοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Τρελλόπουλος, είχε προκαλέσει σάλο, καθώς μίλησε για θνητότητα μεγαλύτερη του 60% για όσους ασθενείς Covid-19 του «Παπανικολάου» διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Επίσης, αποκάλυψε πως άνθρωποι διασωληνωμένοι περίμεναν να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ μέχρι και 4 μέρες.

Με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Γιώργος Τρελλόπουλος, που αμφισβητήθηκε για όσα κατήγγειλε, είχε προκαλέσει τη διοίκηση του νοσοκομείου να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, ενώ αποκάλυψε ότι τα στοιχεία από τη μελέτη Λύτρα-Τσιόρδα «αποδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης και αποκέντρωσης των δομών δημόσιας υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ισότιμη κατανομή μονάδων εντατικής θεραπείας και ανθρώπινου δυναμικού στις υγειονομικές περιφέρειες. Είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική επιλογή για να διαχειρίζεσαι με αποτελεσματικότητα τις πανδημίες και να αποφεύγονται θάνατοι συνανθρώπων μας».

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

O προϋπολογισμός του 2022 κόβει 820 εκατομμύρια ευρώ απο την Υγεία

Published

on

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και αποκαλύψεις για τον προυπολογισμό από την Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2022 που κατατέθηκε σήμερα μάρτυρα ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς αδιόρθωτη, αλλά έχει καταντήσει επικίνδυνη», τονίζει με ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αποκαλύπτει η πρώην υπουργός Εργασίας, ο προϋπολογισμός για το 2022 “κόβει” 820 εκατομμύρια ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό για την Υγεία.
Συγκεκριμένα, αφαιρεί 280 εκατ. από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κατά 600 εκατ. περικόπτει υγειονομικές και έκτακτες δαπάνες για την πανδημία.

Ο προϋπολογισμός «αφαιρεί από την πραγματική οικονομία 12,3 δισ. κόβοντας όλα τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά», υπογραμμίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2022 που κατατέθηκε σήμερα μάρτυρα ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς αδιόρθωτη, αλλά έχει καταντήσει επικίνδυνη.

Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται απολύτως εκτός ελέγχου και η ακρίβεια σαρώνει εργαζόμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η κυβέρνηση:

– Κόβει 820 εκατ. από τον τακτικό Προϋπολογισμό για την Υγεία. Μάλιστα, αφαιρεί 280 εκατ. από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κατά 600 εκατ. περικόπτει υγειονομικές και έκτακτες δαπάνες για την πανδημία.

– Μειώνει κατά 1,7 δισ. τις κοινωνικές δαπάνες για πρόνοια, στήριξη των ανέργων και παροχές υγείας, ενώ κρατά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, και επιβάλλει απλήρωτη εργασία.

– Δεν προβλέπει ούτε ένα νέο μέτρο προστασίας νοικοκυριών κι επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις.

– Μετατρέπει την ακρίβεια σε ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων: προβλέπει 3,5 δισ. αύξηση φόρων, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. από έμμεσους.

– Αφαιρεί από την πραγματική οικονομία 12,3 δισ. κόβοντας όλα τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση τελικά πανηγυρίζει για μια ανάπτυξη που όχι μόνο βαθαίνει τις ανισότητες, αλλά οικοδομείται στα συντρίμμια της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει η “πόρτα” σε ιδιώτες στο ΕΣΥ – Ψηφίστηκε η τροπολογία “μαμούθ” για την κάλυψη κενών υγειονομικών που τίθενται σε αναστολή

Published

on

Τροπολογία για την κάλυψη των κενών στους υγειονομικούς, που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα καθώς ανατίθεται σε ιδιώτες η παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η τροπολογία Πλεύρη ψηφίστηκε μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ.

Ο Υπ. Υγείας παραδέχτηκε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ είναι πολιτική της Ν.Δ., αλλά ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη τροπολογία δεν αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ! «Έχω εκφράσει τις θέσεις υπέρ των συμπράξεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι όμως αυτό το πράγμα η τροπολογία;  Όχι» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

  • «Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα μετακινήσεων, πρόσληψης προσωπικού για τρεις μήνες που θα καλύψει τη θέση όσων έχουν μπει σε αναστολή και δίνει τη δυνατότητα για υπηρεσίες για το επόμενο τρίμηνο. Θα αφορά υπηρεσίες, διαγνωστικές εξετάσεις και διακομιδές του ΕΚΑΒ».

Ο Θ. Πλεύρης είπε ότι έχουν γίνει έως τώρα 6.412 αναστολές και ειδικά στο ΕΚΑΒ, σε σύνολο 4.000 εργαζομένων, έχουν γίνει 500 αναστολές, εκ των οποίων οι 400 στα πληρώματα.

«Δεν κάνατε καλό ξεκίνημα ως υπουργός Υγείας.  Όσο και αν προσπαθήσατε με γλυκανάλατες στατιστικές και ήπιο ύφος να χρυσώσετε το χάπι, δείξατε από την αρχή τις προθέσεις σας. Μιλάμε μετά από ενάμιση χρόνο πανδημία, μετά από 13.700 νεκρούς, μετά από 8.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ, μετά από μία μετάλλαξη που τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν καλύπτεται. Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας σε λίγο θα προσομοιάζει με του Ισραήλ, που χθες είχε 16.800 κρούσματα. Και αντί να ρίξετε το βάρος στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μία ιδεοληπτική εμμονή ότι θα μας σώσει το εμβόλιο, βγάζετε εργαζόμενους σε αναστολή» τόνισε ο Π. Πολάκης και ξεκαθάρισε: «Δεν περισσεύει ούτε ένας. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε στηρίξει τον εμβολιασμό και έχουμε βάλει πλάτη».

Ο Θ. Πλεύρης πήγε να τον διακόψει, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του επεσήμανε:

«Μην μου κουνάτε το δάχτυλο, γιατί θα σας θυμίσω τι σας έκανε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Εργαλειοποιείτε πολιτικές στο όνομα της πανδημίας».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «εξετάζονται οι συνέπειες για τους ιδιώτες γιατρούς όσο δεν εμβολιάζονται. Δεν μπορεί ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει ασθενείς. Θέλουμε να προστατέψουμε την κοινωνία».

«Η τροπολογία είναι η απόδειξη της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης από την αρχή της πανδημίας, ώστε να περάσει η πανδημία και να έχει μείνει άθικτη η σχέση δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Θ. Πλεύρης αναφέρθηκε ακόμη στη μη αξιοποίηση των κλινών ΜΕΘ που έδωσε το «Ελλάδα 2021» στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. «Οι κλίνες ΜΕΘ λειτούργησαν με το υπάρχον προσωπικό. Σήμερα δεν υπάρχει αναμονή στη Θεσσαλονίκη και μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό όποτε χρειαστεί. Η έγκριση για τις προσλήψεις θα υπογραφεί από εμένα την επόμενη εβδομάδα» είπε, ενώ ο Π. Πολάκης του επισήμανε:

«Φτιάξτε ΜΕΘ. Δεν μπορεί να σας καταγγέλλει η Γιάννα Αγγελοπούλου και να παραιτούνται οι γιατροί στο Ρέθυμνο. Φέρτε τα φάρμακα όπως και άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ. Η διαφορά δεν είναι στον εμβολιασμό, αλλά στα θεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται. Φέρτε τα. Μην τα αφήνετε όλα στο εμβόλιο».

Πολάκης: Είναι μόνιμο

«Δεν είναι προσωρινό. Είναι μόνιμο. Αυτό που είχατε μέσα σας οι νεοφιλελεύθεροι βρήκατε την ευκαιρία να το κάνετε. Π.χ. να νοικιάσετε ιδιωτικά ασθενοφόρα. Γιατί δεν ενισχύετε το ΕΚΑΒ και τους βγάζετε σε αναστολή;» ρώτησε ο Παύλος Πολάκης επισημαίνοντας στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη: «Τρεις μήνες είναι αρκετοί για μπάζες και αρπαχτή».

Μάλιστα ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι «εταιρεία σεκιούριτι δίνει επτά νοσηλεύτριες με απευθείας ανάθεση. Τον σκληρό πυρήνα των υπηρεσιών τον δίνουν σε εταιρεία που κάνει απεντομώσεις. Αυτά τα τρωκτικά ενισχύετε».

Υπογραμμίζεται ότι κανένα κόμμα δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποχώρησε από την ψηφοφορία, με τον Γιώργο Καμίνη να διαμαρτύρεται για τη «συνεχή κατάχρηση» τροπολογιών. «Πάει πολύ η κυβέρνηση να παριστάνει τον υπερασπιστή της δημόσιας Υγείας» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

πηγη

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 years ago

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα

ΑΓΙΑ4 days ago

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

  Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα» ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου...

ΑΓΙΑ3 weeks ago

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ1 month ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 month ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ1 month ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ