Αν  έχεις περάσει κάποια στιγμή -τουλάχιστον- μια ώρα προσπαθώντας να ξεμπερδέψεις τα ακουστικά σου ή άλλο τόσο για να βρεις την αρχή της διάφανης κολλητικής ταινίας μην απελπίζεσαι, δεν είσαι ο/η μόνος/η. Τα παρακάτω 10 οικιακά hacks, που ανέβηκαν στο Refinery29 με εικονογράφηση της Isabel Castillo,  θα σου δείξουν την ταχύτερη και ευκολότερη λύση σε αυτά τα μικρά καθημερινά (και πολύ μπελαλίδικα) προβλήματα με πράγματα που ήδη έχεις στο σπίτι σου και δεν κοστίζουν δεκάρα!

1. Χρησιμοποίησε ένα αποσυρραπτικό για να ανοίξεις το δαχτυλίδι των μπρελόκ σου

hacks 01

Πόσες φορές έχουμε σπάσει νύχι ή έχουν ματώσει τα δάχτυλα μας από την προσπάθεια να ανοίξουμε το δαχτυλίδι ενός μπρελόκ (;)… Το staple remover (ή αλλιώς όπως λέμε στην Γκρις: το αποσσυραπτικό) είναι η τέλεια λύση σε αυτό το πρόβλημα!

2. Βάλε αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο για ρούχα χωρίς στατικό ηλεκτρισμό

hacks 02

Σε εκνευρίζει τον χειμώνα ο στατικός ηλεκτρισμός την ώρα που πας να βάλεις το αγαπημένο σου πουλόβερ; Δώσε τέλος σε αυτό το φαινόμενο με ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτου σε κάθε πλύση (κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το μαλακτικό ρούχων και καταπολεμά το στατικό ηλεκτρισμό). Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο κομμάτι αλουμινόχαρτο περισσότερες από μία φορές… Τέλειο;

3. Η λακ θα σε διευκολύνει να περάσεις την κλωστή στη βελόνα

hacks 03

Αν στην προσπάθειά σου να περάσεις την κλωστή στη βελόνα χρειάζεσαι μεγεθυντικό φακό, με αυτό το hack δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσεις ποτέ! Λίγη λακ στην άκρη του νήματος θα σκληρύνει την κλωστή και θα περνά πολύ πιο εύκολα μέσα από το μάτι της βελόνας.

4. Η «κουπίτσα» από το κέλυφος αυγού θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τσόφλια από την ομελέτα σου 

hacks 04

Όσο περισσότερο προσπαθείς να αφαιρέσεις το τσόφλι από την ομελέτα με το χέρι ή το πιρούνι τόσο αυτό φαίνεται να ξεγλιστρά! Και όμως υπάρχει λύση και βρίσκεται μπροστά σου. Χρησιμοποίησε την «κουπίτσα» από το κέλυφος του αυγού που έσπασες για αν παγιδέψεις το ανεπιθύμητο τσόφλι.

5. Βάλε τα λερωμένα πόμολα της κουζίνας στο πλυντήριο πιάτων

hacks 05

Και όμως, τα πόμολα από την εστία της κουζίνας αφαιρούνται και μπορούν να αστράψουν  από καθαριότητα αν τα πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων. Καθόλου κόπος και τρίψιμο, έτσι απλά με το πάτημα ενός κουμπιού!

6. Το αλουμινόχαρτο προστατεύει τις μπανάνες  

hacks 06

Την μια μέρα αγοράζεις φρέσκες κίτρινες μπανάνες και την άλλη έχεις νιανιά πουά σε κιτρινό-καφέ! Για να σταματήσουν να χαλάνε οι μπανάνες τόσο γρήγορα και να τις προστατέψεις χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο (θαυματουργό προϊόν με πολλαπλές χρήσεις σου λέω…).

7. Ένα πώμα θα βάλει σε τάξη τα (ατίθασα) ακουστικά σου

hacks 07

Το πιο lifesaving hack EVER! Για να σταματήσουν να μπερδεύονται τα ακουστικά σου χρησιμοποίησε ένα πώμα από μπουκάλι κρασιού. Έχοντας ένα μαχαίρι, κόψε μια μικρή υποδοχή σε ένα καθαρό και στεγνό φελλό. Τύλιξε τα καλώδια γύρω από το φελλό άφησε τα δυο άκρα των ακουστικών να κρέμονται και καρφίτσωσε το άλλο άκρο του καλωδίου στην κορυφή του φελλού. Τόσο απλά και εύκολα!

8. Ένα τσιμπιδάκι μαλλιών θα σου δείξει την άκρη της κολλητικής ταινίας

hacks 08

Για να βρίσκεις πάντοτε την αρχή της διάφανης κολλητικής ταινίας βάλε στην άκρη της ένα τσιμπιδάκι μαλλιών!

9. Τα μανταλάκια ρούχων θα σφραγίσουν κάθε ανοιχτή σου συσκευασία

hacks 09

Αν ξέμεινες από λαστιχάκια και χρειάζεται επειγόντως να σφραγίσεις ένα ανοιχτό σακουλάκι πατατάκια χρησιμοποίησε μανταλάκια ρούχων.

10. Ένα λαστιχάκι στο καπάκι του αγαπημένου σου βερνικιού θα σε βοηθήσει να το ανοίξεις

hacks 10

Αν για ακόμα μια φορά το καπάκι του βερνικιού έχει κολλήσει και δεν μπορείς να το ανοίξεις τύλιξε ένα λαστιχένιο λαστιχάκι γύρω του. Με αυτόν τον τρόπο το πλαστικό καπάκι δεν θα γλιστρά στο χέρι σου και θα ανοίξει στο πι και φι!

Πηγή