ΠΑΡΓΑ
Βούλιαξε η Πάργα για την «βαρκαρόλα»
Βούλιαξε η Πάργα… Και η βαρκαρόλα, βράδυ Δεκαπενταύγουστου εντυπωσίασε τους πάντες. Άλλωστε ήταν το δρώμενο που έκανε την πανέμορφη πόλη του Ιονίου να γεμίσει ασφυκτικά και να μην πέφτει στην κυριολεξία καρφίτσα.
Ένα πραγματικό υπερθέαμα αποζημίωσε όλους εκείνους που βρέθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, αφού το διάστημα αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των ξένων τουριστών.
Οι εκδηλώσεις έχουν τόσο θρησκευτικό, όσο και ιστορικό χαρακτήρα και λαμβάνουν χώρα στο νησάκι της Παναγίας, μπροστά στην πόλη της Πάργας.
Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη παράδοση και με αποζημίωση αν υπάρξει καθυστέρηση, ποιοτικά προϊόντα και
ΔΩΡΕΑΝ Κουπόνια μέχρι και €100 για νέους χρήστες.

Η “βαρκαρόλα” αποτελεί έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πάργα, όταν αυτοί πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819.
Δύο σειρές από πλεούμενα από το κάστρο και τις Παυλούκες, στολισμένες με ενετικά φανάρια, φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται με εορτασμούς και πυροτεχνήματα.
epiruspost.gr
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
32χρονος στην Πάργα έβαλε τέλος στη ζωή του
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 months ago
Η ΤΕΡΝΑ είχε αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καρδίτσα το 2021!
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 months ago
«Είχαμε προειδοποιήσει για την Κακοκαιρία Daniel, όλοι ήξεραν» αποκαλύπτει το meteo
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Περίθαλψη… στο ρίσκο
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Έγκριση από την Αρχή Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για ήπιες παρεμβάσεις στο Κάστρο της Πάργας
-
ΠΑΡΓΑ1 month ago
Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Πάργα – Κοσμοπολίτικος προορισμός με Επτανησιακή αύρα (Βίντεο)
-
Δημος Παργας2 months ago
Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας