Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

Τι σημαίνει το “τέλος του ημερολογίου των Μάγια” την 28η Οκτωβρίου 2011;

Εδώ και αρκετό καιρό γινόταν μια συζήτηση ως προς το ποια είναι η πραγματική ημερομηνία λήξης του ημερολογίου των Μάγιας, 28 Οκτωβρίου 2011 ή 21η Δεκεμβρίου του 2012, και κατά παράδοξο τρόπο αυτή μαινόταν χωρίς έναν ορισμό του τι είναι ή τι σημαίνει “τέλος”. Καθώς η 28η Οκτ 2011 πλησιάζει πλέον είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ο ορισμός του “τέλους”. Οι σύγχρονοι Μάγιας δεν ακολουθούν την διάρκεια των κύκλων του αρχαίου ημερολογιακού συστήματος και έτσι δεν θέλουν να πάρουν θέση στο θέμα. Οι αρχαίοι Μάγια, από την άλλη πλευρά. έχουν αφήσει ένα μήνυμα στο μνημείο 6 του Τορτουγκέρο ως προς το τι ανέμεναν πως σημαίνει το τέλος του ημερολογίου.


Αυτό που λέει είναι  κατ ‘ουσίαν ότι όταν τα εννέα-βήματα, ή εννέα-περίοδοι υποστήριξης, της οντότητας των καταλήξουν, ο Bolon Yokte Kuh, θα εμφανιστεί με όλα τα εμβλήματα του. Για μένα τουλάχιστον είναι σαφές ότι αυτό σημαίνει ότι τα εννέα επίπεδα της συνείδησης, που αντιστοιχούν σε εννέα κύματα της εξέλιξης, θα εκδηλωθούν τότε. (Εκείνοι που θέλουν μια λεπτομερή συζήτηση αυτού του ας ανατρέξουν είτε στο άρθρο μου σχετικά με το μνημείο Tortuguero σε www.calleman.com ή στο βιβλίο του Mark van Stone “2012 Prophecy and Science of the Ancient Maya” (2012 Προφητεία και Επιστήμη των Αρχαίων Μάγια).


Ως εκ τούτου, καθώς η περιγραφή των αρχαίων Μάγια σχετικά με το τέλος του ημερολογίου είναι αρκετά εσωτερισική (απόκρυφη), ή αφηρημένη, αν θέλετε, είναι καλό να αναζητήσουμε περισσότερα μετρήσιμα κριτήρια σχετικά με αυτό. Κατά τη δική μου αντίληψη, καθώς το ένατο από αυτά τα κύματα φέρνει μια συνείδηση ​​ενότητας στον κόσμο, το κριτήριο για το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας είναι ότι καταρρέει ο πολιτισμός του κόσμου με βάση τη δυαδικότητα, η οποία θα περιλαμβάνει όχι μόνο τα συστήματα του κράτους, αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας. Αυτό, πιστεύω ότι είναι αυτό που έχουμε λόγους να περιμένουμε για την 28η του Οκτώβρη 2011 και όχι μόνο εδώ στον πλανήτη μας, αλλά σε όλο το σύμπαν και σε μέρη που μπορεί να μην έχουμε καμία επαφή. Το τελευταίο είναι συνέπεια του γεγονότος ότι το ημερολόγιο των Μάγιας δεν βασίζεται σε αστρονομικούς κύκλους μόνον για τοπικό ηλιακό μας σύστημα, αλλά έχει μια πραγματικά κοσμική, θεία,  καταγωγή που τα καλύπτει όλα.

Η ημερομηνία της 21ης Δεκεμβρίου 2012 από την άλλη πλευρά δεν έχει κανένα νόημα απολύτως, ακόμη και αν οι αρχαιολόγοι ως επί το πλείστον θα πουν ότι αυτή η ημερομηνία, ή η 23η του Δεκέμβρη 2012, είναι το τέλος του ημερολογίου. Έχω εκπλαγεί από το πόσο πολλοί άνθρωποι, που συχνά ονομάζονται εξελικτικοί ηγέτες, έχουν αποδεχθεί τόσο άκριτα την ημερομηνία αυτή, δίχως να σκεφτούν. Εκείνη η ημέρα, έχει το τζόλκιν ενέργειας από 4 Ήλιος (ahau), η οποία από τον ορισμό της αποκλείει να είναι μια ημερομηνία λήξης. Άνθρωποι, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε πραγματικά να γνωρίζουν καλύτερα και να σκέπτονται πολύ διαφορετικά από τις καθιερωμένες απόψεις, τάχθηκαν εδώ στο πλευρό των αρχαιολόγων- μια ομάδα ανθρώπων που βλέπουν το ημερολόγιο των Μάγιας ως μια δεισιδαιμονία. (Γιατί, λοιπόν, μπορούν να το εμπιστευθούν σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την ανθρωπότητα;) Μια πραγματική ημερομηνία λήξης πρέπει να έχουν την ενέργεια του 13 Ahau (Ήλιος), όπως ακριβώς συμβαίνει την 28η του Οκτώβρη 2011, διότι μόνο με αυτή την ενέργεια θα μπορούσαν όλα τα κύματα να δώσουν πλήρη διαφάνεια στο φως της δημιουργίας. Και, θα μπορούσε κανείς θέλει να προσθέσει, πως μόνο με μια τέτοια διαφάνεια θα είναι πιθανό να συμβεί η κατάρρευση της δυαδικότητας στην οποία βασίζεται ο πολιτισμός μας .

Μπορούμε επίσης με κάποια βεβαιότητα να πούμε ότι ο χρόνος, όπως τον έχουμε βιώσει μέχρι τώρα σαν κατευθυνόμενο (το λεγόμενο βέλος του χρόνου) είναι πιθανό να έρθει σε ένα τέλος, όπως κάνει και το ημερολόγιο των Μάγιας. Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι την 28η Οκτωβρίου 2011 η εξέλιξη του πλανήτη μας και το σύμπαν (θα) έχει οδηγηθεί μέσα από εννέα διαφορετικά κύματα ανάπτυξης φαινομένων με ένα κατευθυνόμενο τρόπο: από το σπόρο μέχρι την ωρίμανση των καρπών. Επομένως, είναι ουσιαστικά μια παρεξήγηση όταν οι άνθρωποι λένε ότι το ημερολόγιο των Μάγιας έχει κυκλικό χαρακτήρα. Είναι αλήθεια ότι το Τζόλκιν, το ιερό ημερολόγιο 260 ημερών, που είναι η μόνη πτυχή του αρχαίου προφητικού ημερολογιακού συστήματος που βρίσκεται ακόμη σε χρήση μεταξύ των Μάγια, έχει κυκλικό χαρακτήρα. Αλλά δεν είναι αυτό το ημερολόγιο για το οποίο μιλάμε, όταν μιλάμε ότι το ημερολόγιο των Μάγιας φτάνει στο τέλος του στις 28 του Οκτώβρη του 2011. Αυτό που έρχεται στην πληρότητά του είναι τα εννέα επίπεδα της εξέλιξης, τα εννέα κύματα που έχουν δημιουργήσει το σύμπαν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Τουλάχιστον όσον αφορά το επίπεδο της συνείδησης της εξέλιξης του σύμπαντος, τότε θα έχει ολοκληρωθεί και τότε θα έχει επιτύχει την υψηλότερη κβαντική του κατάσταση. Εδώ και πολύ καιρό λέω ότι είναι πολύ πιο σωστό να μιλάμε για την ολοκλήρωση της ανάβασης στο υψηλότερο επίπεδο των εννέα ορόφων της πυραμίδας από το να μιλάμε για το “τέλος” του ημερολογίου.

Εξακολουθούν ωστόσο να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το πώς η επίτευξη αυτού του υψηλότερου επιπέδου συνείδησης θα επηρεάσει την εμπειρία μας με το χρόνο και ως προς το τι είδους ημερολόγιο, εάν υπάρχει, θα είναι καλό να ακολουθήσουμε μετά την 28η του Οκτώβρη 2011. Θα συνεχίσουν για παράδειγμα οι διάφορες ενέργειες Τζόλκιν  να επηρεάζουν την προσωπική μας ζωή; Θα συνεχίσουν τα εννέα κύματα  επ ‘αόριστον με την τρέχουσα συχνότητά τους ή θα σταματήσουν; Με μια δεύτερη σκέψη θα έλεγα πως μάλλον είναι απίθανο να συνεχιστεί το τζόλκιν εάν σταματήσουν τα κύματα, δεδομένου ότι το Τζόλκιν είναι ουσιαστικά ένας χρονικός μικρόκοσμος των κυμάτων. Από την άλλη πλευρά, εάν τα κύματα συνεχίσουν το ίδιο είναι πολύ πιθανό να ισχύει και το Τζολ-Κιν, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει ένα μικρόκοσμο αυτών των κυμάτων. Εάν τα κύματα, και κυρίως το ένατο κύμα, συνεχίζεται και μετά την 28η του  Οκτώβρη 2011 θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα σήμαινε ότι η εξέλιξη συνεχίζεται. Η εξέλιξη είναι ένα φαινόμενο βιολογικής και πολιτιστικής φύσης που δημιουργείται καθώς το σύμπαν ανέβαινε σε όλο και ψηλότερα επίπεδα συνείδησης και μέσα από διαδικασίες που ακολούθησαν δεκατρία βήματα από το σπόρο μέχρι την πλήρη ωρίμανση των καρπών. Καθώς όμως το σύμπαν στις 28 Οκτωβρίου 2011  επιτυγχάνει την υψηλότερη κατάσταση της κβαντικής κατάστασης του, δεν θα υπάρχει μια υψηλότερη κατάσταση για να εξελιχθεί προς εκείνη την κατεύθυνση. Αντίθετα, εάν πράγματι τα κύματα συνεχίζονται επ ‘άπειρον αυτό θα βιώθει περισσότερο σαν μια διαδικασία άλεσης του κόσμου και των ανθρώπινων όντα. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι η συνείδηση ​​ενότητας του ένατου κύματος να λάβει τελικά υπόσταση και να ξεριζωθούν όλα τα ασυμβίβαστες με αυτή φαινόμενα.

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να κριθεί ακόμα, αν τα κύματα θα έρθουν σε ένα τέλος ή όχι, ακόμη και αντείνω όλο και περισσότερο να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν επ ‘αόριστον. Με την αβεβαιότητα αυτή συνδέεται και η ερώτηση ποια ημερολόγια θα είναι χρήσιμο να ακολουθήσει κανείς μετά την 28η Οκτωβρίου 2011. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στη μακρά ιστορία του ημερολογίου των Μάγιας πολλές πτυχές του συστήματος του ημερολογίου ήρθαν και παρήλθαν. Ανάλογα με την εποχή στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι, διαφορετικές πτυχές του συστήματος του ημερολογίου μπορεί να ήτανή να μην ήταν χρήσιμες. Αυτό εξηγεί και το πώς η Μακρά Μέτρηση ήρθε και έφυγε, γιατί ήταν ουσιαστικά είχε νόημα μόνο σε μια συγκεκριμένη εποχή και στη συνέχεια τη βίωναν λιγότερο έντονα οι Μάγια, μέχρι στο σημείο που χάθηκε εντελώς. Το έχουμε βιώσει και πρόσφατα. Το ίδιο φαινόμενο, όπου μια πτυχή του ημερολογιακού συστήματος γίνεται ξαφνικά χρήσιμο, διότι κατέστη αναγκαίο να ακολουθήσουμε το ένατο κύμα με μια περίοδο 18 ημερών, προκειμένου να κατανοήσουν την πορεία των γεγονότων. Πριν από μερικά χρόνια ωστόσο, ένα ημερολόγιο με 18 μέρες δεν ήταν πολύ χρήσιμο. Έτσι εξακολουθεί λοιπόν να παρεμένει το ερώτημα: να δούμε τι είδους ημερολόγιο, αν υπάρχει, θα έχει νόημα να ακολουθήσει κανείς μετά την 28η του Οκτώβρη 2011.
απόδοση στην ελληνική: τοξότισσα

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Πρόστιμα έως 60.000 ευρώ για το κλείσιμο των παραλιών!

ΕΡΕΥΝΕΣ6 days ago

Κολοσσιαίο σκάνδαλο με τα «σπιτάκια» της ΤΕΧΑΝ

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Uncategorized1 week ago

Αρχές των Τυχερών Παιχνιδιών: Γέννηση του Παιχνιδιού

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Δημος Παργας2 weeks ago

Κοινό μέτωπο Δημάρχου και αντιπολίτευσης: Στοχοποιείται η δημοτική περιουσία της Πάργας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Πάργας

Δημος Παργας2 weeks ago

Στο πλευρό των κατοίκων της Λούτσας η παράταξη “Βήμα στο αύριο”

Δημος Παργας2 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας2 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25 Μαρτίου στον Δήμο Πάργας

Σε Καναλάκι, Πάργα, αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας εορτάστηκε με λαμπρότητα η εθνική επέτειος της...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Σεισμός 3.7 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:45 το βράδυ της 22ας Μαρτίου, με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ