Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τέλος στην αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020

Δημοσιεύτηκε  στις Από

 

Δεν θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2020 όπως αναφέρεται στην ΠΝΠ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως εξηγεί ο εργατολόγος Γ. Μελισσάρης, είναι δύσκολο να συζητηθεί αύξηση και για το 2021.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, δημοσιεύτηκε η νέα ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού, η οποία επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 14 αναφέρει: «Η εισήγηση, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, κατά την περ. α’ της παρ. 7, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου 2021».

Με τον τρόπο αυτό, η συζήτηση για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού μετατίθεται από τον Ιούνιο (όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο), στο τέλος Ιανουαρίου του 2021 και συνεπώς δεν προβλέπεται μέχρι τότε καμία μεταβολή.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως στον «νόμο Βρούτση» 4172/2013, υπάρχει ρήτρα που αναφέρει πως «Το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών», γίνεται προφανές πως αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, η διαβούλευση να οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και το 2021.

Γιώργος Μελισσάρης: “Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει αύξηση ούτε το 2021”

Ο εργατολόγος, Γιώργος Μελισσάρης, ερμηνεύοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει στο News 24/7: «Υπάρχει από το 2013 μηχανισμός νομοθετικού καθορισμού του κατώτατου μισθού που έχει αρκετά στάδια με τελικό αυτό της έκδοσης της απόφασης του υπουργού. Επειδή οι διαδικασίες θα έπρεπε να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020, μετατέθηκαν χρονικά με συνέπεια να ξεκινήσει η διαδικασία από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με την πρόσκληση που θα στείλει η επιτροπή διαβούλευση προς τους κοινωνικούς εταίρους. Μετά από την πρόσκληση, η επιστημονικοί φορείς των κοινωνικών εταίρων θα υποβάλουν τις εκθέσεις τους, θα υποβάλλουν υπόμνημα, μόλις η επιτροπή σχηματίσει τον φάκελο και ως τις 30 Νοεμβρίου θα συνταχθεί το πόρισμα της διαβούλευσης, το οποίο με βάση τις διατάξεις Βρούτση στον 4172/2013, θα πρέπει να λάβει υπόψη του την κατάσταση της οικονομίας, της αγοράς εργασίας και της απασχόλησης. Πράγμα που σημαίνει πως με βάση τη διαφαινόμενη κρίση, δεν πιστεύω πως θα υπάρχει αύξηση και θα ελπίζουμε μόνο να μην υπάρξει και μείωση».

Advertisement

Ο εργατολόγος, συνεχίζει λέγοντας: «Μου κάνει εντύπωση πως η κυβέρνηση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για όσους παραμείνουν σε ανατολή για ολόκληρο τον Μάιο, την έχει βάλει με ποσό αναφοράς τα 533 ευρώ καθαρά και όχι τα 650 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί στον παλιό κατώτατο μισθό. Αυτό με φοβίζει για τις προθέσεις της, μιας και είναι απόφαση του υπουργού Εργασίας».

Παράλληλα, αναφέρεται στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τις τριετίες: «Περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ για τις τριετίες η οποία δεν έχει βγει ακόμα. Αν τυχόν γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης του ΣΕΒ, τότε το ποσό αυτό του κατώτατου μισθού που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο, θα είναι απογυμνωμένο από τριετίες. Θα είναι εφαπαξ ποσό χωρίς επιδόματα προϋπηρεσίας».

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

Τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, συχνά είχε υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση για τον κατώτατο μισθό.

Προεκλογικά, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, τον Ιούνιο του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ. Άρα, θα δίνουμε αναλογικά περισσότερο πλούτο στους χαμηλόμισθους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο, αν η οικονομία αυξηθεί με 4%, ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί κατά 8% και να πάει ήδη στα 700 ευρώ. Αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος και αν ακολουθήσουμε την πορεία αυτή θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα εντός μιας διετίας. Θα πρέπει η αύξηση του κατώτατου μισθού να είναι μια αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας».

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2019, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως η ανάπτυξη του 2019 δεν θα σήμαινε αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1/2020: «Έχουμε πει διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης. Ξεκινώντας όμως από έναν κατώτατο μισθό που δεν έχει αυξηθεί ήδη, όσο αυξήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση, πήγε ξαφνικά, μήνα Φεβρουάριο και αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%. Αυτό ενσωμάτωνε την αύξηση του κατώτατου μισθού σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας. Άρα έχουμε ήδη μια αύξηση του κατώτατου μισθού. Θα αξιολογηθεί αυτό το θέμα με βάση τα δεδομένα της οικονομίας. Όταν έχουμε τα δεδομένα της οικονομίας, ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα της οικονομίας και πετύχουμε τους ρυθμούς μεγέθυνσης που έχουμε στο μυαλό μας, θα το συζητήσουμε».

Advertisement

Τον Φεβρουάριο, στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αντιπαράθεσή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφέρει: «Θα μπορούσατε να αυξήσατε τον κατώτατο μισθό. Το θυμηθήκατε προεκλογικά και σήμερα μας ρωτάτε αν θα εφαρμόσουμε έναν νόμο που εμείς ψηφίσαμε. Ο 4172 θα εφαρμοστεί. Προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και η κυβέρνηση συζητά με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Με βάση τη διαβούλευση ο υπουργός Εργασίας εισηγείται στο υπουργικό συμβουλιο και το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου λαμβάνεται η απόφαση. Η δέσμευσή μου για αύξηση ΑΕΠ και αύξηση μισθών ισχύει. Υπομονή μέχρι τέλους Ιουνίου».

Τι αναφέρει η ΠΝΠ για αναστολή συμβάσεων και ωράριο εργασίας

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρατείνεται επίσης το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέχρι 31 Μαΐου, με μια επιφύλαξη για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές και τον Ιούνιο.

Όπως λέει ο κ. Μελισσάρης: «Κάνει το μέτρο πιο ευέλικτο. Δηλαδή στις επιχειρήσεις που πλήττονται, που έχουν ήδη θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργαζομένων, δίνει την δυνατότητα να παραταθεί η αναστολή σε ποσοστό 60% για 30 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα απαγορεύονται οι απολύσεις, ενώ για διάστημα 45 ημερών μετά τη λήξη της παράτασης, υπάρχει η υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού θέσεων και του ίδιου μισθού.

Επίσης, αν κάποιος είχε βγάλει από τα 20 άτομα της επιχείρησής του, τα 10 σε αναστολή, δεν μπορεί να βγάλει τώρα τα άλλα 10. Άρα θα πρέπει, αν θέλει, να παρατείνει την αναστολή να το κάνει στα ίδια άτομα. Αυτό που θέλει διευκρίνιση είναι το εξής: Στη διάταξη αυτή υπάρχει ρήτρα που λέει ότι για διάστημα μετά τη λήξη της αναστολής, θα πρέπει να διατηρηθούν οι ίδιοι όροι εργασίας. Εξαιρείται αυτό το 45 ήμερο που πέρασε; Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει το υπουργείο. Το αν ένας εργοδότης, μετά την αναστολή θα μπορεί να βγάλει έναν εργαζόμενο και σε εκ περιτροπής εργασία» συμπληρώνει ο εργατολόγος.

Σημειώνει ακόμη πως: «Για τις κλειστές επιχειρήσεις παρατείνεται η δυνατότητα αναστολή των συμβάσεων. Στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όχι τις κλειστές, αν υπάρχει ανάγκη λόγω αύξηση της δουλειάς τους, έχουν δικαίωμα οριστικής ανάκλησης της αναστολής σύμβασης για το 40% του προσωπικού. Όχι λιγότερο. Η οριστική αυτή ανάκληση, θα πρέπει να γίνει αν η αναστολή σύμβασης έχει κρατήσει τουλάχιστον 15 ημέρες. Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι αν η οριστική ανάκληση αφορά τις παλιές αναστολές ή μόνο τις καινούριες. Γιατί σε περίπτωση που ισχύει για τις παλιές, τι θα συμβεί με όσους έλαβαν τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που αντιστοιχεί σε 45 ημέρες αναστολής σύμβασης; Θα πρέπει να επιστρέψουν κάποιο ποσό; Υπάρχει επίσης η πρόβλεψη πως σε ένα μέρος του προσωπικού (10%) μπορεί να γίνει προσωρινή ανάκληση της αναστολής σύμβασης για κατεπείγουσες ανάγκες και μετά να συνεχίσει η περίοδος αναστολής».

Advertisement

Τέλος, ο εργατολόγος αναφέρεται και στο ωράριο εργασίας και το πώς αυτό μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: «Φαίνεται ότι δίνει δυνατότητα στον εργοδότη, να προσαρμόζει μονομερώς το ωράριο εργασίας με το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης. Για παράδειγμα τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7:00 μέχρι τις 22:00. Οι συμβάσεις των εργαζομένων δεν προβλέπουν εργασία μέχρι τις 22:00 όμως. Εδώ, σαν δικλείδα ασφαλείας υπάρχει το να μην μεταβληθεί η σύμβαση, να μην γίνει δηλαδή μερικής απασχόλησης».

Advertisement

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Eurostat: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στις δαπάνες για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Παιδεία: Μόλις 3,3% του ΑΕΠ οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα – Δεύτερη από το τέλος στην ΕΕ

Στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Για το 2023 η χώρα διέθεσε για την Παιδεία ποσό που αντιστοιχεί στο 3,3% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 4,7%.

Η επίδοση αυτή κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη χαμηλότερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, πάνω μόνο από τη Ρουμανία, όπου οι σχετικές δαπάνες ανήλθαν στο 3,0% του ΑΕΠ.

Μεγάλη απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Σουηδία με δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση ίσες με το 6,8% του ΑΕΠ, ενώ ακολουθούν η Φινλανδία με 6,3% και το Βέλγιο με 6,2%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία με 3,0%, στην Ελλάδα με 3,3% και στη Μάλτα με 3,4%.

Η ελληνική επίδοση βρίσκεται κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι πολύ κοντά και στο 3,2% της Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνεται στα στοιχεία ως χώρα αναφοράς.

Advertisement

Στο 64% η συμμετοχή της κυβέρνησης

Τα στοιχεία αποτυπώνουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και ως προς τις πηγές χρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Για το 2023, η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στις εκπαιδευτικές δαπάνες καταγράφεται στο 64%, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζονται.

Στον αντίποδα, στο Λουξεμβούργο η αντίστοιχη συμμετοχή φτάνει το 94,8%.

Υψηλό το βάρος για νοικοκυριά και ιδιώτες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή ιδιωτικών πηγών στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα, το μερίδιο των μη εκπαιδευτικών ιδιωτικών πηγών –στο οποίο περιλαμβάνονται δαπάνες νοικοκυριών και άλλων ιδιωτικών φορέων– ανήλθε στο 28,3%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφηκαν.

Υψηλή ήταν και η αντίστοιχη συμμετοχή στην Κύπρο, όπου έφτασε το 27,1%.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία για το 2022, το μερίδιο των εκπαιδευτικών δαπανών που προήλθε από μη εγχώριες πηγές διαμορφώθηκε στο 10,1% για την Ελλάδα. Ακολούθησαν η Σλοβακία με 8,7%, η Εσθονία με 8,3% και η Κροατία με 7,7%.

Advertisement

Σταθερές οι δαπάνες στην ΕΕ

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση αντιστοιχούσαν το 2023 στο 4,7% του συνολικού ΑΕΠ, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με το 2022.

Σε σύγκριση πάντως με το 2020, όταν οι δαπάνες είχαν φτάσει στο 5,0% του ΑΕΠ, καταγράφεται μείωση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα δεδομένα της Eurostat αναδεικνύουν τη μεγάλη απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στη δημόσια χρηματοδότηση της Παιδείας, αλλά και το σημαντικό μέρος του κόστους που καλύπτεται από νοικοκυριά και άλλες ιδιωτικές πηγές.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακινητοποιήθηκε τρένο, λόγω φωτιάς και στη συνέχεια κάηκε το λεωφορείο αντικατάστασης!

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Διπλή περιπέτεια βίωσαν οι επιβάτες της Hellenic Train, καθώς ένα ταξίδι εξελίχθηκε σε μεγάλη ταλαιπωρία εξαιτίας δύο διαδοχικών περιστατικών.

Αρχικά, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων, ενώ λίγο αργότερα φωτιά ξέσπασε και σε λεωφορείο που είχε επιστρατευτεί για τη μεταφορά των επιβατών.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στις 13:16, όταν, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΟΣΕ, διακόπηκε άμεσα η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα.

Αφορμή αποτέλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μικρή απόσταση από τις σιδηροδρομικές γραμμές, καθιστώντας αδύνατη την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών.

Ως αποτέλεσμα, η αμαξοστοιχία 1547, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα–Αθήνα, ακινητοποιήθηκε κοντά στον σταθμό του Αγίου Γεωργίου. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, η Hellenic Train δρομολόγησε εφεδρική μηχανή diesel, προκειμένου να μεταφέρει το τρένο έως την Οινόη, ενώ ταυτόχρονα επιστράτευσε λεωφορεία για τη μεταφορά των 54 επιβατών στον τελικό προορισμό τους.

Advertisement

Παράλληλα, τα λεωφορεία ανέλαβαν την υποκατάσταση όλων των δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούν στάσεις στο Δήλεσι και τον Άγιο Γεώργιο.

Η ταλαιπωρία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, όπως αναφέρει το eviathema.gr.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σε ένα από τα λεωφορεία αντικατάστασης εκδηλώθηκε φωτιά εν κινήσει, με τις φλόγες να ξεκινούν από το διαμέρισμα του κινητήρα, προκαλώντας νέο συναγερμό.

Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε άμεσα, ακινητοποιώντας το όχημα και αποβιβάζοντας με ασφάλεια όλους τους επιβάτες. Στη συνέχεια επιχείρησε να περιορίσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πυροσβέστες ανέλαβαν την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο λεωφορείο.

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Advertisement
Αύγουστος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 1 ημέρα

Έλεγχοι στην εστίαση: Εργαζόμενοι βουτούν στη θάλασσα για να αποφύγουν την Επιθεώρηση Εργασίας

ΜΟΥΣΙΚΗπριν από 3 ημέρες

Ανδρόνικος Σωτηρίου: Νέα κυκλοφορία στο Spotify με το «A Night in Bucharest»

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 4 ημέρες

Πληρώσαμε 22 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους στην επταετία Μητσοτάκη – Πώς έγινε η «βουβή» αφαίμαξη

ΦΑΝΑΡΙπριν από 5 ημέρες

Ανοιχτή εκδήλωση στον Βουβοπόταμο για το μέλλον του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Από την Πάργα ο συλληφθείς για το περιστατικό με μαχαίρι στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι

ΠΑΡΓΑπριν από 6 ημέρες

Πάργα: Κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους και συνελήφθη

ΠΑΡΓΑπριν από 1 εβδομάδα

Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας : «Η Πάργα λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο»

Δημος Παργαςπριν από 1 εβδομάδα

Δήμος Πάργας: Συντήρηση και εξωτερικό βάψιμο στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 2 εβδομάδες

ΕΝΑΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗπριν από 2 εβδομάδες

Eurostat: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στις δαπάνες για την Παιδεία

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 4 μήνες

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

Δημος Παργαςπριν από 4 μήνες

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 4 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Από την Πάργα ο συλληφθείς για το περιστατικό με μαχαίρι στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι

Άνδρας από την Πάργα συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026, μετά από περιστατικό με μαχαίρι που σημειώθηκε στο...

ΠΑΡΓΑπριν από 6 ημέρες

Πάργα: Κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους και συνελήφθη

Στη σύλληψη αλλοδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2026 αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας,...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 εβδομάδα

Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας : «Η Πάργα λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο»

Τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας και την αποφυγή μιας άναρχης αύξησης της τουριστικής κίνησης έθεσε ως βασικό στοίχημα...

Δημος Παργαςπριν από 2 εβδομάδες

Νίκος Ζαχαριάς στο Ήπειρος TV: «Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους με πόρους για 11.500»

Στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται ο Δήμος Πάργας κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στην κατάσταση των υποδομών, στην έλλειψη...

ΦΑΝΑΡΙπριν από 3 εβδομάδες

Γιόγκα στον Αχέροντα: Η Κλέλια Ανδριολάτου μετατρέπει τον ποταμό του Άδη σε παράδεισο ομορφιάς

Η Κλέλια Ανδριολάτου, η ηθοποιός και μοντέλο που έγινε γνωστή από τον ρόλο της στο «Maestro», διάλεξε ένα από τα πιο...

ΠΑΡΓΑπριν από 3 εβδομάδες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η επιστροφή των Παργινών ζωντανεύει ξανά στην παραλία

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η μεγάλη γιορτή της Πάργας στις 15 Αυγούστου Ο Δήμος Πάργας προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το...