Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Tαξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφεύγεται η Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Μετά από τρεις μήνες οι ΗΠΑ αίρουν την καθολική ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία οι Αμερικανοί πολίτες καλούνταν να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. Η απόφαση πάρθηκε εκτιμώντας ότι σε ορισμένες χώρες υπάρχει βελτιωμένη εικόνα της πανδημίας επιτρέποντας την πραγματοποίηση ταξιδιού. Η επιδημιολογική κατάσταση των ΗΠΑ ωστόσο είναι σε ιδιαίτερα άσχημα επίπεδα με τους θανάτους να αυξάνουν σημαντικά. Στην μαύρη λίστα η Ελλάδα.

Με ανακοίνωση του Υπουργείου διευκρινίζεται ότι ο κίνδυνος παραμένει μεν υπαρκτός, αλλά με βάση ότι η υγειονομική κατάσταση κάθε χώρας διαφέρει είναι εφικτή η μερική χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας.

Υπό αυτό το πλαίσιο το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην κατά περίπτωση έκδοση οδηγιών, μεμονωμένου χαρακτήρα για κάθε χώρα.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

«Οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας βελτιώνονται σε ορισμένες χώρες και επιδεινώνονται σε άλλες. Συνεχίζουμε να συστήνουμε στους Αμερικανούς πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν φεύγουν στο εξωτερικό, λόγω της απρόβλεπτης φύσης της πανδημίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο συνιστά την αποφυγή των μετακινήσεων στο εξωτερικό από τις 19 Μαρτίου, ενώ αυτή η πρώτη χαλάρωση δεν συνοδεύεται με άνοιγμα των συνόρων για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι από τις ΗΠΑ. Η στάση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απαγόρευσης της Ευρώπης στους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΗΠΑ πλήττονται από τον κορονοιό σοβαρότερα από κάθε άλλη χώρα, με τα απόλυτα ποσοστά να δείχνουν μάλιστα ότι ο Ιούλιος έκλεισε με αναζωπύρωση του ιού καθώς  το τελευταίο τρίμηνο οι ημερήσιοι θάνατοι άγγιξαν περισσότερους από τους 2000.

Σύμφωνα μάλιστα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν ταχεία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου, με τη χώρα να έρχεται αντιμέτωπη με περισσότερα από 70.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στα μέσα Ιουλίου.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 160.000 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα  έχουν ξεπεράσει τα 4,8 εκατομμύρια.

Tαξιδιωτική σύσταση προς τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν την Ελλάδα

Tο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση προς τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν την Ελλάδα αν τα ταξίδια δεν είναι αναγκαία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους Αμερικανούς να σκεφτούν ξανά ένα ενδεχόμενο ταξίδι προς τη χώρα μας, καθώς ο κίνδυνος μεγαλώνει από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει, ακόμη, τα αεροπορικά ταξίδια από τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλο τον πλανήτη από την πανδημία.

Πηγή  

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας4 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας1 month ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ