Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέντευξη του Περικλή Βασιλάκη στον Αντώνη Κατσαρό

Published

on

«Ηλεκτρισμός  στα γήπεδα της Superleague»!

Το βραχυκύκλωμα είναι πλέον γενικό! «Μαύρο σκοτάδι» που τους έφαγε (τους διαιτητές), που τρώει τελικά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Φάσεις αμφισβητούμενες που βγάζουν μάτια. Διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις, δημόσιες τοποθετήσεις με υπονοούμενα από τους παράγοντες και ατελείωτες εντάσεις την ώρα των αγώνων, στις φυσούνες, στα αποδυτήρια, μπροστά στις κάμερες, παντού! Παράπονα εκατέρωθεν από Παναθηναϊκό (όπως συνέβη με την ανατροπή του Βύντρα στο Αγρίνιο) και τον Ολυμπιακό (με την ανατροπή του Τοροσίδη την Κυριακή στην Ξάνθη).Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

-Εμείς  τις βλέπουμε τις  λεπτομέρειες που  κάνουν τη διαφορά  στις φάσεις. Οι  διαιτητές δεν  βλέπουν;

«Όχι δεν βλέπουν, γιατί δεν μπορούν!», λέει στην «Κυριακάτικη δημοκρατία» ο πρώην διεθνής διαιτητής της ΦΙΦΑ, με 12 χρόνια στην Α Εθνική Περικλής Βασιλάκης. Ο καθηγητής διαιτησίας τα τελευταία 16 χρόνια, που σχολιάζει στην τηλεόραση τις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής, αντιλαμβάνεται τον πανικό ως φυσιολογική συνέπεια.

«Τα πράγματα είναι  απλά. Δεν έχουν οι διαιτητές την  απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, δηλαδή την εμπειρία, ούτε και τη θεωρητική  γνώση. Για να διευθύνεις έναν αγώνα  δεν αρκεί να ξέρεις μόνο τον κανονισμό. Πρέπει κιόλας να μπορείς! Να έχεις  το ταλέντο. Οι τωρινοί διαιτητές της Superleague δεν το χουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Γιατί δεν επιλέχθηκαν ποτέ από σοβαρές αξιολογήσεις. Στο πόδι γίνονται όλα, κατόπιν πιέσεων και υποδείξεων».

-Ποιοι  ωφελούνται δηλαδή;

«Η διαιτησία  έχει υπαχθεί πλήρως στους παράγοντες. Όχι των ομάδων, αλλά της ομοσπονδίας. Στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις γίνεται η όποια εξέλιξή τους. ΟΔΠΕ και σύνδεσμοι πέρασαν στο περιθώριο. Το γενικό αφεντικό είναι η ΕΠΟ».

– Τι κερδίζουν ;

«Κρατούν στα  χέρια τους το μεγάλο κομμάτι που  λέγεται δικαιοσύνη. Η εξέλιξη και η αναρίχηση περνάει από αυτούς μέχρι να φτάσουν τελικά στη ΦΙΦΑ. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά που μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε. Οι διαιτητές δεν σκέφτονται πώς θα προχωρήσουν βάσει των προσόντων τους. Υπήρχαν και στο παρελθόν οι παρεμβάσεις από παράγοντες, για να μη λέμε ψέματα, ωστόσο τελευταία παρατηρείται οικογενειοκρατία. Εάν δει κανείς τον πίνακα με τα ονόματα μετράς πολλούς υιούς παλιών διαιτητών, σε όλες τις κατηγορίες. Χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη δεν προχωράς».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία επικαλείται τη συμφωνία της ΟΥΕΦΑ για τον έλεγχο της διαιτησίας από την ΕΠΟ, όμως ο Περικλής Βασιλάκης εξηγεί πως : «αυτό δεν είναι απόλυτο, ούτε επιβάλλεται από τη ΟΥΕΦΑ. Το επικαλείται η ΕΠΟ, για να μπορεί να ελέγχει το σύστημα. Όποιοι ακολουθούν θα προχωρήσουν και όποιοι δεν είναι αρεστοί χάνονται»!

Ο καθηγητής διαιτησίας δεν μπορεί να φανταστεί  καμία περίπτωση  βελτίωσης των διαιτητών. Προβλέποντας κακές διαιτησίες κάθε αγωνιστική.

«Όχι, δεν περιμένω καλές διαιτησίες στη συνέχεια, καθώς  δεν υπάρχουν καλοί διαιτητές. Οι ευθύνες ανήκουν στον Βασάρα. Η  επιτροπή ανάπτυξης, υπό τον Βασάρα, έσβησε εν μια νυκτί όλους τους καθηγητές που χρόνια δίδασκαν. «Βάφτισε» δικούς του εκπαιδευτές, όπως τους ονόμασε, οι οποίοι περιφέρονται στις Ενώσεις, χωρίς να προλαβαίνουν να μάθουν ο,τιδήποτε. Θα δούμε πολύ χειρότερες διαιτησίες μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Η γνώμη του Βασιλάκη είναι πως χρειάζεσαι σκέψη πολλή για να χαρακτηρίσεις κάποιον ικανό. Του αναφέρουμε τα ονόματα όσων σφυρίζουν σήμερα στην κορυφαία κατηγορία και απαντάει εξαιρώντας μόνο έναν!

«Οι ελάχιστες  αναλαμπές στην απόδοση ορισμένων  δεν τους καθιστούν ικανούς. Ξεχωρίζω τον Κάκο, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται σε παιχνίδια του επιπέδου του. Άλλοι προχωρούν χωρίς τα τυπικά προσόντα. Ούτε τις ξένες γλώσσες. Ρωτάω λοιπόν. Τις έχει ως εφόδιο ο Κωνσταντινέας και οι άλλοι ;».

Οι  ευθύνες του Βασάρα ήταν δεδομένες για  τον καθηγητή διαιτησίας.

«Είναι και  στην ΟΥΕΦΑ, είναι και στην Ελλάδα. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δύο θέσεις. Με τον τρόπο που  λειτουργούσε θα καταλήγαμε με βεβαιότητα στο απολύτως αρνητικό αποτέλεσμα στο  τέλος. Τον υπερεκτιμώ σαν άτομο, το ήθος του, τις γνώσεις του την καταξίωσή του, αλλά έπρεπε ν’ αλλάξει συμπεριφορά προς τους παλιούς διαιτητές-καθηγητές του και γενικότερα στη διαιτησία. Έπρεπε να πατήσει πόδι η διαιτησία και να γίνει ανεξάρτητη αρχή στην ΕΠΟ».

Οι  συνθήκες στην Ελλάδα όμως είναι περίεργες…

«Έχω λοιπόν τη γνώμη αφού συμφωνώ, πως πρέπει να επιβληθεί μερικός ορισμός  και μερική κλήρωση. Να αποφασίζει δηλαδή η τύχη για ονόματα, που είναι  λίγα και έχουν εξ αρχής επιλεγεί».

Η δυαρχία μας προέκυψε λοιπόν. Δούρος- Μπριάκος αντί Βασάρα.

«Την περίμενα νωρίτερα την αλλαγή. Το μεταβατικό στάδιο θα φέρει ηρεμία, αλλά το πρόβλημα δεν θα εκλείψει. Θεσμικές είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αλλιώς θα καταλήξουμε χειρότερα»…

Η εφημεριδα της Παργας

June 2024
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΑΠΟΨΕΙΣ2 days ago

Μπάρκας: Ανεπαρκές Ιατρικό Προσωπικό και Υποδομές στο Κέντρο Υγείας Πάργας

Δημος Παργας2 days ago

Πράσινο Φως για την Επέκταση του Οικισμού Μεσσοποτάμου!

ΑΠΟΨΕΙΣ5 days ago

Πυροσβέστες Ηπείρου εξοργισμένοι: “Φτάνει πια η κοροϊδία! Απαιτούμε σεβασμό!”

ΠΑΡΓΑ7 days ago

Δήμος Πάργας: Το 67% Απείχε στις Ευρωεκλογές – Ανησυχητική Ενίσχυση Ακροδεξιών Κομμάτων

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Πάργα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες

ΑΝΘΟΥΣΑ1 week ago

Ολοκληρώνεται η πανεξόρμηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Βουρεκάς Κώστας
ΠΑΡΓΑ1 week ago

Ο Βουρεκάς Κώστας με καταγωγή απο την Πάργα Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α –Ανατρεπτική Συνεργασία

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Τα Κέντρα Υγείας στο Καναλάκι και τη Πάργα επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τη Κυριακή 2 Ιούνη

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

Ρεύμα: Αυξήσεις έως 65% στα “πράσινα” τιμολόγια τον Ιούνιο

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας: Η απαξίωση του υφυπουργού Υγείας για την Πάργα

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ11 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Ο Πέτρος Αντωνίου στο “The Voice” (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ7 days ago

Δήμος Πάργας: Το 67% Απείχε στις Ευρωεκλογές – Ανησυχητική Ενίσχυση Ακροδεξιών Κομμάτων

Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφεται στο Δήμο Πάργας καθώς στην κάλπη προσήλθε μόλις το 33% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Ρεκόρ...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Πάργα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες

Η Ελλάδα μπορεί να έχει χιλιάδες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά δεν είναι όλες το ίδιο προσιτές. Η Δυτική Ελλάδα, φημισμένη...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Τα Κέντρα Υγείας στο Καναλάκι και τη Πάργα επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τη Κυριακή 2 Ιούνη

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε όλη την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.  Κλιμάκιο με επικεφαλής το Ρίζο Μιχάλη γιατρό παθολόγο-εντατικολόγο μέλος...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας: Η απαξίωση του υφυπουργού Υγείας για την Πάργα

Για απαξίωση της Πάργας από τον Υφυπουργό Υγείας κάνει λόγο η Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, προαναγγέλλοντας πως...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Κ. Μπάρκας: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες για τις ζωές των πολιτών της Πρέβεζας οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου»

Απαράδεκτες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας. «Οι δηλώσεις...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Δ. Βαρτζόπουλος για το ΚΥ της Πάργας που δεν εφημερεύει-Πολύ μικρή η απόσταση Πάργα-Καναλάκι

Τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας αναφορικά με την αδυναμία στελέχωσης ιατρικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν όλα τα νομαρχιακά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ