Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «Κονταίνουν» τις αποζημιώσεις και το δώρο, αυξάνουν την ανεργία και την ανασφάλεια»

Published

on

Να μη μας κάνουν «Μαύρα» τα Χριστούγεννα

ΜΙΣΘΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ –ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΕΜΕΛΕΙΑΣ» ΤΟΥΣ!

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν καταρρέει μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Μας παραμυθιάζουν ότι θα έχουμε μια «ταχύτατη ανάκαμψη στην μετά-covid εποχή», αλλά ο ΟΟΣΑ με πρόσφατη έκθεσή του έρχεται να τους προσγειώσει ανώμαλα και να γκρεμίσει τις κυβερνητικές «υποσχέσεις»: για φέτος προβλέπει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 10,1%, αναιμική ανάπτυξη 0,9% το 2021 και 6,6% το 2022. Προβλέπει ποσοστό ανεργίας 17,8% το 2021 και ελάχιστη μείωσή του το 2022. Αλλά και τα περιβόητα πλεονάσματα, που χτίστηκαν με τις πλάτες του ελληνικού λαού, πάνε περίπατο, καθώς προβλέπεται ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει φέτος στο 9,4% του ΑΕΠ, ενώ για το 2021 και το 2022 προβλέπονται και πάλι ελλείμματα. Όσον αφορά στο χρέος, για το οποίο ο ελληνικός λαός υπέφερε μνημόνια, θα αυξηθεί φέτος στο 213,7% του ΑΕΠ για να μειωθεί στο 207,6% το 2021 και περαιτέρω στο 194,6% το 2022.

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στην κυβέρνηση αυτό που τους απασχολεί είναι πόσα ακόμα χρέη θα φορτώσουν τον ελληνικό λαό και πόσα δικαιώματα ακόμα θα του αρπάξουν στο σκαμμένο έδαφος της πανδημίας. Νομίζοντας ότι με ένα κλείσιμο τριών εβδομάδων τον Νοέμβριο θα ξεμπέρδευαν, εμφανίστηκαν …γαλαντόμοι τάζοντας δήθεν αποζημίωση 800 ευρώ για τους υπό αναστολή εργαζόμενους. Αλλά κι αυτό το μέτρο αποδείχτηκε κάλπικο καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή μετά την πρώτη βδομάδα του μήνα, κι έτσι από το κράτος έλαβαν τελικά τα… κλασικά 534 ευρώ.

Η πολιτική που υλοποιεί συνολικά η κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας ανατρέπει όλα τα δήθεν φιλολαϊκά αφηγήματα περί «στήριξης της κοινωνίας». Εκτός από το πετσοκόψιμο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Δεκέμβριο και την προσγείωση στα 534 ευρώ, έχουμε την εξαπάτηση χιλιάδων μακροχρόνια ανέργων που τελικά δεν θα λάβουν ούτε ευρώ ενόψει των γιορτών. Το περιβόητο «ειδικό βοήθημα» των 400 ευρώ θα το λάβουν μόλις 130.000, όταν συνολικά οι μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) άνεργοι είναι περίπου 580.000, δηλαδή μόλις 1 στους 4! Το Δώρο των Χριστουγέννων κατακρεουργείται για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή κάποιο ή όλο το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα λάβουν ένα μόνο μέρος του «13ου μισθού» που αντιστοιχεί στο κράτος – έως 69 ευρώ ανά μήνα αναστολής, με εξαίρεση τον Νοέμβριο που φτάνει ως τα 100 ευρώ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυτή η πολιτική επιδότησης της εργοδοσίας, όχι μόνο «διάσωση θέσεων εργασίας» δεν απέφερε, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Τον Οκτώβριο 2020 ο ΟΑΕΔ κατέγραψε επισήμως 993.000 ανέργους 229.000 απολύσεις

Κι όλα αυτά με τη νεολαία να υποτίθεται πως «τηλε-μορφώνεται», οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό να παίρνουν επιδόματα ελεημοσύνης, οι αγρότες να πουλάνε κοψοχρονιάς τα προϊόντα τους ,οι μικρομαγαζάτορες να παρακολουθούν τα πολυκαταστήματα να μαζεύουν όλο τον τζίρο και όλους τους «ήρωες» σε διάφορους κλάδους να έχουν εξοντωθεί στη δουλειά χωρίς καμιά ουσιαστική πρόληψη και προστασία. Ακόμη και με 100 νεκρούς τη μέρα δεν κάνανε και δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να ενισχύσουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία εναποθέτοντας τα πάντα στο «μαγικό» εμβόλιο .

ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2021

ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑ 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Την ίδια ώρα που μας πετσοκόβουν η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στη «μεταρρυθμιστική» της ατζέντα. Κλιμακώνει το βαθιά αντιδραστικό της έργο, με νέα νομοσχέδια και σχέδια δράσης υπέρ του κεφαλαίου και με την αύξηση των πολεμικών δαπανών·αντιδραστικές επιλογές οι οποίες πάνε χέρι-χέρι με τη κατακρεούργηση των λαϊκών εισοδημάτων, την αστυνομοκρατία, τα πρόστιμα και τη κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών .

Τι περιλαμβάνει το «μενού» που λέγεται «να κάνουμε την πανδημία ευκαιρία»;

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι επιχειρήσεις θα ξεκινούν να λειτουργούν με μια απλή γνωστοποίηση και οι έλεγχοι θα διεξάγονται εκ των υστέρων! Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι έλεγχοι θα είναι τυπικοί και θα διεξάγονται -σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργού- μέσω …βιντεοκλήσης!!! Τα ΕΛΤΑ «αναδιαρθρώνονται» ώστε να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και περικοπές σε εργασιακά δικαιώματα. Με το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «έγκλημα» σε βάρος του περιβάλλοντος και των μικροϊδιοκτητών, με ωφελούμενους βιομήχανους, ξενοδόχους, και εργολάβους-κατασκευαστές, στους οποίους παρέχει προς «επένδυση» παραλίες, αιγιαλούς, λίμνες, ποταμούς και δάση, σε περιοχές απείρου κάλλους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα αλλά είναι πολύ απλά. Για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία πρέπει να χάσουν τα κέρδη τους, να μπλοκάρεται η δημοσιονομική προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που συμφωνήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις), να ανατραπεί ο προϋπολογισμός συνέχισης της άγριας λιτότητας. Για να μην εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να διαγραφεί το χρέος, να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Παλεύουμε για:

  1. Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων. Δωρεάν μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ (στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα χωράφια).

  2. Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. Κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

  3. Να ανοίξουν τα σχολεία με 10-15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Το ίδιο και τα Πανεπιστήμια . Μαζικές προσλήψεις στη παιδεία.

  4. Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων (ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!). Να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

  5. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Οι μέρες καραντίνας ή ανάρρωσης από τον covid 19 να πληρώνονται κανονικά. Όχι στην απόκρυψη κρουσμάτων για το κέρδος

  6. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός κάτω από 800 ευρώ καθαρά. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις.

  7. Επίδομα ανεργίας μέχρι τη λήξη της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα.

  8. Όχι στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών λαϊκής οικογένειας.

  9. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και τις λαϊκές ελευθερίες.

Τώρα χρειάζεται μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Δεν αρκούν οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και οι αναλύσεις. Απαιτείται συνδικαλιστικό σχέδιο που να το υπηρετήσουν ενιαία όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις, υπερβαίνοντας το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown που προωθούν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεκέμβρης 2020

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Ιανουάριος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΦΑΝΑΡΙ10 ώρες ago

Μελέτη χωροθέτησης για την δημιουργία Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου του Αχέροντα” στο Μεσοπόταμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ14 ώρες ago

Πρωτογενές έλλειμμα 18,2 δισ. ευρώ στο 12μηνο του 2020 – Στα 47,3 δισ. ευρώ τα καθαρά έσοδα

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ17 ώρες ago

Τα πρώτα μαζικά οριστικά λουκέτα στην εστίαση

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Συνέντευξη του Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαριά στο epirus tv1

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Με την «πατριωτική» στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ η αγορά 18 αεροσκαφών Rafale αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Moody’s : «Ξεχάστε τον τουρισμό το 2021 – Το χρέος θα είναι πάνω από 200%»

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται μείωση 40%, ποιοι 100% και ποιοι θα πληρώσουν.

ΦΑΝΑΡΙ1 εβδομάδα ago

Επερώτηση του ΚΚΕ για το γυμνάσιο-λύκειο Καναλακίου

ΕΡΕΥΝΕΣ3 έτη ago

Ποια η διαφορά εθνικότητας και υπηκοότητας

ΠΑΡΓΑ9 μήνες ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ9 μήνες ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ… …έχει χρώμα βαυαρικό και στην άκρη χαραγμένο τον εγγλέζικο σταυρό

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

sex3 έτη ago

36 στάσεις στο σεξ που πρέπει να δοκιμάσεις στην ζωή σου

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σε ποιον ανήκει η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»;

ΑΠΟΨΕΙΣ3 έτη ago

10 tweets για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναρωτιέται #ti_ton_noiazei_ton_17xrono_an

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι καταρράκτες της Πάργας από ψηλά

ΠΑΡΓΑ10 μήνες ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

Δημοφιλή

Αρέσει σε %d bloggers: