Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πάργα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πάργα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν χθες (12-06-2022) το μεσημέρι στην Πάργα αλλοδαπό και ημεδαπή, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αθήνα με προορισμό περιοχή της Πρέβεζας και με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο αλλοδαπός.

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός την παρουσία των αστυνομικών πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου συσκευασία με ναρκωτικά, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα αμέσως μετά, παρά την προσπάθεια του αλλοδαπού να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Advertisement

Η παραπάνω συσκευασία ανευρέθηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι περιείχε κοκαΐνη βάρους -67,5- γραμμαρίων, ενώ σε εξονυχιστικό έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη στον εσωτερικό καθρέφτη ακόμη μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -4,4- γραμμαρίων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην Αθήνα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «EVELIN» και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν στο σπίτι του αλλοδαπού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -16,4- γραμμαρίων και -3- ναρκωτικά χάπια, ενώ στης ημεδαπής μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μεταλλικός τρίφτης.

Κατασχέθηκαν ακόμη το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -140- ευρώ και -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Advertisement

Δημος Παργας

Νίκος Ζαχαριάς στο Ήπειρος TV: «Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους με πόρους για 11.500»

Δημοσιεύτηκε  στις Από


Στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται ο Δήμος Πάργας κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στην κατάσταση των υποδομών, στην έλλειψη χρηματοδότησης αλλά και στην ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των τουριστικών δήμων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, μιλώντας στο Ήπειρος TV.

Ο δήμαρχος περιέγραψε μια Πάργα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μέσα στον Αύγουστο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τουριστική περίοδος έχει πλέον επεκταθεί σημαντικά.

«Για την Πάργα να πούμε ότι έχει μεγάλη περίοδο. Όταν ξεκινάς από 15 Απριλίου και καταλήγεις τέλη Οκτωβρίου, δεν είναι μικρή περίοδος. Δεν περιορίζεται πλέον η Πάργα σε αυτό που ξέραμε στη δεκαετία του ’80, που ήταν Ιούλιος – Αύγουστος».

«Το μεγάλο ζήτημα είναι οι υποδομές»

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έθεσε ο Νίκος Ζαχαριάς αφορά τις υποδομές και κυρίως τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στον πολλαπλάσιο πληθυσμό που εξυπηρετεί ο Δήμος τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Αυτό που μας απασχολεί κυρίως εμάς είναι οι υποδομές. Και οι υποδομές χρειάζονται χρήμα και το χρήμα εδώ στην Ήπειρο πέφτει με το σταγονόμετρο και στους δικούς μας δήμους πάλι πέφτει με το σταγονόμετρο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ύδρευση και την αποχέτευση, τις οποίες χαρακτήρισε βασική καθημερινή ανησυχία μέσα στην τουριστική αιχμή.

«Αυτό που μας ανησυχεί πλέον και ανησυχούμε κάθε μέρα γι’ αυτό είναι να αντέξουν οι υποδομές, κυρίως στην ύδρευση, αποχέτευση. Να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα».

«Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους»

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του δημάρχου στη διαφορά ανάμεσα στον μόνιμο πληθυσμό του Δήμου και στον πραγματικό αριθμό ανθρώπων που καλείται να εξυπηρετήσει στην καρδιά του καλοκαιριού.

Advertisement

«Μας αντιμετωπίζουν ως έναν δήμο των 11.500 κατοίκων, αλλά εμείς είμαστε ένας δήμος που σήμερα που μιλάμε φιλοξενεί 60.000 κατοίκους, που πρέπει να τους παρέχεις όλα τα μέσα που χρειάζεται για να ζήσουν 60.000 άνθρωποι».

Και πρόσθεσε:

«Με τις επιχορηγήσεις που παίρνουμε είναι αδύνατον να τα βγάλουμε πέρα. Επομένως πρέπει να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση».

Ο Νίκος Ζαχαριάς στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος καλείται να παρέχει καθαριότητα, φωτισμό, ύδρευση και συνολικά δημοτικές υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ζητώντας διαφορετική φιλοσοφία χρηματοδότησης για τους τουριστικούς δήμους.

Ο δρόμος προς την Πάργα

Αιχμηρή ήταν και η αναφορά του στην κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει την περιοχή της υποθαλάσσιας με την Πάργα.

«Το κομμάτι της υποθαλάσσιας μέχρι την Πάργα είναι σε άθλια κατάσταση και δεν βλέπουμε φως του τούνελ».

Παράλληλα, αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία που είχαν οι σύγχρονοι οδικοί άξονες για την πρόσβαση στα παράλια της Ηπείρου, σημειώνοντας ότι συνέβαλαν στο να βγει η περιοχή από την απομόνωση.

Κριτική στον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο δήμαρχος Πάργας εξέφρασε ξεκάθαρες επιφυλάξεις για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώντας ότι χωρίς χρηματοδότηση και ουσιαστικές αλλαγές δεν αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα των δήμων.

Advertisement

«Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο νέος κώδικας δεν έχει να προσδώσει κάτι ουσιαστικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ουσιαστικές τομές».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον ρόλο της τεχνολογίας:

«Να μπει η τεχνολογία. Αλλά η τεχνολογία όχι να προστεθεί στην υπάρχουσα γραφειοκρατία. Η τεχνολογία να έρθει να λύσει προβλήματα».

Το ενεργειακό κόστος και οι αυξήσεις στους πολίτες

Ο Νίκος Ζαχαριάς αναφέρθηκε και στο υψηλό ενεργειακό κόστος των δήμων, υποστηρίζοντας ότι μεγάλο μέρος των ανταποδοτικών τελών κατευθύνεται στην κάλυψη των λογαριασμών ενέργειας.

«Από τα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι πολίτες έχουμε γίνει εισπράκτορες. Τα μαζεύουμε και τα δίνουμε για την ενέργεια και δεν φτάνουν».

Απέρριψε παράλληλα τη λογική συνεχών μεγάλων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη:

«Οι πολίτες δεν παίρνουν 25% αύξηση το χρόνο για να πάμε και εμείς να τους πούμε ότι πάμε σήμερα άλλη μία αύξηση 25%. Πώς μπορώ εγώ να το πληρώσω τη στιγμή που δεν παίρνω και εγώ τα ίδια χρήματα;»

Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και διαφορετική τιμολόγηση της ενέργειας για τους δήμους.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε άλλα τιμολόγια, άλλα τιμολόγια οι δήμοι που είναι μεγάλοι καταναλωτές».

Πυροπροστασία με κάμερες και drone

Για την αντιπυρική περίοδο ανέφερε ότι έχουν γίνει βήματα στην επιτήρηση της περιοχής, με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων.

Advertisement

«Εμείς ως Δήμος ήμασταν από τους πρώτους δήμους που έχουμε τοποθετήσει σε επίμαχα σημεία κάμερες παρακολούθησης. Τώρα βέβαια έρχεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έχει βάλει στην περιοχή μας ένα drone το οποίο επιβλέπει την περιοχή».

Ο συμβολισμός των Παργινών

Κλείνοντας το κομμάτι της συζήτησης για τον Δεκαπενταύγουστο και τα Παργινά, ο δήμαρχος στάθηκε όχι μόνο στη γιορτή και στα πυροτεχνήματα, αλλά κυρίως στον ιστορικό και συναισθηματικό συμβολισμό της ημέρας για τους Παργινούς.

«Η μέρα αυτή συμβολίζει για μας τους Παργινούς και κάτι βαθύτερο. Είναι η αγάπη για τον τόπο μας. Είναι η επιστροφή των Παργινών και τότε βέβαια στις ρίζες τους, αλλά και σήμερα, όπου κι αν βρίσκονται, επιδιώκουν τις μέρες αυτές να είναι κοντά στην Πάργα».

Το κεντρικό μήνυμα της συνέντευξης του Νίκου Ζαχαριά στο Ήπειρος TV ήταν σαφές: η Πάργα διαθέτει ισχυρή τουριστική δυναμική, όμως η θερινή αύξηση του πληθυσμού δημιουργεί ανάγκες που, κατά τον δήμαρχο, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς περισσότερους πόρους, ισχυρότερες υποδομές και διαφορετική αντιμετώπιση των τουριστικών δήμων από την Πολιτεία.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΑΡΓΑ

Εντυπωσιακό βίντεο από drone με το σόου πυροτεχνημάτων στα Παργινά 2026

Δημοσιεύτηκε  στις Από

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Advertisement
Αύγουστος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Δημος Παργαςπριν από 23 ώρες

Νίκος Ζαχαριάς στο Ήπειρος TV: «Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους με πόρους για 11.500»

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 1 ημέρα

Από τα νεκροταφεία στα πευκοδάση: Ο θρύλος για τους Ρωμαίους και τον εμπρησμό των πόλεων

ΠΑΡΓΑπριν από 3 ημέρες

Εντυπωσιακό βίντεο από drone με το σόου πυροτεχνημάτων στα Παργινά 2026

ΠΑΡΓΑπριν από 3 ημέρες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Το ποσό που θα δαπανηθεί μόνο για τα βεγγαλικά

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 5 ημέρες

Έκθεση ΟΟΣΑ: Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

ΦΑΝΑΡΙπριν από 1 εβδομάδα

Γιόγκα στον Αχέροντα: Η Κλέλια Ανδριολάτου μετατρέπει τον ποταμό του Άδη σε παράδεισο ομορφιάς

ΑΠΟΨΕΙΣπριν από 1 εβδομάδα

Γίναμε η «Ταϊλάνδη της Ευρώπης»; Ο τουρίστας στην Κρήτη και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά

ΦΑΝΑΡΙπριν από 2 εβδομάδες

Φανάρι Δήμου Πάργας: Σε διαβούλευση δύο αιολικά πάρκα 105 MW με 15 ανεμογεννήτριες

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 2 εβδομάδες

Ο θρύλος της Παναγίας στην Πάργα: Η εικόνα που, σύμφωνα με την παράδοση, επέστρεφε στο Νησάκι

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η επιστροφή των Παργινών ζωντανεύει ξανά στην παραλία

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 3 μήνες

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

Δημος Παργαςπριν από 3 μήνες

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 4 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Δημος Παργαςπριν από 23 ώρες

Νίκος Ζαχαριάς στο Ήπειρος TV: «Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους με πόρους για 11.500»

Στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται ο Δήμος Πάργας κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στην κατάσταση των υποδομών, στην έλλειψη...

ΦΑΝΑΡΙπριν από 1 εβδομάδα

Γιόγκα στον Αχέροντα: Η Κλέλια Ανδριολάτου μετατρέπει τον ποταμό του Άδη σε παράδεισο ομορφιάς

Η Κλέλια Ανδριολάτου, η ηθοποιός και μοντέλο που έγινε γνωστή από τον ρόλο της στο «Maestro», διάλεξε ένα από τα πιο...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η επιστροφή των Παργινών ζωντανεύει ξανά στην παραλία

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η μεγάλη γιορτή της Πάργας στις 15 Αυγούστου Ο Δήμος Πάργας προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το...

ΠΑΡΓΑπριν από 4 εβδομάδες

Πάργα: Ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί για την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Πάργας – Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα Ύστερα από πολύμηνη και συντονισμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης...

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 1 μήνα

Γνωρίζετε ότι η φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» συνδέεται με την Πάργα;

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» και η σύνδεσή της με την Πάργα Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑπριν από 2 μήνες

Από τη Νορβηγία στην Πάργα για τη μάχη κατά του καρκίνου – Η μεγάλη άφιξη του Νίκου Δράκου στις 30 Ιουνίου

Στις 30 Ιουνίου ο Νίκος Δράκος ολοκληρώνει στην Πάργα την υπερπροσπάθεια των 3.500 χιλιομέτρων για τον καρκίνο Η μεγάλη στιγμή...