Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Στην Περιφέρεια το πρόβλημα υδροδότησης τουριστικών περιοχών Δήμου Πάργας και Πρέβεζας

Published

on

Δεν μας τιμά εν έτη  2017 να υπάρχει έλλειψη νερού, σε μια περιοχή που  διαθέτει τεράστια αποθέματα, όταν μάλιστα αυτή είναι ένας από τους σημαντικότερους  τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

 

Τα προβλήματα υδροδότησης της παραλιακής ζώνης και η απόρριψη  χρηματοδότησης  του έργου  ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας,  Βράχου, Λυγιάς,  Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς   είναι   το θέμα της   ερώτησης που κατέθεσε  προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου  με επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε   ο Π. Σύμβουλος της Παράταξης  «Συμμαχίας Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάκας

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης :

Πρόσφατη απόφαση  της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου  Οικονομίας  και ανάπτυξης, η οποία δημοσιεύτηκε  στο «diavgeia», απέρριψε την χρηματοδότηση του έργου: «Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών Καστροσυκιάς».

Για την κατασκευή του παραπάνω   έργου   προϋπολογισμού  6.572.000,00 €  έγινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πάργας και του Δήμου Πρέβεζας και υποβλήθηκε  αίτηση για έγκριση και  ένταξή του  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» με τίτλο «έργα ύδρευσης», άξονας προτεραιότητας 14 «διατήρηση και προστασία περιβάλλοντος-προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» (κωδικός πρόσκλησης 14.30.23.2 α/α. ΟΠΣ 1446)».

Στις 29/8/2016  το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου που συντάχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, μελέτη  η οποία υπήρχε από την εποχή του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας το 2006.

Το τμήμα αυτό της παραλιακής ζώνης   δοκιμάζεται   εδώ και πολλά χρόνια από  την  αδυναμία ομαλής υδροδότησης. Και μόνο η αδυναμία των κατοίκων  και των χιλιάδων επισκεπτών  να απολαμβάνουν το κοινωνικό αγαθό του νερού εδώ και πολλά  χρόνια, όπως και η τεράστια ζημιά  των  επιχειρήσεων  του  τουριστικού κλάδου   που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία  και πλήττονται βάναυσα, θα έπρεπε να κινητοποιήσει την περιφέρεια να αναζητήσει άμεσα λύση.

Δεν μας τιμά   εν έτη  2017 να υπάρχει έλλειψη νερού σε κανένα σπίτι, πόσο μάλλον  σε μια από της πλέον τουριστικές περιοχές της Ελλάδας,  όταν μάλιστα  η περιοχή διαθέτει τεράστια αποθέματα  νερού .

 

 

 

ΕΡΩΤΑΤΕ ο κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

Ανεξάρτητα από την τύχη του έργου ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την  έλλειψη νερού στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες, οπότε οι ανάγκες  της ύδρευσης  θα αυξηθούν σημαντικά;

Σε ποιες ενέργειες  έχει  προβεί η Περιφέρεια  για την αντιμετώπιση του προβλήματος που η σοβαρότητά του είναι δεδομένη και η άμεση λύση του καθίσταται επιβεβλημένη;

Έχουν υπολογιστεί  οι συνέπειες  των  συνεχών διακοπών υδροδότησης   αλλά και της απένταξης του έργου, ώστε να εξασφαλιστεί  άλλη πηγή χρηματοδότησης για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος;

Έχετε ενημέρωση από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους  επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου για τους  υγειονομικούς  κίνδυνους και τις οικονομικές συνέπειες  αντίστοιχα που έχουν οι συνεχείς διακοπές νερού;

Επειδή καθίσταται πλέον επείγον  και αφορά και στην ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου να μεριμνήσει για το μέλλον του έργου αλλά και για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της περιοχής και επειδή θεωρούμε πρώτιστη ευθύνη της Περιφέρειας την προώθηση λύσεων ενόψει  της  θερινής περιόδου, υποβάλλουμε αυτήν την ερώτηση και σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίες ο επείγων χαρακτήρας του ζητήματος απαιτεί.

 

Ιωάννινα: 05/04/2017

Ο ερωτών Περιφ/κός Σύμβουλος

Ζάκας Γεώργιος

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Σεπτέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ12 ώρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ12 ώρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι1 ημέρα ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Πάργα. Μοναστήρι Παναγίας Βλαχερνών, απομεινάρια μιας άλλης εποχής Parga Greece Monastery Vlacherna

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Ε.Μ.Υ.

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

«Παγώνουν» οι ημερομηνίες για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία

Automoto3 ημέρες ago

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ B ΚΑΙ Α1

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο – «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Πρέβεζα4 ημέρες ago

Κώστας Μπάρκας: Σε σύνολο 400 θέσεων ειδικευμένων Γιατρών που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ούτε (1) θέση δεν υπάρχει για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Έκτακτο της ΕΜΥ για Ιόνιο και Ήπειρο

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.