Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανέναρξης ουσιαστικής των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με ειδικές προβλέψεις όμως για τις ορεινές περιοχές, που είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της κρίσης.
Ακόμη, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία με φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υποδομές, όπως ήταν ο καθαρισμός που έγινε στο λιμανάκι του Βάλτου στην Πάργα.
στο Ζαγόρι
Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε «στάσιμη» την κατάσταση και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του καθώς η ζήτηση, όπως είπε, είναι πολύ μικρή παρά τις προσπάθειες τόσο των ξενοδόχων, όσο και του γραφείου τουρισμού του Δήμου.
Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι οι τιμές «δεν είναι απλά καλές, είναι πολύ χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά, με το δίκλινο σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να προσφέρεται στην τιμή των 25 ευρώ ανά διανυκτέρευση».
Στο Ζαγόρι υπάρχουν περισσότερα από 280 ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες, ενώ εάν προστεθούν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες, στην περιοχή υπάρχουν συνολικά 437 τουριστικές επιχειρήσεις. Πάντως, υπάρχει η ελπίδα, ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, μετά το Σαββατοκύριακο, και να γίνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Στην Πάργα, τα «μηνύματα» είναι θετικά και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε ποσοστό 10- 15%, σε σχέση με πέρυσι. Μικρή μείωση καταγράφεται στις κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες, σε αντίθεση με τις οργανωμένες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία, για τις οποίες έχει γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων. Οι τιμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στα ξενοδοχεία της Πάργας χαρακτηρίζονται «οικονομικές» και καλύπτουν όλα τα «βαλάντια».