ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πώς ερμηνεύει ο Ευθ. Λέκκας τους σεισμούς σε Πάργα και Σαντορίνη


«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή που πρέπει να προσαρμόσουμε το δόγμα αντιμετώπισης κίνδυνων σε δόγμα αντιμετώπισης πολλαπλών κινδύνων»
Για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Πάργα και Σαντορίνη και πώς αυτές αποκωδικοποιούνται, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο αριθμός των σεισμών στην Πάργα δικαιολογείται, αφού τον προηγούμενο μήνα έγινε ο μεγάλος σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμοί εντάσσονται επομένως, στη μετασεισμική ακολουθία, η οποία εξελίσσεται ομαλά.
Όσον αφορά τη Σαντορίνη, ο σεισμός πραγματοποιήθηκε στα νοτιοανατολικά του νησιού. Αυτό σημαίνει πως δεν σχετίζεται με το ηφαίστειο και δεν είναι ανησυχητικός ώστε να δώσει μεγάλο σεισμό. Αν ο σεισμός γινόταν μέσα στην Καλντέρα ή στα βορειοδυτικά του νησιού, τότε θα μπορούσε να συνδυαστεί με το ηφαίστειο και θα ήταν ανησυχητικός.
«Με βάση τα παγκόσμια δεδομένα για τη διασπορά της επιδημίας του κορωνοϊού, εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή που πρέπει να προσαρμόσουμε το δόγμα αντιμετώπισης κίνδυνων σε δόγμα αντιμετώπισης πολλαπλών κινδύνων», δήλωσε ο κ. Λέκκας και υποστήριξε πως γίνεται σχεδιασμός για μικτή διαχείριση κρίσεων.



Δημος Παργας2 months agoΟ Αντώνιος Βασιλάκης νέος Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πάργας



ΠΑΡΓΑ2 months agoΑθηνά Οικονομάκου: Ξέγνοιαστες διακοπές στην Πάργα με τον Τσερέλα και τα παιδιά της!



ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα: Αλλοδαπός με μεταλλική ράβδο και τρεις ημεδαποί χωρίς πιστοποιητικά υγείας



ΑΠΟΨΕΙΣ3 months agoΗ Γαλάζια Σημαία έφυγε, τα προβλήματα έμειναν στον Λίχνο



ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα: Θερινός κινηματογράφος με φόντο το Κάστρο



ΑΓΙΑ3 months agoΠαρά την αργία, οι εργαζόμενοι της Ύδρευσης Πάργας στο καθήκον – Δημόσια αναγνώριση από τον Δήμαρχο



ΠΑΡΓΑ2 months agoΛύματα στους δρόμους της Πάργας από τουριστικό κατάλυμα – σύλληψη ιδιοκτήτριας



ΦΑΝΑΡΙ2 months agoΑπό τη θάλασσα στο βουνό: η Αμμουδιά και η Αηδονιά φιλοξενούν την ΕΡΤ3


































