Connect with us
[metaslider id=53134]

ΠΑΡΓΑ

Πολίτης για τις ξαπλώστρες του Μπροστα Κρυονερίου Πάργας

Published

on

Για άλλη μια φορά η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας ήρθε να συνηγορήσει υπέρ των νομίμων.  

Τα καίρια ερωτήματα που προκύπτουν είναι τι είναι αυτή η απόφαση και ποιοι είναι αυτοί που δυσαρεστούνται εξαιτίας αυτής?

Εδώ και τρία χρόνια αποφάσεις από το Υπουργείο και την Περιφέρεια έρχονται και παρέρχονται και όλοι στη διοίκηση της Πάργας κάνουν τα στραβά μάτια με πρώτο από όλους το Δήμαρχο της Πάργας. Άραγε έχει επίγνωση πόσες είναι οι οικογένειες που εν μέσω κρίσης και ενώ εργάζονταν για ένα μεροκάματο στο μπροστά Κρυονέρι Πάργας ενοικιάζοντας ξαπλώστρες και όχι μόνο, κατά τη θερινή περίοδο έχασαν τις δουλείες τους ? Ποια είναι η αιτιολόγηση του για αυτές του τις ενέργειες-απραξίες?

Η απάντηση είναι ότι τόσο καιρό δεν υπήρξε καμιά και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Μάλλον δεν γνωρίζει ότι θα πρέπει να σέβεται και να προστατεύει κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικού υποβάθρου. Ο Δήμαρχος το μόνο που κάνει είναι να είναι παρών μετά της απουσίας του, χωρίς να έχει καταφέρει εδώ και τρία χρόνια να δώσει μια λύση στο ζήτημα. Ένα ζήτημα για το οποίο ο ίδιος παρότρυνε αυτούς τους πολίτες που εδώ και τόσα χρόνια προσπαθούν να κερδίσουν τη δουλειά τους να του φέρουν αποφάσεις αλλά τώρα αδιαφορεί και μάλλον ξέρει να ξεχνάει πολύ εύκολα.

Τουλάχιστον θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι καταφέρνει να είναι πρωτοπόρος ως προς την αδιαφορία που δείχνει σε σχέση με όσους έχουν περάσει από το αξίωμα αυτό. Τα καταστήματα συμφώνα με την τελευταία απόφαση που ήρθε, ύστερα από προσφυγή των αιτούντων, και που για ακόμα άλλη μια φορά επιθυμία της τωρινής διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Πάργας είναι να μην εφαρμόσει και να συνεχίσει να δρα παράνομα, τονίζει ότι τα καταστήματα που τους έχει παραχωρηθεί εδώ και τόσο καιρό από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πάργας το δικαίωμα εκμετάλλευσης της παραλίας μπροστά Κρυονερίου Πάργας για ανάπτυξη ξαπλωστρών είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, με δικαίωμα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και όχι ξαπλωστρών.

Επομένως ας μας εξηγήσει η διοίκηση την ανοχή της και την επιμονή της στην παρανομία. Μάλλον και η διοίκηση στο Λιμενικού Ταμείου Πάργας θεώρει ότι λόγω της θέσης της μπορεί να αψηφά κάθε τι νόμιμο και να ενεργεί βάσει δικούς της νόμους, επιδιώκοντας την υπεράσπιση μόνο οικονομικών και πελατειακών συμφερόντων.  Ο ίδιος ο Πρόεδρος φαίνεται ότι δεν έχει την σωστή κρίση για να δράσει αμερόληπτα και να ακολουθήσει τα νόμιμα, εφόσον η συγγένεια με καταστηματάρχη που του έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα ανάπτυξης ξαπλωστρών είναι γνώστη, κάνοντας τις αποφάσεις του να κυριαρχούνται από συμπάθειες προς ορισμένα πρόσωπα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις ο Πρόεδρος έχει αναφερθεί σε σχέδια που στοχεύει να υλοποιήσει για να αυξήσει τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου Πάργας.  Για τα χαμένα όμως έσοδα από την παραχώρηση των ξαπλωστρών στα καταστήματα δεν έχει κάνει ούτε  λόγο.  Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι έσοδα χαμένα είναι και όταν τα τετραγωνικά που τους έχουν παραχωρηθεί στις άδειες τους και για τα οποία πληρώνουν και το αντίστοιχο τίμημα είναι λιγότερα από όσα στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται (που είναι περισσότερα) , κάτι που επιτρέπει η διοίκηση, έσοδα που όπως φαίνεται μάλλον δεν χρειάζεται.  

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι η παρανόμια ανθεί και βασιλεύει στον Δήμο Πάργας και κάνεις δε δύναται να πάρει θέση.

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Parga Live Web Camera

Parga Live Web Camera
Advertisement