Αν δεις φωτογραφίες της θα νομίζεις ότι είναι από κάποιο νησί. Και όμως, η Πάργα είναι στην Ήπειρο, χτισμένη αμφιθεατρικά ανατολικά μιας μικρής χερσονήσου με θέα στους Παξούς, στους Αντίπαξους και στο ακρωτήριο Άκτιο.

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Τα γραφικά σοκάκια και τα πολύχρωμα σπίτια που φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, σου δίνουν την αίσθηση μιας νησιωτικής πόλης. Γεμάτη με χρώμα, με το λαμπερό εκκλησάκι της Παναγιάς, με δυο κάστρα που σε κοιτούν από ψηλά και τα καταγάλανα νερά που σου δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο Παράδεισο.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

 

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Μπορεί να μοιάζει μικρή, λόγω του πληθυσμού της, μιας και κατοικείται από 2500 περίπου ανθρώπους, είναι όμως μεγάλη ιστορικά. Πειρατείες, πολιορκίες, διωγμοί και πολλά ακόμη έλαβαν χώρα σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ηπείρου. Η Πάργα ήταν η περιοχή που ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Αλή Πασάς. Για χρόνια την πολιορκούσε γοητευμένος από την ομορφιά της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Είχε φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να κατασκευάσει ένα κάστρο στην Ανθούσα, ένα χωριό λίγο έξω από την Πάργα, σε ύψωμα για να συντονίζει την πολιορκία και να ελέγχει την πόλη.

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Τελικά ότι δεν κατάφερε με τη βία το πέτυχε με τα χρήματα. Το 1819 την αγόρασε έναντι 150.000 λιρών από τους Άγγλους. Αλλά το κάστρο έμεινε. Πολυγωνικό, με μεγάλο πύργο για πυροβόλα και πολύ υψηλά τείχη, βρίσκεται σήμερα σε σχετικά καλή κατάσταση, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

 

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Η «πινελιά» που προσθέτει κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό στην πόλη είναι το γραφικό Νησί της Παναγιάς, ακριβώς απέναντι. Σαν βγαλμένο από καρτ ποστάλ, το νησάκι φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας αλλά και κάστρο που κατασκευάστηκε από Γάλλους και δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του.

Στην Πάργα και την γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν πολλές παραλίες, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι το ιδιαίτερο. Η εικόνα σε κάθε παραλία είναι μοναδική.

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Βάλτος, Αϊ Γιαννάκης, Άγιος Σώστης, Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι, Λίχνος, Σαρακήνικο είναι μόνο μερικές από αυτές. Αρμονικά εναλλάσσονται όρμοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια, ενώ το πράσινο φτάνει μέχρι την θάλασσα, δημιουργώντας μιας απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Ποια είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας;

Πριν φύγεις από την Πάργα μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο του, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας.