Connect with us

Δήμος Πάργας

Παρουσίαση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλλακίου

Published

on

Με μεγάλη  επιτυχία  , πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 14/10/22 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου και ώρα 18.30.,  η παρουσίαση της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου  Δήμου Πάργας,

 

Η  Εκδήλωση  κατά γενική ομολογία  ήταν  πολύ ενδιαφέρουσα, οργανωμένη  και  συντονισμένη .

Η Δ/ντρια του  2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη  και η   Πρόεδρος Επιτροπής Α/Εκ/σης Δήμου  Πάργας  κ. Αγγελική Ρεπάνη, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην εκδήλωση τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησαν   όλους  τους   συντελεστές  της εκδήλωσης     και ιδιαίτερα  τον  κ. Φίλιππο Πετρίδη   πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της AMBIO Α.Ε .  για την   ενέργεια του   να εκπονήσει Δωρεάν   μελέτη   για την ενεργειακή αναβάθμιση  του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.

Ακολουθήσαν χαιρετισμοί από  τον   Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Πρέβεζας κ.  Στράτο Ιωάννου , τον Δήμαρχο  Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά και τον Δ/ντή  Α/θμιας Εκ/σης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ηλία Μιχάλη.

Χαιρετισμό  απέστειλαν    ο  Περιφερειάρχης   Ηπείρου   κ. Αλέξανδρος   Καχριμάνης    και  ο     Συντονιστής  Εκ/κού  Έργου   ΠΕ70    ΠΕΚΕΣ  Ηπείρου  κ. Γεώργιος   Σιούλας , καθώς λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων  δεν  μπόρεσαν να παρευρίσκονται στην εκδήλωση .

Στη  συνέχεια  ,ο    Φίλιππος Πετρίδης  Πρόεδρος & Διευθύνων  Σύμβουλος  ΑΜΒΙΟ Α.Ε.  και  η   Άρτεμις   Παναγιώτου ,  Αρχιτέκτονας , Στέλεχος τμήμα τεχνικών μελετών   ΑΜΒΙΟ Α.Ε. , παρουσίασαν    τη   Μελέτη  ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος της μελέτης η  ενεργειακή, λειτουργική, βιωματική και αισθητική αναβάθμιση του σχολείου με βασικό γνώμονα τον αειφορικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων και με επίκεντρο την κοινότητα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση.

Φωτογραφία από epirus-tv-news.gr

 

 

Η μελέτη ,αφορά  τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σχολικής αυλής μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ακολούθησαν  ερωτήσεις /  τοποθετήσεις  σχετικά  με  την  μελέτη , τα προσδοκώμενα  οφέλη   από την ενεργειακή  αναβάθμιση  του Σχολείου , τις δυνατότητες χρηματοδότησης  και υλοποίησης.

Όλοι  οι  ομιλητές  τόνισαν την αναγκαιότητα   της ενεργειακής  αναβάθμισης των Σχολείων  καθώς και  ότι  τα οφέλη ενός τέτοιου έργου είναι  δεδομένα  και σημαντικά για όλους: εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινωνία: το περιβάλλον είναι το “σπίτι” μας και η μορφή οικονομίας η μέθοδος και ο τρόπος να το κρατούμε αειφόρο και “ζωντανό” σεβόμενοι τις αυστηρές προδιαγραφές  μελετών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ευχή όλων, η χρηματοδότηση/υλοποίηση  της μελέτης  και ήδη  υπάρχει ένα δικαιολογημένο κλίμα αισιοδοξίας  όταν  η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια , όπως στην περίπτωσή μας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή  και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει  την προσπάθεια  υλοποίησης του έργου.

Στο τέλος  της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε η τελετή  παράδοσης ,παραλαβής  και αποδοχής της Δωρεάν μελέτης , ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . Παρέλαβαν   τη μελέτη η Δ/ντρια του  2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη  και η   Πρόεδρος επιτροπής  Α/θμιας, Εκ/σης Δήμου  Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη

Την    εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  : Ο  Αντιπεριφερειάρχης   Π.Ε . Πρέβεζας   κ.  Στράτος  Ιωάννου  , ο  Δήμαρχος Πάργας κ.Νικόλαος Ζαχαριάς ,  ο  Δ/ντής  Α/θμιας    Εκ/ σης Π.Ε. Πρέβεζας  κ.  Ηλίας  Μιχάλης  ,   ο Πρόεδρος   του Δημοτικού  Συμβουλίου Πάργας  κ. Κώστας Σωτηρίου ,  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Μάρκου και Δημήτριος  Μπούσιος  ,   ο  Πρόεδρος   Δ.Κ.  Καναλακίου κ. Γιάννης Δήμας , ο  Πρόεδρος   Τ.Κ. Αχερουσίας  κ. Ευάγγελος Δημολιάτης ,ο Πρόεδρος  Επιτροπής Παιδείας  Δ. Πάργας  κ.  Μιχάλης  Χαλικιάς ,ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  κ.  Χρήστος Γκότσης  ,Δ/ντές Σχολείων  , εκπαιδευτικοί  , γονείς  και κηδεμόνες , καθώς και  φίλοι  του  2ου  Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου .

Φωτογραφία από epirus-tv-news.gr

 

Χαιρετισμός του  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη  στην Παρουσίαση ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου 

Λυπάμαι  πραγματικά που λόγοι  πέρα από τη  θέλησή  μου, με εμποδίζουν να είμαι σήμερα μαζί σας. Ανάμεσα  σε  Εκπαιδευτικούς και γονείς,   που διακρίνονται για το  ενδιαφέρον  και την ευαισθησία τους, για τους μαθητές  και τα σχολεία τους ,που  με την  δράση , τις  πρωτοβουλίες  και την  προσφορά τους  συμβάλλουν στην  πρόοδο  των μαθητών τους και τη βελτίωση των  συνθηκών μάθησης .

 

Προσωπικά έχω ενημερωθεί από την  Διευθύντρια  του Σχολείου κ. Ελένη Κολιοφώτη  για την δωρεάν εκπόνηση  της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου Δήμου Πάργας.

Συγχαίρω  θερμά τον  κ. Φίλιππο Πετρίδη   πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της AMBIO Α.Ε .  για την   ενέργεια του   να εκπονήσει  Δωρεά  μελέτη  , για την ενεργειακή αναβάθμιση  του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.

Στους  μαθητές και στους  εκπαιδευτικούς  τους,  αξίζει ,   ένας σύγχρονος χώρος μάθησης  με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργο με προστιθέμενη αξία και μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον.

Ως  Περιφερειάρχης  Ηπείρου, υπόσχομαι  ότι  θα   στηρίξω την προσπάθεια  υλοποίησης   της μελέτης   με όραμα ένα πράσινο Σχολείο.

Φωτογραφία από epirus-tv-news.gr


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Γ.ΣΙΟΥΛΑ
Αγαπητή Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και Κύριοι,
     Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που αποτελεί ουσιαστικά το  ‘’εναρκτήριο λάκτισμα’’ μια σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου συνολικά.
     Παρακολουθώντας την πορεία της Διευθύνουσας του σχολείου, κας  Κολιοφώτη, οφείλω να εξάρω την παιδαγωγική ευαισθησία της, τη διοικητική ικανότητά της και  το διαρκές ενδιαφέρον της για τη βελτίωση του σχολείου σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό είναι πασιφανές ότι οι πρωτοβουλίες της ξεπερνούν την απλή διαχειριστική και διεκπεραιωτική ενασχόλησή της με το τυπικό καθηκοντολόγιο και αντανακλούν μια οραματική σύλληψη για το σύγχρονο σχολείο και τις ανάγκες του.
     Μία, λοιπόν, από αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελεί και η σημερινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί τη νέα αντίληψη για την συμβολή των σχολικών χώρων  στην περιβαλλοντική προστασία και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, καθώς η βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση λαμβάνει υπ’ όψη τις επιταγές της οικολογίας και της βιωσιμότητας και επιδιώκει, αφενός να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του χώρου και, αφετέρου, να μειώνεται στο μέγιστο δυνατό η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές ρύπων.
     Ωστόσο, κι ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να επισημάνουμε και την παιδαγωγική διάσταση του όλου εγχειρήματος, καθώς οι ενέργειες της σημερινής γενιάς, οι κατευθύνσεις που αυτή δίνει και οι ευαισθησίες που καλλιεργεί, συνιστούν μάθημα ζωής, πρότυπο μίμησης και εχέγγυο θετικού προσανατολισμού για την γενιά των μαθητών μας. Συνεπώς, κι αυτή η πρωτοβουλία διδάσκει χωρίς να διδάσκει, ευαισθητοποιεί χωρίς να δασκαλεύει.
     Με αυτή τη οπτική, οφείλω να συγχαρώ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της
AMBIO Α.Ε., κ. Φίλιππο Πετρίδη,  για τη δωρεάν εκπόνηση της  μελέτης,   αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συναίνεσαν στην προσπάθεια αυτή.
    Ευελπιστώντας  στην επιτυχία του έργου και στα θετικά, άμεσα ή έμμεσα, αποτελέσματά του, χαιρετίζω και πάλι την εκδήλωση!
Με ειλικρινή εκτίμηση
Γεώργιος Σιούλας
ΣΕΕ  ΠΕ70 – ΠΕΚΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Τρεις νέες θέσεις με κάδους ανακύκλωσης ρούχων – υποδημάτων στην Πάργα

ΑΠΟΨΕΙΣ2 ημέρες ago

Προσβασιμότητα ή …..

Δήμος Πάργας5 ημέρες ago

Εργασίες συντήρησης στο Γυμνασίο – Λυκείο στο Καναλλάκι

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

Δελτίο τύπου της Λαϊκής συσπείρωσης δήμου Πάργας για τα ανταποδοτικά τέλη σε ύδρευση/αποχέτευση και καθαριότητα/φωτισμό

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

Εγγραφές στα τμήματα Μουσικής( Πιάνο) στον Δήμο Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 εβδομάδες ago

Η Πάργα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (photos)

Δήμος Πάργας3 εβδομάδες ago

Καμία αύξηση και φέτος στα ανταποδοτικά τέλη από τον Δήμο

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 εβδομάδες ago

Κώστας Μπάρκας: Ερώτηση για την άμεση στήριξη των ελαιοτριβείων, ώστε να παραμείνει όρθια η παραγωγή του ελαιολάδου

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

Καναλλάκι3 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

Title

ΑΠΟΨΕΙΣ2 ημέρες ago

Προσβασιμότητα ή …..

Το καλοκαίρι έφυγε, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και χρήματα στον τόπο μετά από ένα μεγάλο διάστημα καραντίνας κ περιορισμών στην ελευθερία...

Δήμος Πάργας5 ημέρες ago

Εργασίες συντήρησης στο Γυμνασίο – Λυκείο στο Καναλλάκι

Ολοκληρώθηκε το εξωτερικό βάψιμο, καθώς και οι παρεμβάσεις συντήρησης του Γυμνασίου – Λυκείου Καναλλακίου σε υδρορροές και εξωτερικά επιχρίσματα. Με...

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

Πραγματοποιήθηκε στις 3/11 η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας με σκοπό την προετοιμασία αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων...

Δήμος Πάργας4 εβδομάδες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με μέλη των Εθνικών ομάδων TAEKWONDO και KICKBOXING

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας Τάσου Πάπανικολάου, συνάντησε και βράβευσε τα μέλη των...

Δήμος Πάργας4 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η λειτουργία του παραρτήματος Πάργας του ΙΕΚ Πρέβεζας

Μετά από τις συντονισμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που οδήγησαν στη δημιουργία του παραρτήματος Πάργας του  ΙΕΚ Πρέβεζας, ξεκινά η λειτουργία...

ΠΑΡΓΑ1 μήνα ago

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Βάλτο- Επιχείρηση της Πυροσβεστικής)

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερις άνδρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα Ένας 62χρονος  παρασύρθηκε από ορμητικά νερά μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή Χρυσογιάλι...

Δημοφιλή