Πράγματι τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν χάρη στη μείωση της κυκλοφορίας των πλοιαρίων λόγω της καραντίνας, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν δελφίνια στα κανάλια της, ενώ αναφορικά με τους κύκνους είναι συχνοί επισκέπτες στο νησί Μπουράνο, ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Κυκλοφορεί viral ισχυρισμός πως εξαιτίας της καραντίνας στη Βενετία, δελφίνια και κύκνοι εμφανίστηκαν στα κανάλια της. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός που έχει ξεπεράσεις τις 14 χιλιάδες κοινοποιήσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

since there’s no boat’s traffic in venice’s canals, white swans came back 😭 this is precious

View image on Twitter
3,361 people are talking about this

Τι ισχύει;

Ο υπό εξέταση ισχυρισμός ξεκίνησε από δύο δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του Twitter. Σύμφωνα με την πρώτη μια χρήστης του Twitter, η Ahuja, που ζει στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ισχυρίστηκε πως η επιδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα το καθάρισμα του νερού των καναλιών της Βενετίας. Ως εκ τούτου τα ψάρια είναι πλέον ορατά και κύκνοι έκαναν την εμφάνισή τους.

Όπως αργότερα παραδέχτηκε, επρόκειτο για επεξεργασία εικόνων τις οποίες συγκέντρωσε από το διαδίκτυο. Επίσης αγνοούσε πως οι κύκνοι είναι συχνοί επισκέπτες του Μπουράνο, του χρωματιστού νησιού της Ιταλίας ήδη προτού ξεσπάσει εκεί ο κορωνοϊός. Όπως δήλωσε η Ahuja, στόχο είχε να φέρει χαρά με αυτό της το δημοσίευμα, ωστόσο δεν διέγραψε την φωτογραφία από τον λογαριασμό της η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 700 χιλιάδες likes.

Gianluca De Santis@b8taFPS

Venice hasn’t seen clear canal water in a very long time. Dolphins showing up too. Nature just hit the reset button on us

Embedded video

12.6K people are talking about this

To Δελφίνι

Η δεύτερη δημοσίευση έγινε από τον χρήστη Gianluca De Santis. Σε αυτή ο χρήστης ισχυρίζεται πως τα κανάλια της Βενετίας έχουν καιρό να υπάρξουν τόσο καθαρά, με αποτέλεσμα δελφίνια να κάνουν την εμφάνιση τους. “Η φύση φαίνεται να έκανε μιαν επανεκκίνηση”.

Από τα κτήρια που υπάρχουν στο επίμαχο βίντεο, εντοπίσαμε την ακριβή θέση της βιντεολήψης.

Συμπέρασμα

Πράγματι τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν χάρη στη μείωση της κυκλοφορίας των πλοιαρίων λόγω της καραντίνας, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν δελφίνια στα κανάλια της, ενώ αναφορικά με τους κύκνους είναι συχνοί επισκέπτες στο νησί Μπουράνο, ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: ellinikahoaxes.gr