Connect with us

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…

Σε ένα περίπου μήνα (παραμονές Χριστουγέννων), με πιθανότερες ημερομηνίες 17 ή 19 Δεκεμβρίου, αρχίζουν τακτικές πτήσεις απο την Λάρνακα στα Γιάννινα τα αεροσκάφη της Κυπριακής εταιρείας ΤUS AIR, ανοίγοντας ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας της Κύπρου με τα Γιάννινα.
Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Fokker 100 των 100 ατόμων και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο (πιθανότατα κάθε Σάββατο και Κυριακή).
Οι πτήσεις δεν θα είναι μισθωμένες (τσάρτερ), αλλά κανονικά δρομολόγια που θα εξυπηρετούν γκρούπ τουριστικών γραφείων, αλλά και μεμονωμένους επιβάτες.
Οι οριστικές συμφωνίες θα κλείσουν την ερχόμενη Τρίτη στην Λευκωσία, όπου και θα οριστικoποιηθούν οι ημέρες και τα ωράρια των πτήσεων, σε προγραμματισμένες συναντήσεις που θα έχει η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων που ήδη αναχώρησε για την Κύπρο, με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας και με τουριστικούς παράγοντες στην Κύπρο, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού που γίνεται στη μεγαλόνησο.
Στην αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων, συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, κ.λ.π.
Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα, είχε εκδηλωθεί απο καιρό, γιατί από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε οτι στην Ήπειρο (και κυρίως στα Γιάννινα), υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο Κυπρίους αλλά και τον εμπορικό κόσμο, που επιζητούν για πολλούς λόγους αεροπορική σύνδεση. Κυρίως θα εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι αριθμοί φοιτητών και συγγενών τους καθώς και πολλοί Κύπριοι των Ιωαννίνων.
 Ταυτόχρονα οι πτήσεις αυτές θα εξυπηρετούν Κυπρίους και Αλβανούς που έχουν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις καθώς και η μεταφορά εμπορευμάτων που είναι σε υψηλά επίπεδα απο την Κύπρο προς την Αλβανία.
 Πριν απο χρόνια, η Αegean είχε στον σχεδιασμό της την ίδια πτήση γιατί υπήρχε ζήτηση απο επιχειρηματίες της Κύπρου, αλλά τελικά δεν προχώρησε γιατί εκείνη την περίοδο η ελληνική αεροπορική εταιρεία βρίσκονταν στο στάδιο εξαγοράς της Olympic αναδιάρθρωσης του στόλου της κ.λ.π. Στους τωρινούς σχεδιασμούς της η ίδια εταιρεία είχε πτήσεις απο Γιάννινα για Λάρνακα και Ηράκλειο, αλλά σε αυτή την φάση τους πρόλαβαν οι Κύπριοι.
Οι Κύπριοι ποντάρουν και στον ντόπιο τουρισμό, αφού το ενδιαφέρον τους είναι όχι μόνο για τους θερινούς μήνες στα παράλια της Ηπείρου, αλλά και τον χειμώνα -που κυρίως ταξιδεύουν οι Κύπριοι-, οι ορεινοί προορισμοί των Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα ενδιαφέρον υπάρχει απο την Κύπρο για τα ελληνόφωνα χωριά της Β. Ηπείρου.
Όλα αυτά και πολλά άλλα παρόμοια, θα συζητηθούν και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις την Τρίτη στην Λευκωσία. Η ανησυχία των Κυπρίων για τα καύσιμα θα ξεπεραστεί γιατί ήδη η εταιρεία καυσίμων περιμένει το «οκεϋ» απο την ΥΠΑ για να στείλει τα βυτιοφόρα της για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών.Περισσότερα λοιπόν, με την επιστροφή της αντιπροσωπείας απο την Κύπρο…
Η APOLLO ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Ο τουριστικος οργανισμός APOLLO που φέτος με επιτυχία άνοιξε τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από την Κοπεγχάγη, ξεκίνησε ήδη την προώθηση τουριστών απο Δανία και Σουηδία προς τα Γιάννινα και τα Ζαγοροχώρια, με μικρά γκρούπ που ήδη φθάνουν στα Γιάννινα με τα δρομολόγια της Aegean – Olympic, μέσω Αθήνας. Ταυτόχρονα κλείστηκαν συμφωνίες με ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια, κυρίως του Παπίγκου.
Η προωθήσεις των γκρούπς θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα, συνεχώς αυξανόμενα, μέχρι να φθάσουν τους αριθμούς που να καλύπτουν την πληρότητα αεροσκάφους, οπότε θα δρομολογηθούν επιπλέον πτήσεις τσάρτερ. Μια πτήση της ΑPOLLO αποκλειστικά για Γιάννινα, Ζαγοροχώρια κ.λ.π. έχει προγραμματισθεί για τις 14 Μαϊου απο την Στοκχόλμη, πέρα απο τις πτήσεις που θα γίνονται απο την ίδια πόλη και την Κοπεγχάγη και για Σύβοτα, Πάργα.
-Ταυτόχρονα οι Πολωνοί με την αεροπορική εταιρεία Planet Small έχουν οριστικοποιήσει τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Γιάννινα, στοχεύοντας σε ομάδες εκδρομέων για τα παράλια της Ηπείρου, αλλά και τα Γιάννινα, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο.
-Απο την πλευρά της η Ισραηλινή εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες οριστικοποιεί τις πτήσεις στα Γιάννινα που θα είναι για όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.
-Οι Ρώσοι ήλθαν στα Γιάννινα, έκλεισαν συμφωνίες με ξενοδόχους της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Κόνιτσας και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσουν τις πτήσεις τους. Πρόσφατα στα Γιάννινα βρέθηκε και ο εκ των ιδιοκτητών του Ομίλου Mοuzenidis που κάθε καλοκαίρι μεταφέρουν στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο όγκο των Ρώσων τουριστών, με την δική τους αεροπορική εταιρεία Ellinair που εδρεύει την Θεσσαλονίκη. Δεν έχει γίνει γνωστό τι κινήσεις θα γίνουν απο τον συγκεκριμένο όμιλο…
-Επίσης στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων (κυρίως στο θέμα των καυσίμων), ζήτησε από την ΥΠΑ και μεγάλο τουριστικό γραφείο του Άμστερνταμ, ενδιαφερόμενοι κυρίως για τους θερινούς μήνες. 
TO ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Όλα δείχνουν οτι έχει διευθυντηθεί το θέμα της εγκατάστασης των καυσίμων απο τις δύο εταιρείες (Air BP και ΕΚΟ), σχετικά με τους χώρους που έχουν οριστεί και δεν απομένει παρά το «πράσινο φως» απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Η Air BP είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως με βυτιοφόρα και μπάουζερ τον εφοδιασμό των αεροσκαφών, αφού ήταν και πριν ένα χρόνο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και συμπληρώνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Από την άλλη πλευρά η ΕΚΟ θα μπορεί να λειτουργήσει στο αεροδρόμιο απο τον ερχόμενο Μάρτιο. Και οι δύο εταιρείες, έχουν ξεκινήσει την διαδικασία συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρείες που θα εκτελούν πτήσεις στα Γιάννινα. Για την εγκατάσταση των μόνιμων δεξαμενών καυσίμων, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες.
Tα καύσιμα που θα διατίθενται πλέον απο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα είναι σε μεγάλη δεξαμενή (αρχικά με βυτιοφόρα και μπάουζερ στη συνέχεια με μόνιμες δεξαμενές κάτω απο το έδαφος), για μεγάλα τζέτ ( Jet A1) και για τα μικρά αεροπλάνα μικρότερες δεξαμενές (AV GAZ). Tα καύσιμα θα είναι κατάλληλα και για ελικόπτερα όλων των τύπων, γιατί ήδη ζητήθηκαν -πέρα απο ιδιώτες- και από εταιρείες που θα χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά υλικών στις περιοχές που θα γίνονται έρευνες για πετρέλαια…
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ allnews-epirus.blogspot.gr

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 day ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ6 days ago

Πρόστιμα έως 60.000 ευρώ για το κλείσιμο των παραλιών!

ΕΡΕΥΝΕΣ7 days ago

Κολοσσιαίο σκάνδαλο με τα «σπιτάκια» της ΤΕΧΑΝ

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Uncategorized2 weeks ago

Αρχές των Τυχερών Παιχνιδιών: Γέννηση του Παιχνιδιού

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Δημος Παργας2 weeks ago

Κοινό μέτωπο Δημάρχου και αντιπολίτευσης: Στοχοποιείται η δημοτική περιουσία της Πάργας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Πάργας

Δημος Παργας3 weeks ago

Στο πλευρό των κατοίκων της Λούτσας η παράταξη “Βήμα στο αύριο”

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 day ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25 Μαρτίου στον Δήμο Πάργας

Σε Καναλάκι, Πάργα, αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας εορτάστηκε με λαμπρότητα η εθνική επέτειος της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ