Connect with us

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…

Σε ένα περίπου μήνα (παραμονές Χριστουγέννων), με πιθανότερες ημερομηνίες 17 ή 19 Δεκεμβρίου, αρχίζουν τακτικές πτήσεις απο την Λάρνακα στα Γιάννινα τα αεροσκάφη της Κυπριακής εταιρείας ΤUS AIR, ανοίγοντας ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας της Κύπρου με τα Γιάννινα.
Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Fokker 100 των 100 ατόμων και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο (πιθανότατα κάθε Σάββατο και Κυριακή).
Οι πτήσεις δεν θα είναι μισθωμένες (τσάρτερ), αλλά κανονικά δρομολόγια που θα εξυπηρετούν γκρούπ τουριστικών γραφείων, αλλά και μεμονωμένους επιβάτες.
Οι οριστικές συμφωνίες θα κλείσουν την ερχόμενη Τρίτη στην Λευκωσία, όπου και θα οριστικoποιηθούν οι ημέρες και τα ωράρια των πτήσεων, σε προγραμματισμένες συναντήσεις που θα έχει η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων που ήδη αναχώρησε για την Κύπρο, με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας και με τουριστικούς παράγοντες στην Κύπρο, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού που γίνεται στη μεγαλόνησο.
Στην αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων, συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, κ.λ.π.
Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα, είχε εκδηλωθεί απο καιρό, γιατί από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε οτι στην Ήπειρο (και κυρίως στα Γιάννινα), υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο Κυπρίους αλλά και τον εμπορικό κόσμο, που επιζητούν για πολλούς λόγους αεροπορική σύνδεση. Κυρίως θα εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι αριθμοί φοιτητών και συγγενών τους καθώς και πολλοί Κύπριοι των Ιωαννίνων.
 Ταυτόχρονα οι πτήσεις αυτές θα εξυπηρετούν Κυπρίους και Αλβανούς που έχουν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις καθώς και η μεταφορά εμπορευμάτων που είναι σε υψηλά επίπεδα απο την Κύπρο προς την Αλβανία.
 Πριν απο χρόνια, η Αegean είχε στον σχεδιασμό της την ίδια πτήση γιατί υπήρχε ζήτηση απο επιχειρηματίες της Κύπρου, αλλά τελικά δεν προχώρησε γιατί εκείνη την περίοδο η ελληνική αεροπορική εταιρεία βρίσκονταν στο στάδιο εξαγοράς της Olympic αναδιάρθρωσης του στόλου της κ.λ.π. Στους τωρινούς σχεδιασμούς της η ίδια εταιρεία είχε πτήσεις απο Γιάννινα για Λάρνακα και Ηράκλειο, αλλά σε αυτή την φάση τους πρόλαβαν οι Κύπριοι.
Οι Κύπριοι ποντάρουν και στον ντόπιο τουρισμό, αφού το ενδιαφέρον τους είναι όχι μόνο για τους θερινούς μήνες στα παράλια της Ηπείρου, αλλά και τον χειμώνα -που κυρίως ταξιδεύουν οι Κύπριοι-, οι ορεινοί προορισμοί των Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα ενδιαφέρον υπάρχει απο την Κύπρο για τα ελληνόφωνα χωριά της Β. Ηπείρου.
Όλα αυτά και πολλά άλλα παρόμοια, θα συζητηθούν και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις την Τρίτη στην Λευκωσία. Η ανησυχία των Κυπρίων για τα καύσιμα θα ξεπεραστεί γιατί ήδη η εταιρεία καυσίμων περιμένει το «οκεϋ» απο την ΥΠΑ για να στείλει τα βυτιοφόρα της για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών.Περισσότερα λοιπόν, με την επιστροφή της αντιπροσωπείας απο την Κύπρο…
Η APOLLO ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Ο τουριστικος οργανισμός APOLLO που φέτος με επιτυχία άνοιξε τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από την Κοπεγχάγη, ξεκίνησε ήδη την προώθηση τουριστών απο Δανία και Σουηδία προς τα Γιάννινα και τα Ζαγοροχώρια, με μικρά γκρούπ που ήδη φθάνουν στα Γιάννινα με τα δρομολόγια της Aegean – Olympic, μέσω Αθήνας. Ταυτόχρονα κλείστηκαν συμφωνίες με ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια, κυρίως του Παπίγκου.
Η προωθήσεις των γκρούπς θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα, συνεχώς αυξανόμενα, μέχρι να φθάσουν τους αριθμούς που να καλύπτουν την πληρότητα αεροσκάφους, οπότε θα δρομολογηθούν επιπλέον πτήσεις τσάρτερ. Μια πτήση της ΑPOLLO αποκλειστικά για Γιάννινα, Ζαγοροχώρια κ.λ.π. έχει προγραμματισθεί για τις 14 Μαϊου απο την Στοκχόλμη, πέρα απο τις πτήσεις που θα γίνονται απο την ίδια πόλη και την Κοπεγχάγη και για Σύβοτα, Πάργα.
-Ταυτόχρονα οι Πολωνοί με την αεροπορική εταιρεία Planet Small έχουν οριστικοποιήσει τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Γιάννινα, στοχεύοντας σε ομάδες εκδρομέων για τα παράλια της Ηπείρου, αλλά και τα Γιάννινα, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο.
-Απο την πλευρά της η Ισραηλινή εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες οριστικοποιεί τις πτήσεις στα Γιάννινα που θα είναι για όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.
-Οι Ρώσοι ήλθαν στα Γιάννινα, έκλεισαν συμφωνίες με ξενοδόχους της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Κόνιτσας και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσουν τις πτήσεις τους. Πρόσφατα στα Γιάννινα βρέθηκε και ο εκ των ιδιοκτητών του Ομίλου Mοuzenidis που κάθε καλοκαίρι μεταφέρουν στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο όγκο των Ρώσων τουριστών, με την δική τους αεροπορική εταιρεία Ellinair που εδρεύει την Θεσσαλονίκη. Δεν έχει γίνει γνωστό τι κινήσεις θα γίνουν απο τον συγκεκριμένο όμιλο…
-Επίσης στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων (κυρίως στο θέμα των καυσίμων), ζήτησε από την ΥΠΑ και μεγάλο τουριστικό γραφείο του Άμστερνταμ, ενδιαφερόμενοι κυρίως για τους θερινούς μήνες. 
TO ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Όλα δείχνουν οτι έχει διευθυντηθεί το θέμα της εγκατάστασης των καυσίμων απο τις δύο εταιρείες (Air BP και ΕΚΟ), σχετικά με τους χώρους που έχουν οριστεί και δεν απομένει παρά το «πράσινο φως» απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Η Air BP είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως με βυτιοφόρα και μπάουζερ τον εφοδιασμό των αεροσκαφών, αφού ήταν και πριν ένα χρόνο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και συμπληρώνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Από την άλλη πλευρά η ΕΚΟ θα μπορεί να λειτουργήσει στο αεροδρόμιο απο τον ερχόμενο Μάρτιο. Και οι δύο εταιρείες, έχουν ξεκινήσει την διαδικασία συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρείες που θα εκτελούν πτήσεις στα Γιάννινα. Για την εγκατάσταση των μόνιμων δεξαμενών καυσίμων, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες.
Tα καύσιμα που θα διατίθενται πλέον απο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα είναι σε μεγάλη δεξαμενή (αρχικά με βυτιοφόρα και μπάουζερ στη συνέχεια με μόνιμες δεξαμενές κάτω απο το έδαφος), για μεγάλα τζέτ ( Jet A1) και για τα μικρά αεροπλάνα μικρότερες δεξαμενές (AV GAZ). Tα καύσιμα θα είναι κατάλληλα και για ελικόπτερα όλων των τύπων, γιατί ήδη ζητήθηκαν -πέρα απο ιδιώτες- και από εταιρείες που θα χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά υλικών στις περιοχές που θα γίνονται έρευνες για πετρέλαια…
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ allnews-epirus.blogspot.gr

Comments

Η εφημερίδα της ΠάργαςΙούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΙΣΤΟΡΙΑ3 έτη ago

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ… …έχει χρώμα βαυαρικό και στην άκρη χαραγμένο τον εγγλέζικο σταυρό

ΙΣΤΟΡΙΑ3 έτη ago

Σε ποιον ανήκει η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»;

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Οι καταρράκτες της Πάργας από ψηλά

ΠΑΡΓΑ7 μήνες ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σουλιώτες:Τα Αυστηρά Ήθη ,Η Πειθαρχία, Η Μπέσα Και Η Αγάπη Τους Για Την Ελευθερία..

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι 51 καλύτερες παραλίες σε Πάργα & Σύβοτα σε ένα καταπληκτικό βίντεο

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΔημοφιλήΑρέσει σε %d bloggers: