ΠΑΡΓΑ
Η παραλία του Αγ. Σώστη Πάργας από ψηλά

Η παραλία είναι προσβάσιμη κυρίως μέσω πλοίων που κάνουν εκδρομές στην περιοχή, με αφετηρία την Πάργα.
Καλά κρυμμένη από τους περισσότερους επισκέπτες του δήμου Πάργας, απομονωμένη και ερημική λόγω της δύσκολης πρόσβασης από ξηράς, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Σώστη, στην οποία δεσπόζει και ένα εκκλησάκι ανάμεσα στα βράχια.
Χτισμένη στη σχισμή δύο επιβλητικών βράχων, η εκκλησία του Αγίου Σώστη, από την οποία έλαβε και η παραλία το όνομά της, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες της περιοχής.
Η παραλία είναι προσβάσιμη κυρίως μέσω πλοίων που κάνουν εκδρομές στην περιοχή, με αφετηρία την Πάργα.
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.
Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ απέναντί της βρίσκονται οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.
Αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άη Γιαννάκης στα ανατολικά.
Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.
Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.
https://youtu.be/Q3rTLgPMq3c
naftemporiki.gr με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ανδρόνικος Σωτηρίου: Νέα κυκλοφορία στο Spotify με το «A Night in Bucharest»

Τη νέα του μουσική κυκλοφορία με τίτλο «A Night in Bucharest» παρουσιάζει στο Spotify ο Ανδρόνικος Σωτηρίου, συνεχίζοντας τη δημιουργική του πορεία στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής jazz.
Το «A Night in Bucharest», διάρκειας 6 λεπτών και 48 δευτερολέπτων, αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη μουσική παρουσία του Έλληνα μουσικού και είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Spotify.
Ο Ανδρόνικος Σωτηρίου έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, έχοντας αναπτύξει έναν προσωπικό μουσικό χαρακτήρα με αναφορές στη σύγχρονη jazz, τον αυτοσχεδιασμό, το groove και λατινοαμερικανικά ρυθμικά στοιχεία.
Η πορεία του περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, καθώς και συμμετοχή σε διαφορετικά μουσικά σχήματα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται το Andronikos Sotiriou Quartet, που δημιουργήθηκε το 2015, αλλά και μικρότερα σύνολα μέσα από τα οποία παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές jazz standards.
Στη συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται επίσης έργα όπως τα «Path» και «Monsters on the Loose», με τη νέα κυκλοφορία «A Night in Bucharest» να αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της συνεχιζόμενης μουσικής του αναζήτησης.
ΠΑΡΓΑ
Από την Πάργα ο συλληφθείς για το περιστατικό με μαχαίρι στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι

Άνδρας από την Πάργα συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026, μετά από περιστατικό με μαχαίρι που σημειώθηκε στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα στο χέρι.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι. Ο κατηγορούμενος τραυμάτισε ημεδαπό στο χέρι με μαχαίρι, με τον τραυματία να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


























