ΗΠΕΙΡΟΣ
ΟΑΕΔ: 1.338 νέοι άνεργοι σε ένα μήνα στην Ήπειρο!
Μάλιστα, η ποσοστιαία μεταβολή των ανέργων από το Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο στην Ήπειρο ανέρχεται σε 5,59% και είναι η τρίτη μεγαλύτερη, πίσω από το Νότιο Αιγαίο και τα Ιόνια Νησιά! Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, 10.811 άνθρωποι στην Ήπειρο ψάχνουν δουλειά για ένα χρόνο, 14.482 βρίσκονται γραμμένοι στους καταλόγους του Οργανισμού για πάνω από ένα χρόνο, ενώ 2.886 άνθρωποι, αν και είναι γραμμένοι στους καταλόγους, έπαψαν πια να αναζητούν δουλειά!
Απογοήτευση…
Θλίψη και βέβαια έντονη απογοήτευση προκαλεί ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, που ανέρχεται σε 761.769 άτομα. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (56,78%). Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων και στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11%.Πτυχιούχοι… άνεργοι!
Τέλος, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι όσα περισσότερα πτυχία έχει κάποιος, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει και να μείνει άνεργος!Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στο εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλογεί το 15,52% των ανέργων του Ιανουαρίου, ενώ στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως τη Γ’ Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,17%.
Λήγει…
Τέλος, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ, λήγει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στο Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη παράδοση και με αποζημίωση αν υπάρξει καθυστέρηση, ποιοτικά προϊόντα και
ΔΩΡΕΑΝ Κουπόνια μέχρι και €100 για νέους χρήστες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
32χρονος στην Πάργα έβαλε τέλος στη ζωή του
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 months ago
Η ΤΕΡΝΑ είχε αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καρδίτσα το 2021!
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 months ago
«Είχαμε προειδοποιήσει για την Κακοκαιρία Daniel, όλοι ήξεραν» αποκαλύπτει το meteo
-
ΠΑΡΓΑ3 months ago
Περίθαλψη… στο ρίσκο
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Έγκριση από την Αρχή Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για ήπιες παρεμβάσεις στο Κάστρο της Πάργας
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.
-
Δημος Παργας2 weeks ago
«Δεν θα σας δώσω ούτε ένα ενοίκιο για την έκταση» λέει το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ!
-
ΠΑΡΓΑ2 months ago
Πάργα – Κοσμοπολίτικος προορισμός με Επτανησιακή αύρα (Βίντεο)