Connect with us

ΦΑΝΑΡΙ

Με μήνυση απάντησαν οι ιδιοκτήτες του Δάσους της Βαλανιδορράχης

Published

on

Στη δημοσιότητα έκθεση αυτοψίας δασολόγου έδωσαν οι ιδιοκτήτες

Με μήνυση απάντησαν οι ιδιοκτήτες του Δάσους της Βαλανιδορράχης στο κείμενο που συνόδευε 430 υπογραφές πολιτών.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες έδωσαν στην δημοσιότητα και την έκθεση αυτοψίας – καταγραφή – εκτίμηση ζημιών του συντάκτη δασολόγου κ Διονυσίου Λιναρδάτου, η οποία συντάχθηκε κατά τη διάρκεια που καθαρίζονταν το δάσος, στην οποία διαπιστώνονται εντός του διαχειρισθέντος πλέον δάσους Βαλανιδορράχης.

Στο κείμενο του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διαχειριστικής επιτροπής  δάσους Βαλανιδορράχης Απόστολος Τάσσης αναφέρει:

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα ότι πολίτες της περιοχής (αλλά και αρκετοί παντελώς άγνωστοι) ενδιαφέρονται για την προστασία του δάσους Βαλανιδορράχης. Η υπογραφή τους όμως χρησιμοποιήθηκε κάτω από εξυβριστική φωτογραφία σε τοίχο : «κάτω τα ξερά σας από το δάσος της Βαλανιδορράχης».

Στους αναπάντεχους αυτούς συμμάχους μας –υπαρκτούς ή ανύπαρκτους, στην κοινή προσπάθεια να προστατέψουμε το δάσος, πρώτοι συνυπογράφουμε. Όμως, την υπογραφή μας, όσο ανιδιοτελείς κι αν είμαστε κι όσο ανυποψίαστοι, οφείλουμε όλοι να προσέχουμε που και πως τη βάζουμε.

-Αυτοί που ζήτησαν την υπογραφή σας, δεν αναφέρονται και δεν προσυπογράφουν το κείμενο. Εκείνοι που μέχρι τώρα υπέγραφαν ως «επιτροπή αγώνα Φαναρίου», τώρα χρησιμοποιούν τις δικές σας υπογραφές για να κρυφτούν και πάλι. Γιατί δεν βγαίνουν να τους δούμε;

-Ανάμεσα σε αυτούς κρύβονται οι καταπατητές που έχουν εκδιωχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από εμάς, από το δάσος και στην προσπάθειά τους να το ξανακαταλάβουν και να το καταστρέψουν, σας χρησιμοποιούν ως όχημα.

-Το μόνο δάσος που μπορείτε να χαίρεστε και να απολαμβάνετε ΕΛΕΥΘΕΡΟ, είναι το συγκεκριμένο δάσος Βαλανιδορράχης που εμείς προστατεύουμε. Τα υπόλοιπα δημοτικά δάση του δήμου Πάργας είναι αδιαχείριστα και κατειλημμένα από εντόπιους ή από ξένους αγοραστές. Έχουν οικοδομηθεί, έχουν περιφραχθεί, αλλά δεν έτυχαν ανάλογου ενδιαφέροντος. Ρίξτε απλά μια ματιά τριγύρω.

-Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μελέτης διαχείρισης του δάσους για τα έτη 2018 – 2027. Μελέτη διαχείρισης σημαίνει καθαρίζουμε το δάσος σύμφωνα με τον τρόπο που υποδεικνύει το δασαρχείο, ώστε αυτό να παραμένει ασφαλές. Αυτό, το κάναμε με έξοδά μας, για τρίτη φορά, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν.

-Πέρυσι τέτοια εποχή κάποιοι κατέληξαν στο αυτόφωρο και κάποιοι άλλοι σας ξεσήκωναν σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας, ότι ο Δήμος θα ασκήσει αγωγή και θα διεκδικήσει το δάσος. Ότι εμείς προτιθέμεθα με πρόσχημα τη μελέτη διαχείρισης του δάσους να κλείσουμε τις παραλίες και τους δρόμους και να τα αποκλείσουμε από το κοινό. Ότι εμείς είμαστε ιδιοτελείς ιδιοκτήτες  και οι ίδιοι ανιδιοτελείς υπέρ άνω πάσης υποψίας.

-Σας είπαν αλήθεια; Στερηθήκατε το δάσος και τις παραλίες του φέτος; Βρήκατε κάποιο δρόμο κλεισμένο;

Αντιθέτως:

-Σας είπαν ότι ιδιώτες προσπαθούν να ιδιοποιηθούν το δάσος: Μα το δάσος ήταν και θα παραμείνει δάσος, και το Ελληνικό Δημόσιο είναι συνιδιοκτήτης του κατά 20%. Το Ελληνικό Δημόσιο ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντα αρωγός μας στις προσπάθειες να το προστατέψουμε.

-Σας είπαν ότι προσπαθούμε να το καταστρέψουμε: Το δάσος Βαλανιδορράχης, αν κινδυνεύει από κάποιους, δεν είναι από εμάς. Στη δήλωσή μας στο κτηματολόγιο το δηλώσαμε και πάλι ως δάσος. Ομοίως έτσι καταχωρήθηκε στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν. Κάποιοι όμως από τους καταπατητές που κρύβονται ανάμεσά σας, το δήλωσαν ως ελαιώνες!

Κι επίσης δεν σας είπαν, ότι:

1ον. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2020, τότε που ο δήμος επιχείρησε με κάθε τρόπο να σταματήσει τη διαχειριστική μελέτη (αλλά δεν τα κατάφερε) ο κος δασάρχης είχε επιστήσει την προσοχή λέγοντας : «… Τα δάση πρέπει να διαχειρίζονται … ου μη γένοιτο αν γίνει μια άλλη καταστροφή σαν του ΜΑΤΙΟΥ, αν γίνει μια πυρκαγιά θα καείτε … αυτή τη στιγμή εκεί μέσα είναι βραδυφλεγής βόμβα, όπως είναι και τα όμορα δάση της περιοχής γιατί είναι αδιαχείριστα χρόνια τώρα».

Ρωτήστε τους λοιπόν τι έκαναν για εσάς! Και τι θα κάνετε εσείς αύριο το πρωί γι’ αυτό, στα πλαίσια του ίδιου ενδιαφέροντός σας;

  1. Παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας – καταγραφή – εκτίμηση ζημιών του συντάκτη δασολόγου κ Διονυσίου Λιναρδάτου, η οποία συντάχθηκε κατά τη διάρκεια που καθαρίζονταν το δάσος, στην οποία διαπιστώνονται εντός του διαχειρισθέντος πλέον δάσους Βαλανιδορράχης ασύλληπτα αίσχη. Παράνομες υλοτομίες πεύκης με αλυσοπρίονα και τσεκούρια, παράνομες καταλήψεις σε όλο το δάσος και παράνομη δημιουργία δρόμων για απομάκρυνση προϊόντων λαθροϋλοτομίας. Έχετε ενημερωθεί;  Αν όχι σας προσκομίζουμε πλήθος από φωτογραφίες όπου θα βρείτε, στάνες, μαντριά, κτίσματα, φράχτες, εκχερώσεις, σκουπίδια, 120 κομμένα τεράστια δέντρα, πρόσφατες καταλήψεις, υποκρισία, ιδιοτέλεια και ψευτιά.

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μας επέτρεπαν να διαχειριστούμε το δάσος. Για να μη βρούμε τους καταπατητές που κρύβονται πίσω από τα βάτα και τα 120 πεύκα που ήταν κομμένα!

Όλα αυτά, κατατέθηκαν σήμερα στον κ Εισαγγελέα Πρέβεζας αρμοδίως με μηνυτήρια αναφορά. Όλοι όσοι έχουμε ονοματεπώνυμο και είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, θα κληθούμε άμεσα στον κ Εισαγγελέα για να καταθέσουμε τι γνωρίζουμε. Εκείνοι οι κάποιοι όμως … δεν υπέγραψαν τα κείμενα!

Δεν πειράζει. Εμείς γνωρίζουμε και ονόματα και λεπτομέρειες και πάνω από όλα δεν ανεχόμαστε ειρωνείες και πολύ περισσότερο θρασύτητα. Κατόπιν της τελευταίας αυτής κινητικότητας, αναγκασθήκαμε να επισπεύσουμε. Ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις.

Αγαπητοί δημότες. Το δάσος Βαλανιδορράχης, κάποια μέρα αν μπορέσει να ξεπετάξει από πάνω του πολιτικάντηδες, πονηρούς, καταπατητές και τους εκφραστές της συντήρησης και της καθυστέρησης που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες, θα γίνει το στολίδι που θα δοξάσει την περιοχή και η πηγή που θα θρέψει τα παιδιά μας ώστε να παύσουν να φεύγουν στη Γερμανία. Ζήσαμε ήδη 4 γενιές προσπαθώντας να το προστατεύουμε, δίχως να έχουμε εισπράξει από αυτό ούτε μία δραχμή, ούτε ένα Ευρώ.

Εμείς επί 100 χρόνια κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν ενοχλούμε κανέναν, προσποιούμαστε ενίοτε πως δεν ακούμε για να μη δίνουμε βήμα αντιπαράθεσης σε ανύπαρκτες οντότητες, αλλά δεν κουραζόμαστε και δεν φοβόμαστε. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Ίσως με μεγαλύτερη ένταση, διότι κάποιοι εξέλαβαν την ανοχή ως αδυναμία.

Κι εσείς όμως, θα πρέπει να διαλέξετε με ποια παράταξη θέλετε να συμπορευτείτε, καθώς και πως εντάσσετε τον εαυτό σας, μέσα στην νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά όχι μεταξύ μας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

της διαχειριστικής επιτροπής 

δάσους Βαλανιδορράχης

Απόστολος Τάσσης 

Ακολουθούν εικόνες από την έκθεση αυτοψίας του κ. Λιναρδάτου:

 

Πηγή mypreveza.gr

Η εφημεριδα της Παργας

July 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 day ago

Η Αγαπηδάκη «άδειασε» τον Βαρτζόπουλο για το ΚΥ Πάργας: «Μίλησε ως πολιτικός, όχι ως υπουργός!»

Δημος Παργας2 days ago

Εμπρησμός στο Καναλάκι: Άμεση Παρέμβαση της Πυροσβεστικής με Στήριξη του Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 days ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 days ago

Κώστας Μπάρκας: « Σήμερα στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

ΕΡΕΥΝΕΣ3 days ago

Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές

ΠΑΡΓΑ4 days ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ5 days ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Ερχονται αυξήσεις φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούλιο

Καναλλακι2 weeks ago

Εντοπίστηκε νεκρός ο 61χρονος, πρώην Δήμαρχος της Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ1 year ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Ενημερωτικό video για την ευαισθητοποίηση των δημοτών

ΠΑΡΓΑ2 days ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

Ο Αχιλλέας Δημάκος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του θεματικού ελαιώνα με τη συμβολή τοπικών οικογενειών. Ευχαρίστησε...

ΠΑΡΓΑ4 days ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Πρόκειται για το πρακτορείο ΟΠΑΠ που λειτουργεί πλέον υπό τη διεύθυνση,  της Quinte Στο κατάστημα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση, ενώ...

μπροστά Κρυονέρι Πάργα μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ5 days ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

Ο πόλεμος της παραλίας και… της καταγγελίας έχει ανάψει για τα καλά εν μέσω καλοκαιριού και το κάρφωμα πάει σύννεφο...

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 19/06 15:10, 15 χλμ ΒΑ από Πάργα Το εστιακό βάθος του σεισμού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνετε στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ