Connect with us

ΦΑΝΑΡΙ

Με μήνυση απάντησαν οι ιδιοκτήτες του Δάσους της Βαλανιδορράχης

Στη δημοσιότητα έκθεση αυτοψίας δασολόγου έδωσαν οι ιδιοκτήτες

Με μήνυση απάντησαν οι ιδιοκτήτες του Δάσους της Βαλανιδορράχης στο κείμενο που συνόδευε 430 υπογραφές πολιτών.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες έδωσαν στην δημοσιότητα και την έκθεση αυτοψίας – καταγραφή – εκτίμηση ζημιών του συντάκτη δασολόγου κ Διονυσίου Λιναρδάτου, η οποία συντάχθηκε κατά τη διάρκεια που καθαρίζονταν το δάσος, στην οποία διαπιστώνονται εντός του διαχειρισθέντος πλέον δάσους Βαλανιδορράχης.

Στο κείμενο του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διαχειριστικής επιτροπής  δάσους Βαλανιδορράχης Απόστολος Τάσσης αναφέρει:

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα ότι πολίτες της περιοχής (αλλά και αρκετοί παντελώς άγνωστοι) ενδιαφέρονται για την προστασία του δάσους Βαλανιδορράχης. Η υπογραφή τους όμως χρησιμοποιήθηκε κάτω από εξυβριστική φωτογραφία σε τοίχο : «κάτω τα ξερά σας από το δάσος της Βαλανιδορράχης».

Στους αναπάντεχους αυτούς συμμάχους μας –υπαρκτούς ή ανύπαρκτους, στην κοινή προσπάθεια να προστατέψουμε το δάσος, πρώτοι συνυπογράφουμε. Όμως, την υπογραφή μας, όσο ανιδιοτελείς κι αν είμαστε κι όσο ανυποψίαστοι, οφείλουμε όλοι να προσέχουμε που και πως τη βάζουμε.

-Αυτοί που ζήτησαν την υπογραφή σας, δεν αναφέρονται και δεν προσυπογράφουν το κείμενο. Εκείνοι που μέχρι τώρα υπέγραφαν ως «επιτροπή αγώνα Φαναρίου», τώρα χρησιμοποιούν τις δικές σας υπογραφές για να κρυφτούν και πάλι. Γιατί δεν βγαίνουν να τους δούμε;

-Ανάμεσα σε αυτούς κρύβονται οι καταπατητές που έχουν εκδιωχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από εμάς, από το δάσος και στην προσπάθειά τους να το ξανακαταλάβουν και να το καταστρέψουν, σας χρησιμοποιούν ως όχημα.

-Το μόνο δάσος που μπορείτε να χαίρεστε και να απολαμβάνετε ΕΛΕΥΘΕΡΟ, είναι το συγκεκριμένο δάσος Βαλανιδορράχης που εμείς προστατεύουμε. Τα υπόλοιπα δημοτικά δάση του δήμου Πάργας είναι αδιαχείριστα και κατειλημμένα από εντόπιους ή από ξένους αγοραστές. Έχουν οικοδομηθεί, έχουν περιφραχθεί, αλλά δεν έτυχαν ανάλογου ενδιαφέροντος. Ρίξτε απλά μια ματιά τριγύρω.

-Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μελέτης διαχείρισης του δάσους για τα έτη 2018 – 2027. Μελέτη διαχείρισης σημαίνει καθαρίζουμε το δάσος σύμφωνα με τον τρόπο που υποδεικνύει το δασαρχείο, ώστε αυτό να παραμένει ασφαλές. Αυτό, το κάναμε με έξοδά μας, για τρίτη φορά, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν.

-Πέρυσι τέτοια εποχή κάποιοι κατέληξαν στο αυτόφωρο και κάποιοι άλλοι σας ξεσήκωναν σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας, ότι ο Δήμος θα ασκήσει αγωγή και θα διεκδικήσει το δάσος. Ότι εμείς προτιθέμεθα με πρόσχημα τη μελέτη διαχείρισης του δάσους να κλείσουμε τις παραλίες και τους δρόμους και να τα αποκλείσουμε από το κοινό. Ότι εμείς είμαστε ιδιοτελείς ιδιοκτήτες  και οι ίδιοι ανιδιοτελείς υπέρ άνω πάσης υποψίας.

-Σας είπαν αλήθεια; Στερηθήκατε το δάσος και τις παραλίες του φέτος; Βρήκατε κάποιο δρόμο κλεισμένο;

Αντιθέτως:

-Σας είπαν ότι ιδιώτες προσπαθούν να ιδιοποιηθούν το δάσος: Μα το δάσος ήταν και θα παραμείνει δάσος, και το Ελληνικό Δημόσιο είναι συνιδιοκτήτης του κατά 20%. Το Ελληνικό Δημόσιο ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντα αρωγός μας στις προσπάθειες να το προστατέψουμε.

-Σας είπαν ότι προσπαθούμε να το καταστρέψουμε: Το δάσος Βαλανιδορράχης, αν κινδυνεύει από κάποιους, δεν είναι από εμάς. Στη δήλωσή μας στο κτηματολόγιο το δηλώσαμε και πάλι ως δάσος. Ομοίως έτσι καταχωρήθηκε στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν. Κάποιοι όμως από τους καταπατητές που κρύβονται ανάμεσά σας, το δήλωσαν ως ελαιώνες!

Κι επίσης δεν σας είπαν, ότι:

1ον. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2020, τότε που ο δήμος επιχείρησε με κάθε τρόπο να σταματήσει τη διαχειριστική μελέτη (αλλά δεν τα κατάφερε) ο κος δασάρχης είχε επιστήσει την προσοχή λέγοντας : «… Τα δάση πρέπει να διαχειρίζονται … ου μη γένοιτο αν γίνει μια άλλη καταστροφή σαν του ΜΑΤΙΟΥ, αν γίνει μια πυρκαγιά θα καείτε … αυτή τη στιγμή εκεί μέσα είναι βραδυφλεγής βόμβα, όπως είναι και τα όμορα δάση της περιοχής γιατί είναι αδιαχείριστα χρόνια τώρα».

Ρωτήστε τους λοιπόν τι έκαναν για εσάς! Και τι θα κάνετε εσείς αύριο το πρωί γι’ αυτό, στα πλαίσια του ίδιου ενδιαφέροντός σας;

  1. Παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας – καταγραφή – εκτίμηση ζημιών του συντάκτη δασολόγου κ Διονυσίου Λιναρδάτου, η οποία συντάχθηκε κατά τη διάρκεια που καθαρίζονταν το δάσος, στην οποία διαπιστώνονται εντός του διαχειρισθέντος πλέον δάσους Βαλανιδορράχης ασύλληπτα αίσχη. Παράνομες υλοτομίες πεύκης με αλυσοπρίονα και τσεκούρια, παράνομες καταλήψεις σε όλο το δάσος και παράνομη δημιουργία δρόμων για απομάκρυνση προϊόντων λαθροϋλοτομίας. Έχετε ενημερωθεί;  Αν όχι σας προσκομίζουμε πλήθος από φωτογραφίες όπου θα βρείτε, στάνες, μαντριά, κτίσματα, φράχτες, εκχερώσεις, σκουπίδια, 120 κομμένα τεράστια δέντρα, πρόσφατες καταλήψεις, υποκρισία, ιδιοτέλεια και ψευτιά.

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μας επέτρεπαν να διαχειριστούμε το δάσος. Για να μη βρούμε τους καταπατητές που κρύβονται πίσω από τα βάτα και τα 120 πεύκα που ήταν κομμένα!

Όλα αυτά, κατατέθηκαν σήμερα στον κ Εισαγγελέα Πρέβεζας αρμοδίως με μηνυτήρια αναφορά. Όλοι όσοι έχουμε ονοματεπώνυμο και είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, θα κληθούμε άμεσα στον κ Εισαγγελέα για να καταθέσουμε τι γνωρίζουμε. Εκείνοι οι κάποιοι όμως … δεν υπέγραψαν τα κείμενα!

Δεν πειράζει. Εμείς γνωρίζουμε και ονόματα και λεπτομέρειες και πάνω από όλα δεν ανεχόμαστε ειρωνείες και πολύ περισσότερο θρασύτητα. Κατόπιν της τελευταίας αυτής κινητικότητας, αναγκασθήκαμε να επισπεύσουμε. Ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις.

Αγαπητοί δημότες. Το δάσος Βαλανιδορράχης, κάποια μέρα αν μπορέσει να ξεπετάξει από πάνω του πολιτικάντηδες, πονηρούς, καταπατητές και τους εκφραστές της συντήρησης και της καθυστέρησης που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες, θα γίνει το στολίδι που θα δοξάσει την περιοχή και η πηγή που θα θρέψει τα παιδιά μας ώστε να παύσουν να φεύγουν στη Γερμανία. Ζήσαμε ήδη 4 γενιές προσπαθώντας να το προστατεύουμε, δίχως να έχουμε εισπράξει από αυτό ούτε μία δραχμή, ούτε ένα Ευρώ.

Εμείς επί 100 χρόνια κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν ενοχλούμε κανέναν, προσποιούμαστε ενίοτε πως δεν ακούμε για να μη δίνουμε βήμα αντιπαράθεσης σε ανύπαρκτες οντότητες, αλλά δεν κουραζόμαστε και δεν φοβόμαστε. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Ίσως με μεγαλύτερη ένταση, διότι κάποιοι εξέλαβαν την ανοχή ως αδυναμία.

Κι εσείς όμως, θα πρέπει να διαλέξετε με ποια παράταξη θέλετε να συμπορευτείτε, καθώς και πως εντάσσετε τον εαυτό σας, μέσα στην νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά όχι μεταξύ μας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

της διαχειριστικής επιτροπής 

δάσους Βαλανιδορράχης

Απόστολος Τάσσης 

Ακολουθούν εικόνες από την έκθεση αυτοψίας του κ. Λιναρδάτου:

 

Πηγή mypreveza.gr
Comments

Η εφημερίδα της ΠάργαςΣεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 ημέρες ago

Εταιρεία ανεμογεννητριών ανέλαβε τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Εκδήλωση για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Ξεκινούν τα τμήματα Mουσικής Παιδείας σε Καναλάκι και Πάργα

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Ο γιγάντιος και δηλητηριώδης Λιθόκερος εμφανίστηκε και στην Αγία Μαρίνα Λάρισας

ΦΑΝΑΡΙ6 ημέρες ago

Με πρώτο σταθμό την Λούτσα ξεκινά ξανά τις συναντήσεις με τους δημότες η Δημοτική Αρχή της Πάργας

ΙΣΤΟΡΙΑ7 ημέρες ago

Ψηφιακή αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα

Πρέβεζα1 εβδομάδα ago

Ταχυδρόμησε δέμα στον εαυτό του με 31,5 γραμμάρια κάνναβης

COVID-191 εβδομάδα ago

Νέα μέτρα: Όσα αλλάζουν από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου – Δείτε αναλυτικά.

COVID-191 εβδομάδα ago

Παραμένει «κόκκινη» η Ήπειρος

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Απόδοση επαίνου σε Ναυαγοσώστρια του Δήμου Πάργας για την διάσωση λουομένου

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι 51 καλύτερες παραλίες σε Πάργα & Σύβοτα σε ένα καταπληκτικό βίντεο

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ10 μήνες ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σουλιώτες:Τα Αυστηρά Ήθη ,Η Πειθαρχία, Η Μπέσα Και Η Αγάπη Τους Για Την Ελευθερία..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

7  λόγοι να επισκεφτείς την Πάργα το Πάσχα

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Γαλλικό περιοδικό Marianne: Στα «7 καθάρματα» της κρίσης ο Καραμανλής

Δημοφιλή

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Πάργας;