Με τη λογική της οικονομίας (συνηθισμένη πρακτική όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες που υπό την πίεση και κατακραυγή αναγκάζεται να ανταποκριθεί) θα καλύψει η κυβέρνηση το κόστος της μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από δύο πάνινες μάσκες σε κάθε μαθητή και βλέπουμε… γιατί κοστίζουν!!!  Αποδεικνύοντας ότι η υπόσχεσή της ήταν μια καθαρά επικοινωνιακή κίνηση.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες. Πρακτικά, δεν ήταν δυνατόν να δίνουμε κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επιλέχθηκαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα δοθούν δωρεάν μέσω της Ένωσης Δήμων.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία. Τη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας. Η εισήγηση των επιστημόνων είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γονείς θα αναγκαστούν να επωμιστούν το κόστος της μάσκας όπως και για τα άλλα μέσα προστασίας  που θα έπρεπε να υπάρχουν στα σχολεία.

Κουβέντα δεν είπε βέβαια για τα άλλα μέσα προστασίας που είναι απαραίτητα στο σχολείο (αντισηπτικά κλπ), ούτε βέβαια γα όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται γι την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή το πρωί, την ώρα που στη Βουλή η υπουργός Παιδείας επέμενε ότι η προμήθεια της μάσκας είναι ευθύνη των γονιών, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε ότι η κυβέρνηση θα «καλύψει το κόστος της μάσκας».

Πηγή