Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας – Ερωτήματα και επισημάνσεις σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη δ.ε Πάργας

Published

on

Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας καταθέτουμε μια σειρά από ερωτήματα και επισημάνσεις σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη της Δ.Ε. Πάργας.

1.Οι μελετητές λειτούργησαν αυτόνομα με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση ή καθοδηγήθηκαν να προτείνουν λύσεις χωρίς να μελετήσουν τις όποιες παρενέργειες ; Ποια επιστημονικά εργαλεία χρησιμοποίησαν; Αρκέστηκαν σε αεροφωτογραφίες ή έκαναν και επιτόπια μελέτη; Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε καλοκαιρινούς μήνες που αποτελούν και τους μήνες με τη μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων; Η ίδια η μελέτη αναφέρει στη σελίδα 2 (δική μας αρίθμηση) ότι δεν ήταν δυνατή η μέτρηση κυκλοφοριακών φόρτων.

2.Ερωτούμε τη Δημοτική Αρχή γιατί η μελέτη αυτή απορρίφτηκε δυο φορές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Μόνο γιατί δεν είχε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου; Και αν χρειαζόταν η έγκριση του γιατί τόσο καιρό δεν την φέρατε στο Δ.Σ. αλλά προσπαθούσατε να την περάσετε μόνο με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής;

3.Η Δημοτική Αρχή άρχισε έργα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή μελέτη (πεζοδρόμιο επί της Σπ.Λιβαδά , διαπλάτυνση οδού Σκουφά κλπ .) χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. και χωρίς να ρωτήσει την γνώμη του και τώρα μας καλεί εκ των υστέρων να εκφέρουμε γνώμη.

4.Στη σελίδα 3 αναφέρεται ότι η ρυμοτομία της πόλης και το αστικό οδικό δίκτυο επήλθε λόγω της άναρχης δόμησης των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα δηλαδή του 20ου !!!Δεν είπε κάποιος στους μελετητές ότι το Κορκοτσάκι , η Φαλόπα , το Κρυονέρι και ο Βάλτος είναι δημιουργήματα των τελευταίων 40 ετών ;

5.Στη σελίδα 5 όπου γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν χρησιμοποιούν τα δυο ιδιωτικά πάρκιν αλλά τις παρακείμενες οδούς και την Επαρχιακή Οδό θέλουμε να σημειώσουμε ότι τα πάρκιν αυτά λειτουργούν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες με ημερήσιο αντίτιμο.

6.Στη σελίδα 5 γίνεται λόγος για την επικινδυνότητα που προκαλεί η στάθμευση οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό γεγονός που οφείλεται στην ανυπαρξία επαρκών χώρων στάθμευσης.

7.Στη σελίδα 7 γίνεται αναφορά για τη διέλευση οχημάτων στη ζώνη Λιμένος Πάργας και στην περιοχή του Κάστρου χωρίς να γίνεται πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους , οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι <<όμηροι>> των απαγορευτικών διατάξεων. Θα μπορούσε να γίνει ρύθμιση για όσους διαθέτουν χώρους στάθμευσης και να τους προμηθεύσει ο Δήμος ειδική κάρτα διέλευσης.

8.Στις σελίδες 8 και 9 γίνεται αναφορά σε χώρους στάθμευσης , ένα στο κέντρο της πόλης (προαύλια του 1ου Δημοτικού Σχολείου και της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου) και δυο στα ανατολικά (πρώην Κάμπινγκ-Κληροδότημα Στύλου). Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση σχολικών χώρων ως πάρκιν κάτι που και η νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας απαγορεύει. Ούτε τα προαύλια των λατρευτικών χώρων θα πρέπει να μετατρέπονται σε πάρκιν. Το μείζον πρόβλημα βεβαίως είναι ότι οι προτεινόμενοι αυτοί χώροι δεν είναι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης που να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας και καθαριότητας. Σχετικά με το πάρκιν στο πρώην Κάμπινγκ-Κληροδότημα Στύλου δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής του Κληροδοτήματος και επίσης στις σελίδες 17 και 18 γίνεται λόγος να διέρχονται μέσω του πρώην κάμπινγκ οχήματα μεγάλου μήκους από τη ΝΔ πύλη προς τη ΒΑ με ανηφορική έξοδο προς την Επαρχιακή Οδό , με σοβαρή επικινδυνότητα για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

9.Στις σελίδες 12 ,13,14 και 15 η μελέτη προβλέπει μια υπερσυσσώρευση στάθμευσης οχημάτων έμπροσθεν του Δεσκείου Γυμνασίου- Λυκείου Πάργας και επί της Επαρχιακής Οδού. Αναφέρει δυο θέσεις ταξί , χώρο μοτοποδηλάτων , τρεις θέσεις για προσωρινή στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και μια θέση φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Έτσι δημιουργείται μια κατάσταση που προκαλεί κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων , επιβατών και πεζών. Άλλωστε από πληροφορίες που έχουμε υπάρχει πρόθεση από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για κατασκευή πεζοδρομίου έμπροσθεν του Δεσκείου Γυμνασίου- Λυκείου Πάργας.

10.Στη σελίδα 15 ορίζονται άλλες τρεις θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων δυο έμπροσθεν του 1ου Δημοτικού Σχολείου , δηλαδή ακριβώς μέσα στο κέντρο της πόλης με ότι συνεπάγεται αυτό (συνωστισμός οχημάτων και πολιτών για να παραλάβουν τα εμπορεύματα) και ένα στην θέση του παλιού ΚΤΕΛ επί της Επαρχιακής Οδού , την στιγμή που θεωρήθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σταθμού ΚΤΕΛ εκτός του ευρύτερου κέντρου της πόλης.

11.Στη σελίδα 16 και σε σχέση με την μονοδρόμηση τμήματος της Σπ. Λιβαδά γίνεται λόγος ως προς την πλευρά των κτηρίων , απέναντι από την Εκκλησία , πως δύναται ο ελεύθερος χώρος να χρησιμοποιηθεί είτε για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων , είτε επίσης σαν πεζοδρόμιο.Εντύπωση μας προκαλεί πως προτάσσεται στη μελέτη η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και μετά το πεζοδρόμιο ενώ θα έπρεπε να γίνει και στο σημείο αυτό πεζοδρόμιο ενώ πουθενά αλλού στη μελέτη δεν γίνεται λόγος για τραπεζοκαθίσματα. Φυσικά υπάρχει μείζον πρόβλημα γιατί τότε μιλάμε για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί δημοτικής οδού , επί του οδοστρώματος δηλαδή.Και μη ξεχνάμε πως απέναντι θα έχουμε φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Επίσης οι ερχόμενοι από την πλευρά του Κέντρου Υγείας θα πρέπει να κάνουν αριστερή στροφή (όπισθεν 1ου Δημοτικού Σχολείου) για να κατευθυνθούν προς την 5η Επαρχιακή Οδό.

12.Στη σελίδα 19 διαβάζουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την μονοδρόμηση τμήματος της Σπ.Λιβαδά είναι να περαιωθούν οι εργασίες επί της οδού Σκουφά (Νεκροταφείο), δηλαδή διαπλάτυνση του δρόμου (έχει γίνει μόνο ένα τμήμα) και βεβαίως κατασκευή ισόπεδου τρισκελούς κόμβου με την Επαρχιακή Οδό , κάτι που πρέπει να γίνει και στο σημείο που εφάπτεται η Σπ. Λιβαδά με την Επαρχιακή Οδό(Σούπερ Μάρκετ Γκίνης-Ξενοδοχείο Άγιος Νεκτάριος).

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης μιας κυκλοφοριακής μελέτης που να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και οι μελετητές να λειτουργούν αυτόνομα , με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση και όχι να είναι καθοδηγούμενοι για να δώσουν μια επίφαση νομιμότητας και επιστημοσύνης στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων και συμφερόντων ορισμένων κύκλων.Ο Δήμος πρέπει άμεσα να ελευθερώσει τους κατειλημμένους (και πολλές φορές καταταπημένους) δημοτικούς και κοινοχρήστους χώρους , να διασφαλίσει και να προστατέψει τη δημοτική περιουσία και να σταματήσει την άναρχη διάθεση κοινοχρήστων χώρων.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ 1/07/2021

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ4 days ago

ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη έδειξε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα από την Πάργα

Δημος Παργας4 days ago

Αχιλλέας Δημάκος: Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Ετοιμάζονται τώρα να μας επιβάλουν και κλιματικό «χαράτσι»

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ7 days ago

Χωρίς επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο θέρμανσης – Τέλος το market pass μετά τον Οκτώβριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

Τέλος στο market pass – «Παγώνουν» κι άλλα μέτρα

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Δημος Παργας1 week ago

Πρόταση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη με τον συνδυασμό “Νεο Ξεκίνημα συνεχίζουμε..” του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,για ασφαλτόστρωση και έργα αναδειξης του χώρου του Βυζαντινού Μοναστηρίου του Αγίου Δημητρίου Κυψέλης Φαναρίου!

Δημος Παργας1 week ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Αχέροντα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish “Ο πράκτορας μας στην Ελλάδα” Από το “Παιδί και το Δελφίνι” και τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” μέχρι...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού ανήκει η Ήπειρος. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Περίθαλψη… στο ρίσκο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Σε μια παραθαλάσσια τουριστική  περιοχή  της Ηπείρου, στην Πάργα, πέθανε μια τουρίστρια από ανακοπή καρδιάς. Μία από...

Δημος Παργας2 weeks ago

Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Επέστρεψαν οι αθλητές του σωματείου ΕΡΜΗΣ Πάργας που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας TAEKWODO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δημάκος Αχιλλέας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών , στον δύσκολο , διαρκή αγώνα για την πλάση ενός καλύτερου μέλλοντος από το παρόν , για τον ιστορικό τόπο μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Είμαι ο Δημάκος Αχιλλέας, γέννημα θρέμμα Παργινός έχω μεγαλώσει σε έναν υπέροχο τόπο, μέσα στις επιχειρήσεις και...

Δημος Παργας3 weeks ago

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Μείωση πληθυσμού κατά 9.45%. Σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 έδειξε η απογραφή του 2021, της οποίας...