ΠΑΡΓΑ
Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας :Καταδικάζουμε τον υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Αγιάς και Ανθούσας


Απέχουμε περίπου ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και οι εργασίες για την επισκευή των σχολικών κτηρίων της Τοπικής Κοινότητας Καναλακίου , που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τις 11 Ιουνίου έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο.
Όμως τίποτα δεν δείχνει ότι έχει μπει έστω κι ένα καρφί στα σχολεία. Καλούμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσουν άμεσα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Φαναριού για το τι συμβαίνει. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αναζητούν στέγη.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτάσσουμε κατά κύριο λόγο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επ’ ουδενί οι κάτοικοι της Δ.Ε. Φαναρίου δεν θα πρέπει να αρκεστούν σε πασαλείμματα και να ρισκάρουν την ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών τους. Πρότασή μας είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων που θα πληρούν όλους τους όρους ασφάλειας και θα καλύπτουν με τρόπο ικανοποιητικό τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Για τον υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Αγιάς και Ανθούσας για το σχολικό έτος 2020-2021 (υποβιβασμός που έγινε ήδη και κατά το σχολικό έτος 2019-2020), που από τριθέσια έγιναν διθέσια , η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει κάθε είδος υποβιβασμού σχολικών μονάδων που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργούν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Με τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων οι εκάστοτε Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνουν τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε όμορα σχολεία , με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι εν λόγω σχολικές μονάδες να κλείνουν οριστικά.
Οι υποβιβασμοί αυτοί εντάσσονται στο γενικότερο πανελλαδικό κύμα καταργήσεων-συγχωνεύσεων-υποβι
Στις αποφάσεις αυτές που θα έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες, καθώς και στο σύνολο της πολιτικής και των μέτρων που οδηγούν το λαό και τη νεολαία στην υποβάθμιση, τη φτώχεια και την αμορφωσιά οφείλουμε να απαντήσουμε δυναμώνοντας τους αγώνες για την απόκρουση της επίθεσης, την ήττα της πολιτικής του μνημονίου και του κεφαλαίου, τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης υπέρ του λαού.
- ΜΟΥΣΙΚΗ2 months ago
Μια αγνή ιστορία αγάπης με φόντο την πανέμορφη Πάργα
- Δημος Παργας2 months ago
Γλέντι, Παρέλαση και Κούλουμα: Το αποκριάτικο πρόγραμμα σε Πάργα και Φανάρι
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 months ago
Το 1ο Kanalaki Run Προέβαλε τον Αθλητισμό και Πολιτισμό στο Δήμο Πάργας
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Συγκέντρωση Μνήμης για τα Τέμπη στην Πάργα – Πάνω από 1.000 πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών ️ (φωτό + βίντεο)
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Η Πάργα και οι “Νεκρικοί Διάλογοι” της αυτοδιοίκησης: Όταν η πολιτιστική δράση γίνεται εμπόδιο
- Δημος Παργας2 months ago
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία στον Δήμο Πάργας
- ΠΑΡΓΑ1 month ago
Ερώτηση στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Πάργας
- ΑΠΟΨΕΙΣ2 months ago
Απίστευτη δήλωση Σπύρου Κυριάκη για Τέμπη: «Δεν έγινε μπάζωμα, αλλά… εξυγίανση του χώρου»