Connect with us

ΦΑΝΑΡΙ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας για την μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου σε Πειραμτικό.

Published

on

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την απόφαση για επέκταση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από το ΥΠΑΙΘ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και στελέχη της εκπαίδευσης στο Δήμο Πάργας , βρήκαν ευκαιρία να προβάλλουν τη δήθεν αναβάθμιση της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα με απόφαση του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας , και παρά τη δηλωμένη αντίρρηση του συλλόγου εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Καναλακίου όπως αυτή εκφράστηκε με πρακτικό συλλόγου , να οριστεί το εν λόγω σχολείο σε Πειραματικό.

Είναι, πραγματικά να απορεί κανείς. Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση, αφού δεν πήραν κανένα μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή (δεν αξιοποίησαν ούτε μία κενή αίθουσα, δεν προσέλαβαν επιπλέον καθαρίστριες, δεν αύξησαν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, δεν προγραμμάτισαν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, οι εμβολιασμοί μόλις τώρα ξεκινούν κι αυτοί από τα αδιάθετα εμβόλια κ.ά.), με τους μαθητές του Δήμου μας κλεισμένους στο σπίτι τους εδώ και μήνες, με τεράστιες επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση στους μαθητές μας (εκπαιδευτικές, ψυχοσυναισθηματικές κ.ά.), αποφάσισε να ασχοληθεί με την επέκταση του θεσμού των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (αν και ο ρόλος των δεύτερων είναι διαφορετικός) δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη αντιεκπαιδευτική πολιτική, που εφαρμόζει τόσους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ, και εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις παλαιότερα. Δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση μαθητικού πληθυσμού.

Η γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, η επιλογή και η συγκέντρωση των «καλών» μαθητών, αντικειμενικά υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια, ανοίγει το δρόμο για την επιλογή σχολείου από τους γονείς. Αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για να ενισχυθεί η διαφοροποίηση και η πολυκατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα διαφορετικά μαθήματα.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στο Νομό Πρέβεζας και στο Δήμο Πάργας στέκεται απέναντι από αυτή την εξέλιξη, δεν επιθυμεί να αιτηθεί την ένταξη των σχολείων τους στο θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών, παρά τις πιέσεις που δέχεται και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα αποδοχής από την κοινωνία και κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην «εκπαίδευση των λίγων άριστων μαθητών», αλλά να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου ανεξαιρέτως όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία. Αυτή πρέπει να είναι η πραγματική πρόκληση του κάθε σχολείου και του κάθε εκπαιδευτικού και στον τομέα αυτό χρειάζεται στήριξη και βοήθεια, οι οποίες δεν δίνονται. Αποτελεί μεγάλη υποκρισία του Υπ. Παιδείας όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας έχει πραγματικά αφήσει χιλιάδες σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μιλά για «αριστεία» των λίγων.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η χρηματοδότηση των σχολείων θα γίνεται από χορηγούς οι οποίοι θα έχουν λόγο ακόμα και στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας, ενώ το κράτος θα απαλλάσσεται από τις ευθύνες χρηματοδότησης των σχολείων.

Γι’ αυτό και απορρίπτουν αυτές τις επιλογές.

Σήμερα, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας των εκπαιδευτικών, από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές, για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού μας.

Καναλάκι 2/4/2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣ2 days ago

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια, από το 2024 .

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

Στα 257 ευρώ σήμερα η λίστα του σούπερ μάρκετ

Δημος Παργας1 week ago

«Δεν θα σας δώσω ούτε ένα ενοίκιο για την έκταση» λέει το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ3 weeks ago

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ4 weeks ago

Πάνω από 215.000 Έλληνες κατέβασαν την εφαρμογή για τα «καρφώματα»! – Ξεκίνησαν οι καταγγελίες!

ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks ago

Αχιλλέας Γκούμας σχετικά με το εξώδικο της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τον Δήμο Πάργας για το ακίνητο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 month ago

«Επιδρομή» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Aναζητούνται τα «χαμένα» 60 δισ.

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   H ακτογραμμή της Ηπείρου και συγκεκριμένα η Πρέβεζα και η...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ρουμάνοι ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο στην Πάργα στις 20 Αυγούστου

Παριστάνοντας τους πελάτες αποσπούσαν την προσοχή των υπαλλήλων σε κοσμηματοπωλεία περιοχών της Ηπείρου δυο ζευγάρια Ρουμάνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο κλοπών που είχαν γίνει κατά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ