Connect with us

ΦΑΝΑΡΙ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας για την μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου σε Πειραμτικό.

Published

on

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την απόφαση για επέκταση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από το ΥΠΑΙΘ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και στελέχη της εκπαίδευσης στο Δήμο Πάργας , βρήκαν ευκαιρία να προβάλλουν τη δήθεν αναβάθμιση της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα με απόφαση του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας , και παρά τη δηλωμένη αντίρρηση του συλλόγου εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Καναλακίου όπως αυτή εκφράστηκε με πρακτικό συλλόγου , να οριστεί το εν λόγω σχολείο σε Πειραματικό.

Είναι, πραγματικά να απορεί κανείς. Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση, αφού δεν πήραν κανένα μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή (δεν αξιοποίησαν ούτε μία κενή αίθουσα, δεν προσέλαβαν επιπλέον καθαρίστριες, δεν αύξησαν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, δεν προγραμμάτισαν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, οι εμβολιασμοί μόλις τώρα ξεκινούν κι αυτοί από τα αδιάθετα εμβόλια κ.ά.), με τους μαθητές του Δήμου μας κλεισμένους στο σπίτι τους εδώ και μήνες, με τεράστιες επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση στους μαθητές μας (εκπαιδευτικές, ψυχοσυναισθηματικές κ.ά.), αποφάσισε να ασχοληθεί με την επέκταση του θεσμού των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (αν και ο ρόλος των δεύτερων είναι διαφορετικός) δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη αντιεκπαιδευτική πολιτική, που εφαρμόζει τόσους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ, και εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις παλαιότερα. Δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση μαθητικού πληθυσμού.

Η γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, η επιλογή και η συγκέντρωση των «καλών» μαθητών, αντικειμενικά υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια, ανοίγει το δρόμο για την επιλογή σχολείου από τους γονείς. Αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για να ενισχυθεί η διαφοροποίηση και η πολυκατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα διαφορετικά μαθήματα.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στο Νομό Πρέβεζας και στο Δήμο Πάργας στέκεται απέναντι από αυτή την εξέλιξη, δεν επιθυμεί να αιτηθεί την ένταξη των σχολείων τους στο θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών, παρά τις πιέσεις που δέχεται και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα αποδοχής από την κοινωνία και κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην «εκπαίδευση των λίγων άριστων μαθητών», αλλά να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου ανεξαιρέτως όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία. Αυτή πρέπει να είναι η πραγματική πρόκληση του κάθε σχολείου και του κάθε εκπαιδευτικού και στον τομέα αυτό χρειάζεται στήριξη και βοήθεια, οι οποίες δεν δίνονται. Αποτελεί μεγάλη υποκρισία του Υπ. Παιδείας όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας έχει πραγματικά αφήσει χιλιάδες σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μιλά για «αριστεία» των λίγων.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η χρηματοδότηση των σχολείων θα γίνεται από χορηγούς οι οποίοι θα έχουν λόγο ακόμα και στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας, ενώ το κράτος θα απαλλάσσεται από τις ευθύνες χρηματοδότησης των σχολείων.

Γι’ αυτό και απορρίπτουν αυτές τις επιλογές.

Σήμερα, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας των εκπαιδευτικών, από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές, για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού μας.

Καναλάκι 2/4/2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Comments

Η εφημερίδα της ΠάργαςΑπρίλιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Τουρισμος7 ώρες ago

Χωρίς καραντίνα από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα πολλοί τουρίστες

ΠΑΡΓΑ10 ώρες ago

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Πάργας στους απόρους

ΠΑΡΓΑ17 ώρες ago

Αντικατάσταση χλοοτάπητα και έργα υποδομής στο δημοτικό στάδιο Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Η αρχή του τέλους για ένα σπουδαίο αθλητικό έργο στον Δήμο Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Χατζηδάκης: “Ευελιξία” για τον εργαζόμενο να δουλεύει 10ωρο και να μαζεύει ελιές (video)

COVID-193 ημέρες ago

Κορονοϊός: Έσπασε ξανά το «φράγμα» των 4000 κρουσμάτων – 93 νέοι θάνατοι

ΕΡΓΑΣΙΑ4 ημέρες ago

Χατζηδάκης: Με την σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου μέχρι και 10 ώρες στη δουλειά

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο διαλύει τις λαϊκές αγορές!!!

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Προγραμματική σύμβαση 903.650€ μεταξύ του Δήμου Πάργας και Α.Σ.Δ.Σ.Α Ηπείρου για την δημιουργία πράσινων γωνιών

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Γύρος Bank στην Πάργα!! Το νέο μαγαζί της πόλης, θα σε στήσει στην ουρά του για λαχταριστό γύρο και σουβλάκι

ΠΑΡΓΑ12 μήνες ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ12 μήνες ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ… …έχει χρώμα βαυαρικό και στην άκρη χαραγμένο τον εγγλέζικο σταυρό

ΙΣΤΟΡΙΑ3 έτη ago

Σε ποιον ανήκει η φράση: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»;

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι καταρράκτες της Πάργας από ψηλά

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σουλιώτες:Τα Αυστηρά Ήθη ,Η Πειθαρχία, Η Μπέσα Και Η Αγάπη Τους Για Την Ελευθερία..

ΠΑΡΓΑ5 μήνες ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

7  λόγοι να επισκεφτείς την Πάργα το Πάσχα

Δημοφιλή

Αρέσει σε %d bloggers: