Με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να παράσχει υπηρεσίες σε ένα πληθυσμό 25.000 – 30.000 κατοίκων και επισκεπτών.

Όπως ενημερώνει η Κίνηση, το Κέντρο Υγείας, εδώ και πολύ και καιρό υπολειτουργεί, από τον περασμένο μάλιστα Μάιο, εφημερεύει μέρα παρά μέρα, αφήνοντας την πόλη, αλλά και τα τριγύρω χωριά εντελώς ακάλυπτα. Τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας (Μαργαρίτι- Καναλλάκι) υπολειτουργούν επίσης και δεν έχουν ούτε ασθενοφόρο, ενώ το κοντινότερο νοσοκομείο είναι της Πρέβεζας που απέχει 60 χιλιόμετρα. Επίσης προσθέτουν ότι επίκεινται δύο συνταξιοδοτήσεις ιατρών που στελεχώνουν σήμερα το Κέντρο Υγείας, εκφράζοντας το φόβο ότι αν δεν στελεχωθεί έγκαιρα, είτε θα κλείσει εντελώς, είτε θα μετατραπεί σε περιφερειακό ιατρείο. Στο «δια ταύτα», ζητείται από τον Περιφερειάρχη να προβεί σε διαβήματα, επαφές και πιέσεις προς την 6η ΥΠΕ και προς τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα λειτουργίας που υπάρχει.

Τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά με αίτημά του προς τον Πρόεδρο του Σώματος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης» Νίκος Ζήκος.