Ωστόσο, εκτός από τη γραφικότητα της πόλης, οι παραλίες στην ευρύτερη περιοχή κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού, με την υδάτινη αγκαλιά του Ιονίου να δημιουργεί την αίσθηση στους επισκέπτες της ότι κολυμπούν σε πισίνα. Μία από αυτές και η παραλία Σαρακήνικο.

Η παραλία στην Πάργα που μοιάζει με πισίνα

Ενώ, λοιπόν, στο άκουσμα της λέξης Σαρακήνικο φέρνει στο νου κανείς εικόνες από τη Μήλο, το τοπίο -πέρα από την διαύγεια των νερών- δεν μοιάζει σε τίποτα με μία από τις δημοφιλέστερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες των Κυκλάδων. Η παραλία που συναντάται σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από την πόλη της Πάργας, «αγκαλιάζεται» από έναν υπέροχο και καταπράσινο ελαιώνα που αγγίζει σχεδόν τα νερά του Ιονίου και στην κυριολεξία μαγεύει όσους αντικρίσουν το σκηνικό της.

Η ακτή με τη χρυσαφένια αμμουδιά, είναι κρυμμένη σχεδόν στο βάθος ενός κλειστού κόλπου, ενώ πρόκειται και για μία από τις ομορφότερες ακτές στην ευρύτερη περιοχή, σχετικά άγνωστη στο μαζικό τουρισμό. Το Σαρακήνικο είναι παραδομένο στο απίθανο γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας, με το σκηνικό της απίστευτης φυσικής ομορφιάς να ξελογιάζει τους πάντες. Η ξύλινη εξέδρα στο δεξί τμήμα της παραλίας ενδείκνυται για δροσιστικές βουτιές, με τα νερά να βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτόν και θα την δείτε σχετικά κοντά στην ακτή.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η ονομασία Σαρακήνικο οφείλεται στους Σαρακήνους πειρατές, οι οποίοι είχαν αγκυροβολήσει σε αυτήν το καράβι τους αναζητώντας καταφύγιο μετά από μια ξαφνική, καλοκαιρινή φουρτούνα.

Για να προσεγγίσει κανείς την ακτή παίρνει το δρόμο από Αγιά, ωστόσο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι γεμάτος με στροφές και σχετικά στενός όσο πλησιάζει προς την παραλία.