ΠΑΡΓΑ
”Η Google «ταξιδεύει» στη Πάργα δωρεάν σεμινάριo την Τρίτη 14 Ιουνίου

Η Google παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» για το 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ. Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, η Google συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 – 1,5 ώρα. Το σεμινάριο, με θέμα: “Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία¨ θα πραγματοποιηθεί στην Πάργα την Τρίτη 14 Ιουνίου, από τις 1μ.μ.-3μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας.
Eγγραφές μπορούν να γίνουν μέσω της δωρεάν εκπαιδευτικής πλατφόρμας: εδώ καθώς και στον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.”
Το Grow Greek Tourism Online αποτελεί πρωτοβουλία της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 & 2015 σε 8 προορισμούς και πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 – 1,5 ώρας. Στην Πάργα το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου, από τις 1μ.μ.-3μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας.
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πως μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ακόμα και με δωρεάν εργαλεία, δηλώστε συμμετοχή μιας και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Grow Greek Tourism Online εδώ.
ΠΑΡΓΑ
Ανοιχτή ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες την Τετάρτη στην Άγκυρα

Ανοιχτή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τις ανεμογεννήτριες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 στην Άγκυρα, με ώρα έναρξης στις 19:30.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν τα διαθέσιμα δεδομένα και οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τα επόμενα βήματα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πάργας, η οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας των πολιτών.
Όπως επισημαίνεται, στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση, ο διάλογος και η λήψη αποφάσεων.
ΑΓΙΑ
Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα»
ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ»
της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου
Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση δύο ακόμη «αιολικών πάρκων» ισχύος 84 (2Χ42)MW και στη απαράδεκτη σχετική ΜΠΕ, που παρουσιάζει πολλές σημαντικές και ουσιώδεις ελλείψεις, στις θέσεις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι ανεμογεννήτριες αυτές, με πολλές άλλες που έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι υπό αδειοδότηση στη ίδια περιοχή, «στεφανώνουν» τραυματικά την λοφοσειρά πάνω από την Πάργα, την Ανθούσα, είναι πάνω-δίπλα και μπροστά από τον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάς («μπαλκόνι του Ιονίου»), πάνω και πολύ κοντά από τις απείρου κάλλους παραλίες «Σαρακήνικο» και «Καραβοστάσι», σε πολύ μικρή απόσταση από αρχαιολογικούς χώρους «Δυμόκαστρο» και «Παλιόπαργα», μέσα σε πυκνή παρθένα βλάστηση, με πλούσια πανίδα, ορνιθοπανίδα και χλωρίδα, σε ιδιόκτητες εκτάσεις με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, ορατές από την θάλασσα και από όλους τους οικισμούς Πάργας, Ανθούσας, Τρίκορφου, Πέρδικας, από τα Κάστρα Πάργας, Ανθούσας-Αγιάς.
Μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, από τους πιο παλιούς ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς, μια από τις «ναυαρχίδες» του τουρισμού της Πρέβεζας και όλης της Ελλάδας.
Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση 12 ακόμη τεράστιων ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 200μ. και τα συνοδά έργα, αναφερόμενα ή «αποσιωπούμενα» από την ΜΠΕ, θα προκαλέσουν μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μια τεράστια αισθητική υποβάθμιση και οπτική όχληση, καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό, στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, σε ό,τι μας έχει απομείνει για να ζούμε και να απολαμβάνουμε αυτήν την περιοχή, στην ίδια μας την ζωή.
Πέρα από τα κέρδη κάποιων «επενδυτών» στην «πράσινη ανάπτυξη» – «πράσινα άλογα» κανένα όφελος δεν θα έχει για τον τόπο και του πολίτες μας, που πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα ένα δημόσιο αγαθό, βορά στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, απεναντίας μετά από λίγα χρόνια θα μας αφήσουν τα κουφάρια των Α/Γ, σε ένα πληγωμένο ανεπανόρθωτα, εφιαλτικό τοπίο.
Στην «επιχείρηση» αυτή έχει ταχθεί ενάντια με ομόφωνες αποφάσεις όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Πάργας και οι Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι και Σωματεία.
Ζητάμε να μην εγκριθούν οι σχετικές ΜΠΕ, να μην αδειοδοτηθούν αυτές οι βιομηχανικές ουσιαστικά εγκαταστάσεις και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι κάτοικοι, ενωμένοι, με κάθε τρόπο, ενάντια σε αυτά καταστροφικά σχέδια και ζητάμε την αλληλεγγύη κάθε πολίτη που έχει γνωρίσει και αγαπάει αυτόν τον τόπο.
ΑΓΙΑ
Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό.
Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, του συλλόγου γυναικών και της ΛΑΝΤΖΑ (κίνηση εργαζομένων στον τουρισμό), ενώ συμμετείχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας αγώνα της Θεσπρωτίας, Αλεξίου Παύλος και Λιαμπότης Σωτήρης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγητικές ομιλίες.
Στη διαδικασία παρευρέθηκαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, ενώ ακολούθησε διάλογος σχετικά με την οργάνωση των επόμενων κινήσεων.
Στο τέλος της συνέλευσης συγκροτήθηκε τοπική πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Δύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας3 months agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 months ago
5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
Αγγελίες2 months agoΞενοδοχείο στην Πάργα αναζητά υπαλλήλους για την καλοκαιρινή σεζόν 2026!
ΠΑΡΓΑ1 month agoΌλα τα έσοδα της παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας για τον Χρήστο
ΠΑΡΓΑ3 months agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΑΓΙΑ1 week agoΥπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας

































