Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Φ.Νάκιας: Παράδειγμα προς…αποφυγή η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Πάργας

Published

on

Διαβάσαμε πρόσφατα στον ηλεκτρονικό τύπο του Νομού ότι η Δημοτική παράταξη του Δήμου Πρέβεζας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για να ενισχύσει την πρόταση της στο θέμα «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας για το 2022» υποδεικνύει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής της, τον Δήμο Πάργας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος Πάργας την τελευταία διετία «παρείχε εξαιρετικά ποιοτικά και οικονομικά αποτελέσματα» στον τομέα της ναυαγοσωστικής κάλυψης προτρέποντας μάλιστα τον Δήμο Πρέβεζας να αναζητήσει τεχνογνωσία από τον Δήμο μας, αν ήθελε να εφαρμοστεί η πρόταση τους. Αν δεν πρόκειται για συντροφική υποστήριξη και αλληλεγγύη, δεδομένου ότι οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί (ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ) υποστηρίχτηκαν προεκλογικά από το ίδιο πολιτικό κόμμα (σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος), τότε παραπλανήθηκαν από την επικοινωνιακή υπερβολή που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

Και τούτο διότι:

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας με την υπ’ αριθμ. 131/2021 απόφαση της ενέκρινε την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ναυαγοσωστών για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Πάργας για το χρονικό διάστημα απλό 01/06/2021 έως 30/09/2021.

Ενώ η καλοκαιρινή σαιζόν στην Πάργα ξεκινά από τις Αρχές Μαΐου οπότε και οι τουρίστες κατακλύζουν τις πολυσύχναστες παραλίες μας και υπάρχει άμεση ανάγκη για ναυαγοσωστική τους κάλυψη για την πρόληψη πνιγμών, η δημοτικοί άρχοντες με τους αδέξιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς τους, με μοναδική πρόφαση την δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων σε βάρος του κίνδυνου απώλειας ανθρώπινων ζώων, κατάφερε να προσλάβει μόνο (8) ναυαγοσώστες, έως και την 11/06/2021 (καταλυτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών!!!).

Η κάλυψη των υπολοίπων θέσεων έγινε τμηματικά ακόμη και τον Σεπτέμβριο!!!!

Είναι προφανές ότι η έλλειψη του προσωπικού όχι μόνο δεν παρείχε ποιοτικά αποτελέσματα αλλά έθεσε υπό διακινδύνευση το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την ίδια του τη ζωή, την οποία καλούμαστε με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να προστατεύσουμε.

Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα θα πρέπει στην όποια μισθολογική δαπάνη να συνυπολογιστούν αφενός μεν οι εκμισθώσεις σκαφών, αγορές υλικών, κατασκευές πύργων και άλλα λειτουργικά έξοδα και αφετέρου οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε βάρος του Δήμου (και δεν είναι λίγες) από τα λιμεναρχεία Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Για τις παραβάσεις αυτές (δεν μας έχει κοινοποιηθεί το ύψος του προστίμων και η αιτιολογία), μέχρι και σήμερα δεν έχει ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση των σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 Ν.4873/2021 και συνεπώς θα κληθούμε να τα καταβάλλουμε.

Ομοίως, για το έτος 2020 υπήρξαν τα ίδια προβλήματα όσον αφορά την εξεύρεση προσωπικού με επιπλέον αναφορά σε ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόφασης σχετικής με πρόσληψη προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συνεπώς, το όποιο, μικρό εν προκειμένω, οικονομικό όφελος (το οποίο αμφιβάλλω εάν έχει επιτευχθεί), δεν αντισταθμίζεται και δεν συγκρίνεται με τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, για το χρονικό διάστημα που οι ακτές μας είναι αφύλακτες εντελώς ή στην καλύτερη μερικώς φυλασσόμενες λόγο έλλειψης προσωπικού καθώς καλούνται να εργάζονται υπό εξοντωτικά ωράρια και χωρίς ρεπό και με ελλείψεις εξοπλισμού.

Με το ρίσκο εκτέλεσης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας με ίδια μέσα και προσωπικό κατά τον παραπάνω τρόπο η αναφορά στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αποκτηθείσα τεχνογνωσία του Δήμου Πάργας προς αποφυγή κατατείνει.

Αλήθεια για να συγκρίνουμε τα τυχόν οφέλη σε σχέση με την πλημμελή παροχή των υπηρεσιών πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή για να τα υπολογίσουμε;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ

ΝΑΚΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

Η εφημεριδα της Παργας

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ3 days ago

ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη έδειξε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα από την Πάργα

Δημος Παργας4 days ago

Αχιλλέας Δημάκος: Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Ετοιμάζονται τώρα να μας επιβάλουν και κλιματικό «χαράτσι»

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ7 days ago

Χωρίς επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο θέρμανσης – Τέλος το market pass μετά τον Οκτώβριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ7 days ago

Τέλος στο market pass – «Παγώνουν» κι άλλα μέτρα

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Δημος Παργας1 week ago

Πρόταση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη με τον συνδυασμό “Νεο Ξεκίνημα συνεχίζουμε..” του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,για ασφαλτόστρωση και έργα αναδειξης του χώρου του Βυζαντινού Μοναστηρίου του Αγίου Δημητρίου Κυψέλης Φαναρίου!

Δημος Παργας1 week ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Αχέροντα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish “Ο πράκτορας μας στην Ελλάδα” Από το “Παιδί και το Δελφίνι” και τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” μέχρι...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού ανήκει η Ήπειρος. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Περίθαλψη… στο ρίσκο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Σε μια παραθαλάσσια τουριστική  περιοχή  της Ηπείρου, στην Πάργα, πέθανε μια τουρίστρια από ανακοπή καρδιάς. Μία από...

Δημος Παργας2 weeks ago

Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Επέστρεψαν οι αθλητές του σωματείου ΕΡΜΗΣ Πάργας που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας TAEKWODO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δημάκος Αχιλλέας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών , στον δύσκολο , διαρκή αγώνα για την πλάση ενός καλύτερου μέλλοντος από το παρόν , για τον ιστορικό τόπο μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Είμαι ο Δημάκος Αχιλλέας, γέννημα θρέμμα Παργινός έχω μεγαλώσει σε έναν υπέροχο τόπο, μέσα στις επιχειρήσεις και...

Δημος Παργας3 weeks ago

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Μείωση πληθυσμού κατά 9.45%. Σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 έδειξε η απογραφή του 2021, της οποίας...