Η έρευνα του Eurofound εστιάζει στις επιπτώσεις της πανδημίας στην πρώτη φάση της (άνοιξη του 2020), στην δεύτερη φάση (καλοκαίρι του 2020) και σήμερα δημοσιεύονται τα συνολικά αποτελέσματα, τα οποία περιλαμβάνουν την τρίτη φάση (άνοιξη του 2021).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στο ποσοστό όσων απαντούν πως έχασαν την δουλειά τους (από όσους είχαν δουλειά πριν) κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Στην Ελλάδα το ποσοστό ξεπερνάει το 20% ενώ ακολουθεί η Λιθουανία στην δεύτερη θέση και η Ισπανία στην τρίτη θέση.
Στον αντίποδα εμφανίζονται το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία (και οι δύο χώρες με ποσοστά κάτω του 5%) και το Βέλγιο (κάτι περισσότερο από 5%).
Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ (27) είναι κάτι λιγότερο από 10%.
Στην τρίτη θέση η Ελλάδα στην ΕΕ στο ποσοστό όσων είδαν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν κατά την διάρκεια της πανδημίας
Στην τρίτη θέση στην ΕΕ η Ελλάδα στο ποσοστό όσων είδαν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν μέσα στην πανδημία (κάτι λιγότερο από 40%). Στην πρώτη θέση η Βουλγαρία (κάτι περισσότερο από 40%) και στην δεύτερη θέση η Σλοβακία (40%).
Στον αντίποδα και πάλι το Λουξεμβούργο, η Δανία (λιγότερο από 10%) και η Σουηδία.
Ο μέσος όρος της ΕΕ (27) είναι στο 25%.
Στην τρίτη θέση η Ελλάδα και στο ποσοστό (άνω του 70%) των ανθρώπων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά
Στην τρίτη θέση και με ποσοστό άνω του 70% η Ελλάδα στην ΕΕ, στο ποσοστό όσων δηλώνουν πως δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Υψηλό το ποσοστό καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κροατία και στην δεύτερη η Σλοβακία.
Στον αντίποδα η Δανία (15%), το Λουξεμβούργο και η Σουηδία (κάτι περισσότερο από 20%).
Ο μέσος όρος της ΕΕ (27) είναι κάτι περισσότερο από 40%.
Από jodi.graphics – Πηγή: Eurofound