Τα όσα συνέβησαν αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές της γάτας. Η γυναίκα ρώτησε τα δύο παιδιά τι είχε συμβεί και εκείνα, όπως λέει η ίδια, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.
«Παιδιά είναι»
Η γυναίκα αναζήτησε τη γάτα και την εντόπισε εντελώς ακίνητη σε σημείο που αρχικά να πιστέψει ότι είναι νεκρή.
Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισε τι ακριβώς είχε συμβεί.
Στο οπτικό υλικό αυτό φαίνονται τα δύο παιδιά αρχικά να καταδιώκουν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα. Η γάτα η οποία είναι τυφλή έπεσε μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια την κλωτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές αποχωρήσουν σα να μην είχε συμβεί τίποτα.
Η γυναίκα μίλησε στο zoosos.gr και είπε πως όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του ενός από τα παιδιά, η απάντησή του ήταν «παιδιά είναι».
Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου σχημάτισε δικογραφία εις βάρος των δύο μαθητών καθώς η αρχική ενημέρωση ήταν ότι το ζώο είχε πεθάνει. Μάλιστα εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση δόθηκε εντολή να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα.
Το ζώο, αν και αρχικά θεωρήθηκε νεκρό, γλύτωσε το θάνατο και επέζησε τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου, Πόπης Παπανδρέου το τυφλό ζώο πιάστηκε και θα σταλεί με πλοίο στη Σαντορίνη καθώς το νησί της Φολεγάνδρου δεν διαθέτει κτηνιατρείο.
Παρά το γεγονός ότι το ζώο είναι τελικά εν ζωή, οι κατηγορίες σε βάρος γονιών και ανηλίκων δραστών δεν αλλάζουν καθώς η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.