Connect with us

Tips

Απλοί τρόποι για να γίνει πιο ζεστό ένα σπίτι

Κρύο! Καιρός για… μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς κόστος, αξιοποιώντας αντικείμενα και συνήθειες που ήδη έχετε!

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη θαλπωρή ενός ζεστού σπιτιού. Εάν το δικό σας όμως μοιάζει περισσότερο με igloo παρά με ζεστή φωλιά, τότε θα χαρείτε να μάθετε πως υπάρχουν εύκολες λύσεις που δεν θα σας κοστίσουν απολύτως τίποτα.

Κουκουλωθείτε με την αγαπημένη σας κουβέρτα και διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο καταφύγιο για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!

1. Απομακρύνετε τα έπιπλα από τα σώματα θέρμανσης.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν τοποθετούμε έπιπλα σε έναν χώρο είναι ότι δεν λαμβάνουμε καθόλου υπόψη μας τα καλοριφέρ. Εάν λοιπόν το τραπέζι της τραπεζαρίας, ο καναπές, το κρεβάτι ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο καλύπτει τα σώματα θέρμανσης του σπιτιού σας, τότε μην απορείτε που συνέχεια κρυώνετε. Το ίδιο ισχύει και για το εάν τα έπιπλα, όπως το κρεβάτι και ο καναπές σας, βρίσκονται κοντά σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Ξεκινήστε λοιπόν απομακρύνοντας τα έπιπλα από τα σώματα θέρμανσης για να αυξήσετε την απόδοσή τους και αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου σας, έτσι ώστε να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε σημεία απ’ όπου εισέρχεται το κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ελέγξτε την ένταση του καλοριφέρ.

Τώρα λοιπόν που αφήσατε στα σώματα του καλοριφέρ το χώρο που χρειάζονται προκειμένου να ζεστάνουν τον δικό σας χώρο, σειρά έχει η σωστή ρύθμισή τους. Εάν έχετε αυτόνομη θέρμανση, τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε το θερμοστάτη σε μια σταθερή και όχι πολύ υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Εάν πάλι η θέρμανση είναι κεντρική, τότε απλώς ακολουθήστε την παραπάνω συμβουλή και φροντίστε να απαλλάξετε τα καλοριφέρ σας από κάθε εμπόδιο!

3. Χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες σας «έξυπνα»!

To πρωί που ο ήλιος είναι δυνατός, τραβήξτε τις κουρτίνες και αφήστε τον να ζεστάνει το χώρο στον οποίο έχει πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερο. Έπειτα, από το απόγευμα και μετά, μπορείτε να τις κλείσετε και να διατηρήσετε έτσι τη θερμότητα. Εάν οι κουρτίνες σας είναι λεπτές, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε να κλείσετε και τα παντζούρια των παραθύρων.

4. Κλείστε την πόρτα στο κρύο.

Έχετε ανάψει τη θέρμανση στο υπνοδωμάτιό σας για να το ζεστάνετε πριν πέσετε για ύπνο; Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε πίσω σας την πόρτα προκειμένου να ζεσταθεί πιο γρήγορα και να εγκλωβίσετε τη θερμότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα βγείτε διπλά κερδισμένοι, αφού θα κάνετε οικονομία αλλά και τον πιο ζεστό ύπνο!

5. Στρώστε χαλιά!

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με αυτό το project που όλο αποφεύγετε. Επιστρατεύστε χαλιά, χαλάκια, πατάκια, μοκέτες και ό,τι άλλο έχετε για να μειώσετε την απώλεια της θερμότητας από το δάπεδο. Έτσι θα μπορείτε να περπατάτε και πιο άνετα με τις παντόφλες σας, χωρίς να κρυώνετε! Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε χαλιά. Ρωτήστε συγγενείς και φίλους μήπως έχουν στην αποθήκη τους κάτι και για εσάς.

6. Ανάψτε το τζάκι και φτιάξτε (την) ατμόσφαιρα.

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα λόγο για να μην ανάψετε το τζάκι σας τέτοιες μέρες; Σίγουρα όχι, γι’ αυτό εκμεταλλευθείτε τη θερμότητα που εκπέμπει, αλλά και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί και χαλαρώστε έχοντάς το συντροφιά. Η αγαπημένη σας κουβέρτα είναι προαιρετική.

7. Ανεβάστε τη θερμοκρασία του σώματος.

Συνήθως κρυώνουμε όταν δεν κινούμαστε. Εάν η γυμναστική δεν είναι το αγαπημένο σας χόμπι, φροντίστε απλώς να κινείστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να κρατάτε το σώμα σας σε μια καλή θερμοκρασία, ακόμα και όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

Εναλλακτικά, ένα ζεστό ρόφημα θα σας βοηθήσει σίγουρα να ζεσταθείτε.

Όμως, για να μπορέσουν όλα τα παραπάνω να έχουν κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να αποφασίσετε ότι είναι χειμώνας και ότι θα πρέπει να φοράτε πιο χοντρά ρούχα.

8. Ξεκινήστε τη μαγειρική!

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά η μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ζεστάνετε το σπίτι σας, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου και των εστιών διαχέονται στην ατμόσφαιρα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό σπιτικό φαγητό κατά τη διάρκεια της μέρας και άρα να κάνετε διπλό καλό!

Τώρα που μάθατε πώς μπορείτε να κρατήσετε το κρύο μακριά, το μόνο που μένει είναι… να το πάρετε ζεστά και να εφαρμόσετε τα παραπάνω tips! Εάν στην πορεία ανακαλύψετε και άλλους τρόπους για να γίνει πιο ζεστό ένα σπίτι μη διστάσετε να τους μοιραστείτε στα σχόλια. Καλό ζέσταμα!

Advertisement Enter ad code here

Η εφημεριδα της Παργας

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣ2 ημέρες πριν

Έρχεται η πιο ακριβή σαρακοστή των τελευταίων ετών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 εβδομάδα πριν

Ελλάδα 2.0: Χωρίς φορτιστές παρελήφθησαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Πρεβεζα1 εβδομάδα πριν

Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας την Κυριακή 10 Mαρτίου για εκλογές οργάνων – Τα εκλογικά κέντρα στο Ν. Πρέβεζας

Δημος Παργας1 εβδομάδα πριν

Επαναφορά στην πραγματικότητα: Στρεβλές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά στον Δήμο Πάργας από την παράταξη «Βήμα στο αύριο»

2024 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας
Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 2024 στον Δήμο Πάργας

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Βήμα στο αύριο Ο Δήμος Πάργας παρουσιάζει συσσωρευμένο λογιστικό έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ στον ισολογισμό του 2021

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ10 μήνες πριν

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 έτος πριν

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 έτη πριν

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

Μια δυνατή μάχη για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην έδρα μας, με την ομάδα μας να...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας κλοπή, που έλαβε χώρα την 3/3/2024 σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από την Αστυνομία, σχετικά με υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από σπίτι στην Πάργα. Σύμφωνα...

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παρέλαβε ο Δήμος Πάργας

  Στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης και της εξοικονόμηση ενέργειας ο  Δήμος Πάργας παρέλαβε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα για την εξυπηρέτηση...

ΠΑΡΓΑ3 εβδομάδες πριν

Καντάδες από την Εκκλησιαστική Χορωδία Λευκίμμης γέμισαν μελωδίες την παραλία

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πάργας για την επέτειο 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης η Εκκλησιαστική Χορωδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ