Πρεβεζα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, απογειώνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου κλέβοντας του το χρόνο, διαλύει κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης. Τσακίζει τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, επιβάλλοντας ένα συνδικαλισμό ακίνδυνο (κάτι σαν τη ΓΣΕΕ… και το τοπικό παράρτημα του Εργατικού Κέντρου). Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά , καθώς όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση, αδιαφορώντας για την κάλυψη και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους. Όλα αυτά στο όνομα μάλιστα του εκσυγχρονισμού και της προόδου!
Πρόοδος για μας είναι το 30ώρο-5ήμερο-6ώρο σταθερό.
Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, ούτε να ψηφιστεί. Το ίδιο και η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με απεργίες που μετακινούνται ανάλογα με τις ορέξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που είχε εξαφανιστεί και απομονωθεί πλήρως, στις 31/05 πραγματοποίησε συνεδρίαση, μετά από πολλοστές αναβολές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα συνδιαλεγόταν με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ για το νομοσχέδιο. Στην συνεδρίαση αυτή αποφασίζουν απεργία στις 10 Ιούνη, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απεργία που είχε ήδη προκηρυχτεί για τις 3 Ιούνη από ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά και πλήθος άλλων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων πανελλαδικά στην οποία είχαν συμφωνήσει και οι δυνάμεις της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων ανέργων Πρέβεζας». Μάλιστα η ηγεσία της ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται λόγω «ορισμένων επίμαχων διατάξεων του νόμου»! ενώ βλέπει θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο!!!
Δυστυχώς, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί (για τις 3/6) κάτω από την πίεση εκατοντάδων συνδικάτων υποχώρησε μέσα σε λίγες ώρες. Με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έσπευσαν να αλλάξουν την ημερομηνία της απεργίας με τη συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, βοηθάει την κυβέρνηση της ΝΔ να κερδίσει κι άλλο χρόνο και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων (ανακοίνωσε «τυχαία» την κατάθεση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της βουλής τη προηγούμενη Παρασκευή 4/6, αμέσως μετά τη αναβολή της απεργίας). Η απόφαση αυτή μετατρέπει τις απεργίες σε «κινητές εορτές», υπονομεύοντας κι άλλο την αξιοπιστία των συνδικάτων και των αποφάσεων τους.
Με την απόφαση αυτή δίνεται το πράσινο φως στην υποταγμένη ΓΣΕΕ να εκτονώνει τους αγώνες, υπονομεύοντας τις αποφάσεις των συνδικάτων.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Οι αποφάσεις των συνδικάτων δεν μπορούν να διαγράφονται μέσα σε λίγες ώρες. Οι αποφάσεις συνελεύσεων δεν μπορούν να ακυρώνονται με το «έτσι θέλω»
Απαιτείται εδώ και τώρα ένα απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο με σχέδιο αποτροπής ψήφισης του νόμου, για την μαχητική εμφάνιση των εργαζόμενων στο προσκήνιο και όχι μια απεργία που θα μετακινείται με διάφορες δικαιολογίες και αφορμές. Η απεργία και οι μαζικές διαδηλώσεις στις 6 Μάη, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί για τις 3 Ιούνη χωρίς και κόντρα στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, ανέδειξαν αυτές τις δυνατότητες οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν….
Η αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να σημάνει κατευνασμό της οργής τους για την κυβερνητική αντεργατική επέλαση. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την απεργία της 10 Ιούνη, δεν τη χαρίζουμε στα παιχνίδια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παλεύουμε για νέα απεργιακή κλιμάκωση με στόχο την ανατροπή του νόμου. Τα μέλη μας διαφώνησαν με τη πραξικοπηματική μεταφορά της απεργίας και επειδή η στάση μας συμβαδίζει με τη μορφή του αγώνα, καλούμε τη Πέμπτη στις 10 Ιούνη σε συγκέντρωση στον ΟΤΕ.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα .Ας μην θριαμβολογούν. Η μάχη τώρα αρχίζει και δεν θα είναι μια ζαριά. Τους λέμε το εξής : σε στιγμές κρίσεις οι εργαζόμενες/οι ανακαλύπτουν σε λίγες μέρες όσα δεν «έβλεπαν» σε δεκαετίες..
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρεβεζα
Τηλεφωνική απάτη στην Πρέβεζα: Παρέδωσαν χρήματα και κοσμήματα λόγω δήθεν κινδύνου πυρκαγιάς

Ταυτοποιήθηκε άνδρας για δύο τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Πρέβεζα
Στην ταυτοποίηση ημεδαπού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δύο διαδοχικές τηλεφωνικές απάτες που σημειώθηκαν στις 3 Απριλίου 2026 στην Πρέβεζα, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι συνεργοί του τηλεφώνησαν σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενοι υπαλλήλους του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι είχε εντοπιστεί δήθεν διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας στις κατοικίες τους και ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Με αυτό το πρόσχημα έπεισαν τις δύο γυναίκες να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που είχαν στα σπίτια τους, να τα τυλίξουν με αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουν μέσα σε σακούλες έξω από τις κατοικίες τους, προκειμένου – όπως τους είπαν – να προστατευθούν.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μετέβη στα σημεία και παρέλαβε τις σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 4.900 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ οι αστυνομικές αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε τηλεφωνικές κλήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο και να μην παραδίδουν ποτέ χρήματα ή αντικείμενα αξίας σε αγνώστους.
Πρεβεζα
AUTOVISION Ferrari Festival στην Πρέβεζα
AUTOVISION Ferrari Festival στην Πρέβεζα Η ταχύτητα, το πάθος και η απόλυτη ιταλική κομψότητα έρχονται στο κατάστημα της AUTOVISION στην Πρέβεζα!
Ζήσε 9 Μαΐου 2026, από κοντά τη μαγεία της Ferrari σε ένα μοναδικό event που συνδυάζει δύναμη, design και lifestyle.
Εντυπωσιακά μοντέλα Ferrari.
Κληρώσεις για Photo opportunities με τα πιο εμβληματικά supercars.
Live DJ set που ανεβάζει τη διάθεση.
Μουσική, ατμόσφαιρα και καλοκαιρινό vibe.
Exclusive εμπειρία για λάτρεις της αυτοκίνησης και όχι μόνο.
Είσοδος ελεύθερη για όλους!
Τοποθεσία: Κατάστημα AUTOVISION , ΒΙΠΕ Πρέβεζας.
Ημερομηνία: 9 Μαΐου 2026
Ώρα: 17:00 – 19:00
Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος ενός event που θα συζητηθεί!
Ζήσε το όνειρο. Ζήσε Ferrari.
Η διοργάνωση γίνεται με την αιγίδα των AUTOVISION ΚΤΕΟ , HOOGA , Βασίλης Νασιος και Rolling Bar.
























