Connect with us

ΦΑΝΑΡΙ

Απάντηση ιδιοκτητών δάσους Βαλλανιδοράχης

Published

on

Σε απάντηση και αντίλογο της χθεσινής επιστολής που λάβατε από τον κ Κωνσταντίνο Μπάρκα, λαμβάνω την τιμή ως νομικός συμπαραστάτης των ιδιοκτητών του δάσους Βαλλανιδοράχης, να σας αποστείλω την παρούσα απάντηση, με την παράκληση να τη δημοσιεύσετε με ανάλογο τρόπο, όπως και τη χθεσινή καταχώρηση.

Το δάσος Βαλλανιδοράχης είναι συνδιόκτητο κατά τα 4/5 από ιδιώτες – εντολείς μου και κατά το 1/5 από το Ελληνικό δημόσιο. Αυτό ισχύει για περισσότερα από 100 χρόνια και είναι καταχωρημένο στο υποθηκοφυλακείο. Εκτός από νόμιμους τίτλους, υπάρχει και απόφαση του ΑΠ που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω. Το ιδιοκτησιακό αυτό καθεστώς είναι γνωστό σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία που διαθέτουν σχετικό φάκελο, όπως και σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, που όλα αυτά τα χρόνια, στέκονται αρωγοί μας στις επιθέσεις εκχερσώσεως που επιχειρούνται συστηματικά από αυτούς που βρίσκονται πάντα πίσω από τις αντιδράσεις εναντίον μας.
Όλα αυτά τα χρόνια, με τεράστια έξοδα, αποκρούουμε συστηματικά επίδοξους καταπατητές και εκχερσωτές που κρυμμένοι στο σκοτάδι, καταστρέφουν το δάσος και καταλαμβάνουν τμήματα του δάσους.
Το δάσος Βαλλανιδοράχης είναι το μόνο παρθένο δάσος, ακριβώς διότι υπάρχουμε εμείς και το προστατεύουμε. Τα υπόλοιπα γειτονικά δάση, δημοτικά και δημόσια, έχουν όλα καταπατηθεί. Ρίξτε μια ματιά απλώς πριν μας αμφισβητήσετε.
5 άτομα, 5 σταθερά πολέμιοι της έννομης τάξης αυτοαποκαλούμενοι «επιτροπή σωτηρίας», αμφισβητώντας τους ελληνικούς νόμους και την ελληνική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησαν κάθε πόρτα και κάθε ελληνική υπηρεσία βρήκαν επιτέλους ευήκοα ώτα … στην Τουρκία!!! Το κράτος του οποίου την έννομη τάξη εμπιστεύονται περισσότερο. Εκεί «βρήκαν» – λένε στοιχεία με τα οποία ζητούν αναψηλάφηση της δίκης και ανατροπή της απόφασης του ΑΠ που αναγνωρίζει ταυτόχρονα και τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου αλλά και το δικαίωμα ιδιωτικής συνιδιοκτησίας.
Φυσικά, πέραν τους φαιδρότητας του θέματος, δεν υφίσταται νομική δυνατότητα αναψηλάφησης.
Είναι τα ίδια άτομα που πριν από ένα χρόνο πρωτοστάτησαν και τάχθηκαν απέναντι στην δασική υπηρεσία και το ίδιο το ελληνικό κράτος, στην προσπάθεια ματαίωσης καθαρισμού και διαχείρισης του ίδιου αυτού δάσους !  Κάνανε τα πάντα για να αποτρέψουν τη διαχείριση του δάσους, προκάλεσαν έκτακτη αποκλειστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας, όπου ομόφωνα αποφασίσθηκε να κινηθούν δικαστικά εναντίον μας, διότι θα καθαρίζαμε το δάσος.
Κλήθηκαν ο προϊστάμενος της κτηματικής υπηρεσίας και ο δασάρχης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που τους δήλωσε “αν δεν καθαρισθεί το δάσος, θα γίνει ΝΕΟ ΜΑΤΙ”. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει για όλα τα δημοτικά δάση”. Απείλησαν με ασφαλιστικά, με αγωγές και προσφυγές, αλλά εμείς αδίκως περιμέναμε.
Το δάσος φυσικά διαχειρίσθηκε κανονικά, καθαρίστηκε και αποδόθηκε στη συνέχεια πάλι ελεύθερο και ασφαλές στο κοινό. Κάποιοι … κατέληξαν όμως στο αυτόφωρο. ΟΜΩΣ, κατά τις εργασίες καθαρισμού, ανακαλύφθηκε η παράνομη υλοτομία 120 τουλάχιστον μεγάλων δένδρων, ενώ διαπιστώθηκε και σειρά νέων καταλήψεων, πίσω από θάμνους που έκρυβαν τις καταπατήσεις!!! Μα πως δεν γνωρίζουν οι “κάτοικοι”, ποιοι είναι αυτοί που “ακυρώνουν” τον αγώνα τους;
Φέτος το καλοκαίρι, σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά έξω από τα όρια του δάσους Βαλλανιδοράχης, εκεί που δεν έγινε διαχείριση, στο δάσος Λούτσας που ανήκει στο Δήμο Πάργας, ΥΠΗΡΞΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ! Πυρκαγιά φυσικά μπορεί  να υπάρξει από εμπρησμό, παντού. Πολύ πιο πιθανό όμως, είναι να συμβεί στα διπλανά αδιαχείριστα ακόμη δάση και να επεκταθεί και στο δάσος Βαλλανιδοράχης. Δεν είδαμε όμως καμία αντίδραση από την επιτροπή σωτηρίας. Ποια δικαιολογία υπάρχει γι’ αυτό;
Αυτοί που αντιδρούν, είναι οι ίδιοι προστάτες, που δεν κατονομάζουν τους κλέφτες των προϊόντων του δασικού καθαρισμού, που κατά τις ημέρες αποκλεισμού της περιοχής με πανό και πλαστικές καρέκλες, προτρέποντας τους κατοίκους σε εξέγερση κι επαναστατική γυμναστική, παρείχαν τα μέσα και τις συνθήκες για την κλοπή. Έτσι έκλεψαν το μεροκάματο των δασικών εργατών του συνεταιρισμού. Γιατί δεν μας κατονομάζουν οι προστάτες τους προστατευόμενους;
Είναι οι ίδιοι, που δεν κατονομάζουν τους καταπατητές που κατέλαβαν τέσσερεις νέες εκτάσεις τους τελευταίους μήνες. Αφού οι “προστάτες” δεν τους κατονόμαζαν, είχαμε υποσχεθεί πως θα τους βρούμε μόνοι μας … και τους βρήκαμε. Και πήραν το δρόμο για τη δικαιοσύνη. Όπως τους βρίσκουμε 100 χρόνια τώρα που προστατεύουμε το δάσος. Κάθε βδομάδα καταθέτουμε νέες μηνύσεις κατά των προστατών του «δάσους» που ξεχερσώνουν κι από μερικά στρέμματα παρθένας βλάστησης.
Ζητούμε μία ξεκάθαρη απάντηση: Γιατί δεν παίρνετε στάση απέναντι στους καταπατητές; Σας συναντούμε στα ΜΜΔ, στα καφενεία, στις υπηρεσίες που επισκέπτεσθε λάθρα και μας συκοφαντείτε, στα κομματικά γραφεία όπου παραπληροφορείτε, στα δημαρχεία, αλλά ποτέ στα Δικαστήρια! Γιατί δεν κάνετε ότι προστάζουν οι Ελληνικοί Νόμοι; Γιατί δεν καταφεύγετε στη δικαιοσύνη αντί να μας στοχοποιείτε συκοφαντικά; Μιλήστε καθαρά! Τους υποθάλπτετε; Τους αποτρέπετε; Τους εμψυχώνετε; Γιατί δεν δίνετε τα ονόματά τους; Ποιοι είσαστε τέλος πάντων και τι εκπροσωπείτε; Γιατί δεν φτιάχνετε έναν νόμιμο σύλλογο με τα ονόματά σας, παρά κρύβεστε πίσω από ανυπόστατα και ανύπαρκτα πομπώδη ονόματα; Με ποια ιδιότητα επισκέπτεστε κομματικά γραφεία και πως σας υποδέχονται, ως τί;
Πάνω από 60 δικαστικές αποφάσεις έχουμε επιτύχει εναντίον επίδοξων καταπατητών – σωτήρων και εκκρεμούν πολλές ακόμη. Μέρα τους βγάζουμε, νύχτα ξαναμπαίνουν. Ποιος είναι λοιπόν ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης; Ποιος είναι με ποιον;
Τα πολιτικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, έχουν δικαίωμα και καθήκον να υποβάλουν το παρόν ερώτημα στη Βουλή. Και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ίσως όμως, πριν λάβουν θέση, να έπρεπε να ζητήσουν να ακουστεί και η δική μας γνώμη. Η ερώτηση αυτή, θα σταθεί αφορμή να δοθεί μία ακόμη εκκωφαντική απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Και είμαστε σίγουροι ότι στη συνέχεια θα αποσταλεί και θα δημοσιοποιηθεί και η απάντηση από τα ΜΜΔ και ΜΜΕ.
Θέτουμε στη διάθεση όλων των μέσων ΜΜΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ αν μας το ζητήσει, όλα τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν όσα ισχυριζόμαστε. Στη διάθεση σας και τα ονόματα των καταπατητών. Ζητήστε και από τους … «αγωνιστές» τα έγγραφα από την Τουρκία! Αυτά για τα οποία ζητείται η αναψηλάφηση και στα οποία στηρίζουν οι “κάτοικοι” που δεν είναι όλοι κάτοικοι, τις ελπίδες τους για την ανατροπή της απόφασης του ΑΠ.
Και κάτι τελευταίο: Για ποιο λόγο όλη αυτή η κατάσταση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για ένα ζήτημα λυμένο εδώ και 100 χρόνια;
… Πάντως πριν από λίγο καιρό, ο αδελφός ενός εκ των ατόμων που υπογράφουν την επιστολή που δημοσιεύετε, απευθύνθηκε σε εμένα προσωπικά, ως νομικό εκπρόσωπο των πωλητών και ζήτησε να αγοράσει το δάσος. Του δήλωσα τότε, ότι δεν πουλάμε!
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ΝΟΜΙΜΩΝ συνιδιοκτητών του δάσους.
Αποστολος Αν Τάσσης.
Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Νεκρομαντείο και Κάστρο Πάργας

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Η Πάργα στην «Ώρα Ελλάδος » του Open

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Ξεδιάντροπο κλέψιμο εργαζομένων στην Πάργα από μερίδα επιχειρηματιών

Δήμος Πάργας5 ημέρες ago

Νεές ασφαλτοστρώσεις σε Πάργα και Αγία Κυριακή

ΠΑΡΓΑ6 ημέρες ago

Επιχείρηση μεταφοράς βρέφους με κορονοϊό από την Πάργα στην Πρέβεζα στήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Δράση καθαρισμού στην Αμμουδιά και στους Αντίπαξους από τους CLEANINGANS

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Η περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη τόσο για την Τ.Κ. Πάργας όσο και την Τ.Κ. Καναλακίου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Δήμος Πάργας1 εβδομάδα ago

Δημοτικό Στάδιο Καναλακίου: Μπήκαν οι μπουλντόζες στο γήπεδο

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

2η Γιορτή Μελιού στο Καναλάκι

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες ago

Πάργα: Νυχτερινός φωτισμός στο νησάκι της πανάγιας (εντυπωσιακές εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Κάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών… αλλά η πείνα δεν είναι μεταδοτική και έτσι δεν μας αφορά!

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

Δημοφιλή