– Αύξηση 30% των προκρατήσεων για το 2018
– Νέα τακτική απευθείας αεροπορική σύνδεση Σουηδία – Άκτιο

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η κίνηση τον Ιούλιο, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, ήταν αυξημένη κατά 22%, τον Αύγουστο οι πτήσεις και αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αεροπλάνα, ενώ και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.
Και, εάν το 2017 ήταν χρονιά-ρεκόρ, αυτό το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, καθώς, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
Συγκεκριμένα, μετά τις προκρατήσεις, που εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 30% για το 2018, διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη μεταφορά τουριστών στην περιοχή.
Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, γνωστός tour operator των Σκανδιναβικών χωρών ανακοίνωσε ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρχει τακτική απευθείας αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την πόλη Βίσμπυ της Σουηδίας, προκειμένου οι Σουηδοί τουρίστες να διευκολύνονται στο ταξίδι τους προς δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, όπως είναι η Λευκάδα, η Πάργα και τα Σύβοτα.